Debut til Chris Sørensen mod Letland

Landstræner Morten Olsen skifter ud på tre pladser i landsholdets startopstilling i forhold til EM-kvalifikationskampen mod Spanien i lørdags; sender Chris Sørensen, Thomas Kahlenberg og Nicklas Bendtner på banen fra første fløjt mod Letland om mindre end en time.

Lørdag aften debuterede Ulrik Laursen i landsholdets centerforsvar mod Spenien i Århus.
 
I aften debuterer hans forsvarskollega Chris Sørensen, 30 år, som venstre back i en forsvarskæde, der med Thomas Helveg som venstre back byder på tre OB-spillere samt Martin Laursen fra Aston Villa.
 
Selv om kampen mod Letland bliver Chris Sørensens første A-landskamp, kender han landsholdets spilsystem efter deltagelsen på de seneste to års udgaver af Ligalandsholdet, hvor han har fået spilletid i to kampe på hver af træningsturene mod Singapore og Sydkorea i 2006 og USA og Honduras i januar i år.
 
I forhold til kampen mod Spanien for fire dage siden byder angrebet også på to ændringer, som samtidig får konsekvenser for bemandingen på midtbanen.
 
Således får Nicklas Bendtner plads i startopstillingen, hvor Jon Dahl Tomasson bliver trukket ned som offensiv midtbanespiller foran Christian Poulsen og Daniel Jensen, mens Thomas Kahlenberg bliver ny på pladsen som venstre fløj med Dennis Rommedahl i modsatte side.
 
Ændringerne i forhold til kampen mod Spanien betyder således ændringer i alle tre kæder, idet Niclas Jensen, Leon Andreasen og Jesper Grønkjær alle tre får plads på bænken.
 
 
Den danske startopstilling:
 
 
1
Thomas Sørensen
2
Christian Poulsen
3
Martin Laursen
4
Ulrik Laursen
5
Chris Sørensen
6
Thomas Helveg
7
Daniel Jensen
8
Nicklas Bendtner
9
Jon Dahl Tomasson (anfører)
10
Thomas Kahlenberg
11
Dennis Rommedahl
 
 
 
 
Indskiftningsspillere:
 
 
12
Brian Priske
13
Niclas Jensen
14
Leon Andreasen
15
Morten Nordstrand
16
Jesper Christiansen
17
Kenneth Perez
18
Jesper Grønkjær
 

Letlands startopstilling

30
Andris Vanins (G)
17
Oskars Klava
3
Vitalijs Astafjevs (C)
4
Dzintars Zirnis
5
Juris Laizans
6
Deniss Ivanovs
13
Kaspars Gorkss
16
Aleksejs Visnakovs
15
Genadijs Solonicins
24
Vits Rimkus
29
Marians Pahars

Indskiftningsspillere
12
Deniss Romanovs
7
Deniss Kacanovs
14
Pavels Surnins
18
Andrejs Butriks
21
Arturs Zakresevskis
20
Girts Karlsons
25
Jurijs Zigajevs


Valget af spillerne til startopstillingen og reservebænken betyder, at Stephan Andersen, Anders Møller Christensen, Rasmus Würtz, Mads Timm og Simon Busk Poulsen ikke indgår i den officielle trup på 18 spillere, og derfor ikke kommer i betragtning til kampen.
 
Daniel Agger, Martin Jørgensen og Per Krøldrup har ikke været i betragtning til kampen på grund af skader, ligesom Lars Jacobsen blev testet i begyndelsen af træningslejren men uden held, og Michael Gravgaard officielt trådte ud af truppen mandag morgen efter resultatet af en scanning bekræftede, at han på grund af en lyskeskade ikke ville blive spilleklar til aftenens kamp.
 
 
TV- og web-transmission:
 
Kampen vises direkte på TV2.
 
 
Trup og startopstilling:
 
Den officielle trup til en kvalifikationskamp må bestå af op til 18 spillere, som skal opføres på FIFAs holdseddel.
 
Den giver plads til at notere startopstillingen og indskiftningsspillerne, navnene på op til seks trænere, medicinsk stab og officials med plads på bænken samt fem yderligere spillere eller officials på ekstra sæder ved siden af bænken.
 
Holdopstillingens skal indleveres – underskrevet af træneren – til kampens dommer senest 75 minutter før kampens start. Herefter kontrolleres navnene af dommeren og kampenes kontrollant, hvorefter de to holdopstillinger bliver frigivet tidligst en time inden kick off til blandt andet pressen og stadionspeakeren.
 
 
Udskiftninger:
 
I henhold til de internationale regler kan der i kvalifikationslandskampe skiftes op til tre spillere ud på hvert hold.
 
Maksimalt tre spillere fra hvert hold må varme op samtidigt.
 
 
Spilledragter:
 
Danmark stiller op i den traditionelle spilledragt; røde trøjer, hvide shorts og røde sokker. Letland stiller op helt i hvidt.
 
Spilletøjet bliver tjekket af kampens dommer og kontrollant på et organisationsmøde klokken 10.00 på kampdagen, hvor specielt også målmændenes tøj samt overtrækstrøjerne til brug ved opvarmning kontrolleres. Overtrækstrøjerne skal i farver adskille sig fra farverne på trøjerne, de to hold og dommerne benytter. På organisationsmødet inspiceres banen, og der drøftes en række forhold som transport, tilskuersituation og sikkerhed også drøftes.
 
Første del af organisationsmødet har deltagelse af dommerkvartetten og dommerobservatøren, mens den øvrige del af mødet har deltagelse af UEFAs kontrollant og sikkerhedschef, repræsentanter fra de to fodboldforbund, stadionledelsen, politi og brandvæsen.
 
 
Dommer og officials:
 
Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har udpeget den 30-årige tyrkiske dommer, Cüneyt Cakir, som dommer.
 
Han får landsmændene Akkin Baki Tuncay og Cem Satman på linjerne og Kuddusi Müftüoglu som fjerdedommer.
 
Dommerkvarttetens indsats vil blive vurderet af den tidligere italienske topdommer, Alfredo Trentalange, der er udpeget som UEFA’s dommerobservatør til kampen.
 
 
Landskampmagasinet:
 
Landskampmagasinet Danmark-Letland
 
 
Tættest på landsholdet med DBUs Landsholdsklub:
 
landsholdklubben.dk
 
 
 
Læs også nyhederne:
 
Morten Olsen testede OB-forsvar – og Parken
Dør på klem for Michael Gravgaard
Ekstra spiller til landsholdstruppen
Slovakisk dommer mod Spanien
Lars Jacobsen bliver ikke klar
OB-trio i landsholdstruppen
Kenneth Perez tilbage på landsholdet
 
 
 
Billetsalg:
 
Billetsalg til Danmark-Letland
Af: Lars Berendt - 17. oktober 2007, 03:43

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første