Tre point mod Færøerne

Danmark fik fin sejr over Færøerne, men skarpheden var stadig ikke i top for de danske drenge. Martin Lund Pedersen scorede sit første landskampsmål

Danskernes anden kampe i gruppe A, var mod gruppens underdogs fra Færøerne. Spillerne fra øriget havde egentligt leveret en rimelig indsats mod Norge dagen forinden, på trods af det kradse 0-6 resultat. Danskerne forsøgte fra start at ligge et tungt pres, for at få et hurtigt mål, der kunne åbne spilpladsen for de danske spillere.

Både Martin Lund Pedersen og Nikola Saric havde gode muligheder i kampens indledende fase, men Færøerne red den værste storm af, og kom langsomt lidt bedre med.

Efter 17 minutters spil kom den første store danske chance foran mål. Martin Lund Pedersen lagde med et fint hovedstød bolden til rette for Nikola Saric, der bragede bolden på stolpen. Christian Dannemann Eriksen tvang keeperen til en flyvende redning i situationen kort efter. Samme Christian begyndte at sætte sit tydelig aftryk på kampen fra sin position som central midtbanespiller midt i første halvleg. I et par omgange fik den talentfulde OBer sat sig igennem på midten og fik afsluttet godt mod det færøerske mål.

Efter 25 minutters spil kom den fortjente danske mål-forløsning. Efter et godt pres hvor danskerne tålmodigt fik bragt mange spillere frem, endte højremidt Mahmut Cagri Erdem foran mål, og kunne sparke en løs bold ind til venstre for målmanden.

Det blev ikke til flere danske mål i halvlegen, og de to forblæste mandskaber kunne få et velfortjent vil i omklædningsrummenes læ.

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel inden den danske føring blev fordoblet. Martin Lund Pedersen fulgte op på sin flotte første halvleg, og scorede på flot placeret langskud efter det første danske angreb efter pausen.

Det tog brodden af den færøerske fight, og i resten af halvlegen bed de nordiske venner ikke meget fra sig. Danskerne sad tungt på resten af kampen, og kom efterhånden til en lang række store chancer. Bl.a. burde den indskiftede David Boysen have scoret et par gange, men manglende præcision gjorde at han i første omgang måtte set bolden gå uden om målrammen. Også midterforsvar Alexander Juel Andersen var aktiv i det modsatte felt, med et par gode forsøg, som dog endte uden scoring begge gange.


Danmarks offensiv gik en lille smule i stå i slutningen af kampen, og chancerne kom lidt mere spredt. En af de helt store chancer i slutfasen tilfaldt en velspillende Christian Dannemann Eriksen, der fra kort afstand helflugtede knaldhårdt til bolden. Desværre sad skuddet lige i hænderne på den færøerske keeper, der nok først opdagede det hårde skud og refleksredningen nogle sekunder efter.

Det blev ikke til flere scoringer i kampen og dermed kunne Danmark notere samlet fire point efter to spillede kampe i gruppe A. 

Efter kampen kunne en af Danmarks bedste Martin Lund Pedersen fra OB se tilbage på kampen således; "I perioder spiller vi OK, men vi skulle måske have lavet nogle flere kasser. Vi skal nok arbejde lidt med skarpheden, men det kommer nok. Synes ikke helt jeg lykkedes så godt i første halvleg, men efter min mål i anden halvleg løsnede det lidt op, og gik klart bedre. Det var selvfølgelig rigtig dejligt at score, det var mit første mål for landsholdet. Det har helt sikkert givet lidt selvtillid at have fået chancen her på landsholdet og fået scoret et mål. 

Nu må vi se om vi kan ordne nordmændene, jeg regner helt sikkert med at vi skal spille en flot kamp, og måske få en sejr med hjem," sluttede den offensive kantspiller.

 

Resultater fra tirsdagens kampe
 
Gruppe A
Danmark-Færøerne 2-0
Norge-Belgien 0-1
 
Gruppe B
Island-Sverige 0-1
England-Finland 2-1

Se mere på turneringssiden

Kamprapport
Hold
U/17-landsholdet
Kamp
Danmark-Færøerne
Tid
Tirsdag 31. juli kl. 17.30
Sted
Ikast Stadion
Status
Internordisk turnering
Resultat
2-0 (1-0)
Tilskuere
360
Dommer
Örvar Sær Gislason, Island
Linjedommere
Heine Sørensen, Henrik Overgaard, Danmark
4. dommer
Steve Cook, England
Danmarks startopstilling
16
 Esben Højmark, GK
AGF
2
Christopher G. Olczyk
Lyngby
3
Mathias Reimer Larsen (Cpt)
Brøndby
4
Thomas Patrick Lyskov
Reading FC
9
Nikola Saric
Herfølge
12
Mahmut Cagri Erdem
KB
13
Martin Lund Pedersen
OB
14
Rasmus Lynge Christensen
FCM
15
Christian Danneman Eriksen
OB
17
Kasper Kirkegaard Hansen
FCM
18
Alexander Juel Andersen
FK Viborg
Kampforløb
Min Status Spiller
25 1-0 Nr. 12 - Mahmut Cagri Erdem
41 2-0 Nr. 13 - Martin Lund Pedersen
66 Advarsel (Færøerne) Nr. 10 - Jóan Simun Edmundsson
     
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
44 Nr. 10 - David Boysen, AB Nr. 12 - Mahmut Cagri Erdem, KB
57 Nr. 6 -Jens Stryger Larsen, Brøndby Nr.9 - Nikola Saric, Herfølge
71 Nr. 7 - Azad Corly, Brøndby Nr. 13 - Martin Lund Pedersen, OB
71 Nr. 8 - Emil Larsen, Lyngby Nr. 14 - Rasmus Lynge Christensen, FCM
74 Nr. 5 - Nicolai Møller Boilesen, Brøndby Nr. 4 - Thomas Patrick Lyskov, Reading
Udskiftningsspillere
1
Nicolai Oppen Larsen, GK
Lyngby
11
Kevin Niclas Mensah
FK Viborg

 

Af: Peter Ove Brix - 31. juli 2007, 02:36

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første