Fire Ligalandsholdsspillere med mod Irland

Landstræner Morten Olsen har suppleret landsholdstruppen til venskabslandskampen mod Irland onsdag aften i Århus med fire spillere fra vinterens Ligalandshold; William Kvist, Morten Nordstrand, Thomas Kristensen og Mikkel Thygesen.

Landstræner Morten Olsen har fredag middag suppleret landsholdstruppen til venskabslandskampen mod Irland onsdag aften på NRGi Park i Århus med yderligere fire spillere.
 
Som meddelt allerede ved nomineringen af størstedelen af truppen tirsdag eftermiddag, ville Morten Olsen afvente de fire danske SAS Liga-klubbers deltagelse i kvalifikationen til enten Champions League, FC København, tirsdag aften eller UEFA Cup’en, AaB, FC Midtjylland og OB, før han dannede sig et overblik over sammensætningen af den samlede landsholdstrup.
 
På den baggrund har landstræneren valgt at supplere truppen med fire spillere, der alle fire var udtaget til og tre af dem deltog på Ligalandsholdets træningstur til USA, El Salvador og Honduras i januar måned; William Kvist og Morten Nordstrand fra FC København, Thomas Kristensen fra FC Nordsjælland samt Mikkel Thygesen fra FC Midtjylland.
 
Sidstnævnte fik sin debut på A-landsholdet i venskabslandskampen mod Tjekkiet i Prag i november sidste år, og blev derefter udtaget til Ligalandsholdet. Han nåede imidlertid ikke med på træningsturen for de aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere, idet han skrev kontrakt med den daværende Bundesliga-klub Borussia Mönchengladbach.
 
”Vi nåede at få et godt indtryk af Mikkel mod Tjekkiet i Prag sidste år, og vi fik mulighed for at få et endnu grundigere kendskab til William, Morten og Thomas, da de var med os under hele træningsopholdet i januar måned,” forklarer landstræner Morten Olsen, og uddyber:
 
”Vi har fulgt dem hele sidste forår og igen her i sæsonstarten, hvor de har videreudviklet sig, og derfor er det oplagt for os at se dem nærmere an i A-landsholdsregi.”
 
Dermed er der i alt syv spillere fra det seneste Ligalandshold i den aktuelle A-landsholdstrup, der på forhånd talte Jesper Christiansen, Michael Gravgaard og Rasmus Würtz.
 
Siden Ligalandsholdets træningstur har midtbanespilleren William Kvist overtaget positionen som højre back hos FC København efter landsholdsbacken Lars Jacobsens skifte til FC Nürnberg, men landstræneren ser ham fortsat som primært som midtbanespiller:
 
”Det er en spændende omskoling, de har foretaget hos FC København, og det viser blot Williams alsidighed. Det er gavnligt i enhver trup med såkaldt multifunktionelle spillere, men i vores planer indgår han først og fremmest som midtbanespiller,” forklarer Morten Olsen, der selv benyttede Willam Kvist i forskellige positioner på Ligalandsholdet, hvor han startede inde i alle tre kampe.
 
En overbelastningsskade i det ene knæ fik torsdag landstræner Morten Olsen til at se bort fra Leon Andreasen til kampen mod Irland, og dermed får de lokale blandt publikum ikke chancen for et gensyn med de tidligere AGF’ere Leon Andreasen og Martin Jørgensen, som Morten Olsen valgte at spare allerede inden landsholdsudtagelsen ligeledes på grund af en overbelastningsskade.

Med afbud fra Thomas Sørensen, Lars Jacobsen samt Martin Jørgensen og Leon Andreasen og udtagelsen af de fire spillere fredag består landsholdstruppen af følgende 20 spillere: 

Truppen 

 
Spillerne samles enten i Københavns Lufthavn eller direkte på Hotel Marselis i Århus sent søndag aften, og træner to gange mandag.
 
Træningen fra klokken 18.00 mandag aften på NRGi Park er åben for tilskuere, og her er mulighed for at få et par autografer fra spillerne, før træningen starter.
 
Der er fortsat mulighed for at sikre billet til kampen mod Irland onsdag den 22. august klokken 20.00 hos Billetnet
 
 
Læs mere her:
 
Af: Lars Berendt - 17. august 2007, 01:15

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første