Nederlag i Kroatien

Trods spillemæssigt overtag i det meste af kampen, lykkedes det ikke for U/21-landsholdet at vinde i Kroatien. Danmark tabte 2-1. Det danske mål blev scoret direkte på frispark af en storspillende Thomas Kahlenberg.
U/21-landsholdet fik ikke den resultatmæssige start på de afgørende forberedelseskampe som håbet, men spillet i Kroatien lover godt for EM.

"Jeg er meget tilfreds med vort spil i det meste af kampen, hvor vi dog ikke havde marginalerne med os i de afgørende situationer" forklarer Flemming Serritslev: "To gange bliver vores forsøg reddet på selve målstregen i modsætning til værterne, der scorer på to ud af tre forsøg".

Danmark fik den værst tænkelige start, da kroaterne efter blot ni minutters spil bragte sig foran 1-0. Mensur Mujdza headede på stolpen, og riposten var let for Ahmad Sharbini at trille ind i det tomme danske mål.

I den efterfølgende periode tilspillede danskerne sig flere store chancer, hvor blandt andet langskud fra Michael Krohn-Dehli og Jonas Kamper var tætte på at gå ind. De to største chancer tilfaldt dog Michael Jakobsen, der to gange måtte sig sine forsøg reddet på selve målstregen efter hjørnespark.

Efter en halv times spil stødte Morten "Duncan" Rasmussen hændeligt sammen med den kroatiske målmand i kamp om at nå en høj bold, og den danske topscorer måtte kort efter lade sig udskifte med smerter i det ene knæ.

10 minutter før pausen øgede gæsterne deres føring, da Mensur Mujdza flot afdriblede to danske spillere og fra kanten af feltet sparkede bolden i en blød bue op i det ene målhjørne uden en chance for Kevin Stuhr Ellegård i det danske mål.

"I pausen opfordrede jeg spillerne til at kæmpe endnu hårdere for at få marginalerne over på vor side, men på trods af en ihærdig indsats fra alle spillere, var det blot en af de dage, hvor dette ikke skete", fortæller Flemming Serritslev.

I anden halvleg fortsatte danskerne med at dominere kampen, men først i dommerens overtid lykkedes det en af danskernes absolut bedste spillere, Thomas Kahlenberg, at score på frispark fra kanten af feltet. Bolden blev sparket direkte ind i det nærmeste målhjørne.

"Jeg er meget tilfreds med spillernes indsats, og det var dejligt at se Michael Krohn-Dehli tilbage på hans normale høje spilniveau. Både William Kvist Jørgensen og Niki Zimling får en flot debut, og Jonas Troest og Leon Andreasen var meget velspillende i vort midterforsvar. Vi er godt på vej i vore forberedelser til EM i Portugal, men kampen viste også, at der er flere ting at arbejde videre med i de kommende kampe mod Tyrkiet og Spanien," slutter U/21-landstræneren.

 
Kamprapport
Hold
U/21-landsholdet
Kamp
Kroatien-Danmark
Tid
1. marts 2006 kl. 17.00
Sted
Stadion Kantrida, Rijeka, Kroatien
Status
Venskabskamp
Resultat 2-1 (2-0)
Tilskuere
1.109
Dommer
Damir Skomina, Slovenien
Linjedommere
Robert Zirnstein & Igor Zupancit, Slovenien
4. dommer Ivan Bebek, Kroatien
Startopstillingen
Nr
Spiller
Klub
1
Kevin Stuhr Elleggaard  Hertha BSC Berlin 
2
Frank Hansen Esbjerg fB
3
Leon Andreasen SV Werder Bremen 
4
Jonas Troest Hannover 96
5
Michael Jakobsen AaB 
6
Rasmus Würtz AaB 
7
William Kvist Jørgensen  FC København 
8
Michael Krohn-Dehli RKC Waalwijk 
9
Jonas Kamper Brøndby IF 
10
Thomas Kahlenberg AJ Auxerre 
11 Morten "Duncan" Rasmussen Brøndby IF 
Kampforløb
Min
Status
Spiller

9

1-0 

Ahmad Sharbini

19

gult kort

Morten "Duncan" Rasmussen 

35

2-0 

Mensur Mujdza 

53

gult kort 

Michael Krohn-Dehli 

90+1

2-1 

Thomas Kahlenberg
Ind- og udskiftninger
Min
Ind
Ud
33 (17) Jeppe Curth, AaB Morten "Duncan" Rasmussen 
46 (13) Dennis Cagara, Dynamo Dresden Michael Jakobsen 
74 (15) Niki Zimling, Esbjerg FB Rasmus Würtz
78 (14) Jacob Sørensen, SønderjyskE Jonas Kamper
Ikke benyttet
12 Henrik Kildentoft Brøndby IF
16 Thomas Villadsen FC København
Af: Christian Bordinggaard - 01. marts 2006, 07:32

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første