Danmark tabte 0-0

U/21-landsholdet tog som de første point fra Italien på deres hjemmebane, men røg ud med mindst mulige margin.

EM-returkampen for U/21-landshold i Rieti mellem Italien og Danmark blev indledt med pomp og pragt i form af et flere minutters langt festfyrværkeri i italienske farver, men desværre endte kampen som en dansk fuser, hvis man vel at mærke entydigt kigger på resultatet, da U/21-landsholdet røg ud af EM med mindst mulige margin på reglen om at udebanemål tæller dobbelt.

Efter 1-1 i den første kamp i Farum skulle Danmark frem og score for at avancere til EM-slutrunden. Det lykkedes ikke, og så var det en ringe trøst, at Danmark forhindrede Italien i det samme og dermed blev det første land, der tog point fra Italien ved denne EM-kvalifikationsturnering.

"Jeg synes vores hold ydede en fremragende indsats, men det er utroligt bittert at skulle acceptere, at der kun er scoret et mål imod os i de sidste ni EM-kampe, og netop det mål, som tilmed var et selvmål, nu er nok til at forhindre os i at tage det sidste skridt", sagde en meget skuffet U/21-landstræner efter kampen.

Italien var spilstyrende i store dele af kampen, og kom også frem til flest åbne chancer, på trods af at Danmark igennem hele kampen var i stand til at følge italienerne til dørs med gode indsatser af specielt Kahlenberg, Traoré, Svárd og Stephan Andersen.

Specielt Italiens nummer 11, Sculli, havde flere gode afslutningen, hvor den uheldige helt fra den første kamp, Stephan Andersen, fik mulighed for at vise sit store potentiale og i dag var med til at holde Danmark inde i kampen til det sidste med flere spektakulære indgreb. 

Danmark skulle frem og score, om selvom holdet i det meste af kampen havde svært ved at producere de helt store chancer, fik Dennis Sørensen dog mulighed for at afgøre kampen til dansk fordel 20 minutter før tid, men Amelia i det italienske mål fik pareret skuddet fra den helt fri FC Nordsjælland angriber.

Jakob Poulsen kom på banen i det 86 minut, og fik dermed debut på U/21-landsholdet. Det blev dog til hele 11 minutter på banen, da dommeren havde lagt syv minutter til på grund af det fyrværkeri, som arrangørerne af kampen indledte anden halvleg med - med det resultat, at kampen måtte afbrydes i fem minutter på grund af den kraftige røg, der indhyllede banen som et tæppe.

Kampen bliver givetvis den sidste U/21-kamp for en række af spillerne, men fremtiden ser dog lys ud, da fem fra dagens startopstilling, Leon Andreasen, Martin Pedersen, Thomas Kahlenberg, Sebastian Svárd og Jonas Kamper, samt den skadede Rasmus Würtz og debutanten Jakob Poulsen fortsætter på holdet.

Så selv om spillerne hænger med hovedet ovenpå dagens skuffelse, er det svært at bevare pessimismen på dansk fodbolds vegne

Kamprapport
Kamp Italien-Danmark
Hold U/21-landsholdet
Dato 19. november 2003 kl. 21.00
Resultat 0-0 (0-0)
Status EM play off-kamp
Spillested Stadio Centro d'Italia, Rieti
Dommer Julian Rodriguez Santiago, Spanien
Tilskuere 12.000
Startopstillingen
1 Stephan Andersen AB
2 Allan Olesen Brøndby IF
3 Leon Andreasen AGF
4 Christian Traoré FC København
5 Martin Pedersen AaB
6 Jonas Kamper Brøndby IF
7 Michael Silberbauer AaB
8 Sebastian Svárd FC København
9 Jan Kristiansen Esbjerg FB
10 Tommy Bechmann Esbjerg FB
11 Thomas Kahlenberg Brøndby IF
Advarsler / udvisninger
Min Type Spiller
90 Advarsel Leon Andreasen
Ind- / udskiftninger
Min Ind Ud
62 Nr. 15, Dennis Sørensen, FC Nordsjælland Jonas Kamper
80 Nr. 18, Søren Larsen, BK Frem Sebastian Svárd
86 Nr. 14, Jakob Poulsen, Esbjerg FB Allan Olesen
Ikke benyttet
Min Ind Ud
12 Hjalte Bo Nørregaard FC København
13 Kristian Bak Nielsen FC Midtjylland
16 Steffen Rasmussen AGF
17 Thomas Augustinussen AaB

Tekst: Jacob Wadland

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første