Lars Christoffersen indstilles til FIFA

DBUs Elitedommergruppe indstiller SAS Liga-dommer Lars Christoffersen til listen med internationale dommere til næste år. Udset til at skulle afløse Emil Laursen blandt de syv, danske FIFA-dommere.

Lars ChristoffersenDBUs Elitedommergruppe indstiller SAS Liga-dommer Lars Christoffersen, 35 år, til det internationale fodboldforbund, FIFA.
 
Det sker med henblik på fra nytår at få Lars Christoffersen med på listen over internationale dommere, hvor Danmark gennem en længere årrække har været repræsenteret med syv SAS Liga-dommere.
 
Gruppen følger løbende med i antallet af de danske dommeres internationale opgaver, og har på den baggrund fundet det hensigtsmæssigt med en udskiftning af Emil Laursen, som forventes at ville give plads til Lars Christoffersen.
 
 
Positionerer danske dommere
 
”Vi forsøger hele tiden at positionere os med det højest mulige antal internationale dommere med de fordele, det indebærer for dansk fodbold. Og i den proces må vi konstatere, at det ikke er blevet til mange internationale opgaver for Emil på det seneste. Derfor vælger vi at forsøge at få en anden dansk dommer ud til kampene i udlandet,” udtaler formanden for DBUs Elitedommergruppe, Kaj Østergaard, og fortsætter:
 
”Vi indstiller Lars til FIFA’s liste over internationale dommere fra næste år, og håber dermed, at han vil kunne udnytte sit potentiale til også at skabe sig en international karriere de kommende 10 år til gavn for ham selv personligt og dansk fodbold generelt.”
 
Lars Christoffersen debuterede som dommer i 2. Division i 2003, og dømte de efterfølgende to sæsoner i 1. Division, inden han blev hentet op som SAS Liga-dommer forud for sæsonen 2005/2006. Han har allerede dømt 30 kampe i SAS Ligaen.
 
”Det er et skulderklap fra Elitedommergruppen, som jeg er meget glad for. Men nu vil jeg gerne lige vente og se, om FIFA også følger gruppens indstilling af mig til december,” siger Lars Christoffersen fra Mostar i Bosnien, hvor han torsdag aften fungerer som fjerdedommer for Michael Svendsen i en UEFA Cup-kvalifikationskamp.
 
 
Laursen fortsætter i SAS Ligaen
 
Emil LaursenEmil Laursen debuterede som 29-årig SAS Liga-dommer i sæsonen 2000/2001 sammen med Michael Svendsen, og blev allerede året efter og med kun halvanden sæsons erfaring fra landets bedste række udnævnt til FIFA-dommer fra starten af kalenderåret 2002.
 
Han har i sine hidtidige fem sæsoner haft 21 opgaver som dommer og 36 opgaver som fjerdedommer i internationale kampe, men har i denne sæson kun haft en enkelt kamp i UEFA’s Intertoto Cup.
 
”Vi er meget tilfredse med Emils indsats herhjemme. Han er meget konsekvent i sine vurderinger på banen, og dermed meget loyal overfor de retningslinjer, dommerne bliver udstyret med før hver enkelt sæsonstart. Og derfor er vi glade for hans tilsagn om at fortsætte på højeste niveau herhjemme,” pointerer Kaj Østergaard.
 
”Det er selvfølgelig ærgerligt at miste muligheden for at dømme internationale kampe. Men jeg har ikke markeret mig stærkt nok internationalt i de år, jeg har været med, så jeg har forståelse for gruppens dispositioner, og håber selvfølgelig, at det lykkes at få Lars med på FIFA’s liste,” siger Emil Laursen, og pointerer:
 
”Jeg kan garantere, at jeg fortsat er motiveret for at dømme i herhjemme, og vælger at se den fordel i udskiftningen, at jeg nu endnu bedre kan fokusere på min erhvervsmæssige karriere.”
 
 
Syv danske dommere
 
Udvælgelsen af dommerne til FIFA’s internationale liste foretages af FIFA’s dommerudvalg, hvorefter det europæiske fodboldforbund, UEFA, inddeler de europæiske dommere i fem internationale kategorier med Elite Category som den fornemmeste.
 
Claus Bo Larsen er blandt de 25 dommere fra 17 forskellige lande i Elite Category, mens Nicolai Vollquartz er blandt de 30 dommere i den næstbedste kategori, Premier Category.
 
Danmark er i øjeblikket ikke repræsenteret i den tredjebedste kategori, Category 2, men har med udnævnelserne af Anders Hermansen og Peter Rasmussen tidligere i år nu tre dommere i den fjerdebedste gruppe af internationale dommere, Category 3, hvor Michael Svendsen også er indrangeret.
 
Thomas Vejlgaard har ligesom Emil Laursen status af FIFA-dommere i Category 4.
 
Danmark råder også over 10 FIFA-linjedommere og to kvindelige FIFA-dommere.
 
På trods af en række udskiftninger – senest da Kim Milton Nielsen og Knud Erik Fisker for halvandet år siden faldt for den internationale aldersgrænse på 45 år – har Danmark gennem flere sæsoner fastholdt sin internationale repræsentation på syv dommere.
 
FIFA, der har tradition for at følge DBUs indstillinger for så vidt angår danske dommere og linjedommere, reviderer halvårligt deres lister.
 
Den eventuelle bekræftelse på udskiftningen forventes først til december.
Af: Lars Berendt - 30. august 2007, 00:19

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første