Dansk EM-sejr over Belgien

EM-slutrunde: Det danske U/19-kvindelandshold vandt tirsdag aften den første og vigtige gruppekamp mod Belgien med cifrene 2-1 efter 1-1 ved pausen. Emma Madsen stod for begge danske mål.

Emma Madsen fra Skovlunde IF blev matchvinder med to målDet danske U/19-kvindelandshold tog et afgørende skridt mod EM-medaljerne, da de tirsdag aften vandt 2-1 over Belgien i første gruppekamp ved EM-slutrunden i Schweiz.

Pigerne kom dog dårlig fra start på grund af meget nervøst spil i begyndelsen af første halvleg. Denne nervøse start giver gode chancer til begge hold og kampen er meget åben. Danskerne får sig spillet mere og mere ind i kampen, som kampen skrider frem, men det hurtige pasningspil som holdet ellers er så gode til ses kun i glimt.

Belgiens bagkæde ligger meget højt, og danskerne spiller i situationer meget utålmodigt, så spillet kommer ikke helt til at køre for holdet. Danskerne er dog stadig det bedste hold på banen, men uheldet er ude efter et hjørnespark, hvor bagkæden ikke får pres på 2. og 3. bolden og belgierne scorer kampens første mål i det 33. minut.

Danskerne presser dog på, og får i det 44. minut udlignet til 1-1 ved et flot fightermål af Emma Madsen, Skovlunde IF, efter en lang stikning fra Louise Kristiansen, Skovlunde IF. Dette får spillerne til at slappe mere af i deres spil og som kampen skrider frem bliver danskerne mere og mere spilstyrende. I starten af 2. halvleg bliver en belgisk spiller præsenteret for det røde røde kort, efter en Zidane efterligning med en skalle. Danskerne kommer nu endnu mere oven på og presser hårdt på, hvilket resulterer i endnu en scoring af Emma Madsen på friløber efter aflevering igen fra Louise Kristiansen.

Landstræner Henrik Lehm var efter kampen tilfredshed med at vinde en EM slutrunde kamp selvom holdet ikke præsterede deres bedste.

”Vi starter meget nervøst, og det var tydeligt at se, at det er pigernes første slutrunde. Der er i dag ikke nok spillere, der giver energi til holdet. Det er det bedste hold, der vinder, og jeg er overbevist om, at vi nok skal spille en bedre kamp mod Tyskland," lød det efter kampen fra Henrik Lehm.

Landstræneren fremhævede efter kampen desuden Sif Rykær, SønderjyskE, for en god kamp og Cecilie Sørensen, Skovlunde IF, for at stå en sikker kamp. Derudover også ros til Emma Madsen for at kæmpet sig flot ind i kampen og score to vigtige mål.

I Danmarks gruppe mødtes Sverige og Tyskland i en kamp der endte 1-1. Danmark ligger dermed nummer 1 i gruppen. Danmark spiller deres anden kamp under EM-slutrunden på torsdag d. 13. juli kl. 18.00 i Langenthal mod Tyskland.

Se U/19-kvindelandsholdets program her eller på www.uefa.com.

Du kan desuden læse mere om U/19-kvindelandsholdet og lære flere af profilerne at kende på landsholdsklubben.dk - klik her


Danmark-Belgien

Hold

U/19-kvindelandsholdet

Kamp

2-1

Tid

11.07.2006 kl. 19.00

Sted

Solothurn, Schweiz

Status

EM-slutrunde

Tilskuere

200

Dommer

Sandra Braz Bastos

Startopstillingen Danmark

Nr

Spiller

Klub

1

Cecilie B. Sørensen

Skovlunde IF

2

Line Røddik Hansen

Skovlunde IF

3

Maja Biltoft

Varde IF

4

Mathilde B. Madsen

Nakskov BK

5

Carina Johansen (anf.)

Vejle B.

9

Sif Rykjær

SønderjyskE

10

Sine Hovesen

Vejle B

11

Louise Kristiansen

Skovlunde IF

14

Nanna Christiansen

Skjold BK

17

Emma Madsen

Skovlunde IF

18

Marie Bjerg

B52 Aalborg

Kampforløb

Min

Status

Spiller

33

0-1

Belgien

44

1-1

Emma Madsen (17)

53

Gult kort

Louise Kristiansen (11)

53

Rødt kort

Belgien

60

Gult kort

Belgien

67

2-1

Emma Madsen (17)

90

Gult kort

Belgien

 
 
 

Ind- og udskiftninger Danmark

Min

Ind

Ud

51

12 Line Kjeldsen (Skovlunde IF)

4 Mathilde B. Madsen

62

15 Henriette Dahl (Skovlunde IF)

14 Nanna Christiansen

78

7 Kicki Nielsen (Brøndby IF)

17 Emma Madsen

 

Ikke benyttet

6

Louise Christensen

Vejle BK

16

Mia Kjærsgaard

IK Skovbakken

13

Mathilde A. Brandstrup

Skovlunde IF

8

Mette V. Jensen

Fortuna Hjørring -syg

Af: Gitte Therkelsen - 11. juli 2006, 09:05

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første