Schmeichel årets Arla-talent

Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Nikola Saric modtog i dag Arlas Talentpris for henholdsvis U/21-, U/19- og U/17-landsholdet. Den 21-årige pris er hermed uddelt til 64 spillere.

Åres prismodtagere af Arla Talentpris 2007

And the winner is……
 
Selv om det ikke var præcis disse ord, der blev brugt, var der alligevel dømt prisuddeling, da DBUs tre ungdomslandsholdstrænere Keld Bordinggaard, Per Andersen og Glen Riddersholm i dag uddelte Årets Arla-talentpris.
 
Årets Arla-talentpris for U/21-landshold gik i år til Kasper Schmeichel, der for alvor trådte ud af din fars brede skygge i efteråret, da han med tre ”clean sheets” i træk for Manchester City i Premier League imponerede Citys nye træner Sven-Göran Eriksson.
 
Tilsvarende har Kasper Schmeichel været en af de bærende kræfter på Keld Bordinggaards U/21-landshold, hvor han har holdt målet rent i tre af de sidste fire U/21-landskampe.
 
Både på klub- og landsholdsholdet har den 189 cm høje målmand vist stor reaktionsstyrke og kølighed i en-mod-en situationer, hvilket gentagende gange har reddet point til både lands- og klubhold.
 
Til dato er det blevet til 16 ungdomslandskampe.
 
Kasper Schmeichel var desværre optaget af cup-kamp for hans klub Cardiff, og kunne ikke være til stede for at modtage prisen.
 
 
Simon Kjær og Nikola Saric
 
Som årets U/19 Arla Talent udpegede U/19-landsholdets træner Per Andersen FC Midtjyllands Simon Kjær med begrundelsen:
 
”Simon Kjær blev sidste år rykket op på U/19-landsholdet et år for tidligt, og trods sin unge alder har han vist sig som en talentfuld midterforsvarer, som er nærkampstærk og hurtig, og samtidig teknisk god både med fødderne og hovedet.”
 
Storklubber som Real Madrid, Liverpool og Chelsea er angiveligt allerede på jagt efter den 18-årige FC Midtjylland-spiller, der dog fortsat er at finde hos midtjyderne, hvor han indtil videre har spillet tre SAS Liga-kampe og 10 ungdomslandskampe.
 
Årets U/17 Arla Talent, Nikola Saric, har også fået følere fra store udenlandske klubber, men har indtil videre valgt at blive i Herfølge Boldklub.
 
Den 16-årige angriber er den første spiller ’af anden etnisk herkomst’, der er blevet udpeget som Arla Talent.
 
Nikola, der er dansk statsborger, er født i Bosnien-Hercegovina i 1991. Året efter flygtede familien fra borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Han startede med fodbold i B1908, men skrev sin første kontrakt som 15-årig med Herfølge Boldklub.
 
Som begrundelse for udvælgelsen sagde U/17-landsholdets træner Glen Riddersholm:
 
”Nikola er en spiller med et ekstraordinært stort udviklingspotentiale. Han kendetegnes ved at være teknisk og fysisk stærk med et godt blik for spillet og rolig i sin omgang med bolden.”
 
Saric har i 2007 spillet 10 ungdomslandskampe, hvor det indtil videre er blevet til tre mål. Sidst i 2-0 sejren over Ukraine, der sikrede Danmark videre avancement i EM-kvalifikationsturneringen.
 
 
27 talenter har fået debut på A-landsholdet
 
Og enten lever prismodtagerne op til forpligtelsen, enten er priskomitéen simpelthen bare ret skarp, eller også er det en kombination af de to ting. For statistikken viser nemlig, at blandt de 64 spillere, der hidtil har modtaget Arlas Talentpris for enten U/17-, U/19- eller U/21-landsholdet, har de 27 af dem opnået debut på A-landsholdet.
 
Faktisk fik syv af dem spilletid i sidste landskamp mod Letland i Parken; yderligere to sad på bænken, mens Daniel Agger og Martin Jørgensen havde meldt afbud på grund af skader.
 
De syv aktuelle landsholdsspillere er Thomas Kahlenberg (U/21 i 2004), Christian Poulsen (U/21 i 2001), Niclas Bendtner (U/17 i 2004), Niclas Jensen (U/21 i 1995), Jesper Grønkjær (U/19 i 1995), Jon Dahl Tomasson (U/19 i 1994) og Ulrik Laursen (U/19 i 1993). Rasmus Würtz (U/19 i 2001) og Stephan Andersen (U/21 i 2003) sad på bænken.
 
Blandt de 27 Arla Talentpris-modtagere, som har opnået kampe på A-landsholdet, har tre af dem overhalet priskomitéen ”indenom”, idet både Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg og senest Daniel Agger allerede nåede at debutere på A-landsholdet, inden de officielt modtog deres talentpriser for deres pågældende U/21-landsholdsårgang.
 
U/17 svære at forudse
 
Udviklingen for spillere, der er under 17 år gamle, er naturligvis den vanskeligste at forudse. Derfor er det ikke overraskende, at kun to af de hidtidige 19 prismodtagere fra denne årgang indtil videre har fået debut på A-landsholdet. Udover Nicklas Bendtner er det Kasper Bøgelund, som modtog prisen for denne årgang i 1996.
 
Jacob Laursen blev den første fra U/19-årgangen, der fik A-landsholdsdebut. Han modtog Arlas Landsholdstalentpris i 1989, samme år som hans daværende klubkammerat Brian Steen Nielsen modtog prisen for U/21-landsholdet. Han blev dermed den tredje Vejle-spiller i træk, som fik A-landsholdsdebut efter at have modtaget U/21-landsholdsprisen. Hans to forgængere var Johnny Mølby (1987), som siden hen var med i landsholdstruppen, der vandt Europamesterskabet i 1992, og Henrik Risom.
 
Årsagen til, at der er 64 spillere, som er noteret for at have modtaget de i alt 63 priser, skyldes, at komitéen tilbage i 1990 simpelthen delte prisen mellem tvillingerne Martin og Michael Johansen fra KB og senere FC København.
 
Med Arla Talentprisen, som ”har til formål at øge og stimulere interessen for dansk fodbold gennem påskønnelse af de unge spillere, der har talent til at udvikle sig til kommende landsholdsspillere”, følger 30.000 kroner.
 
Du kan se listen over alle 64 Arla Talentpris-modtagere her. Af: Jacob Wadland/Lars Berendt - 05. november 2007, 05:22

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første