Morten Olsen tester 20 spillere

Ligalandsholdstrup: Morten Olsen tester potentialet hos 20 spillere under træninger og kampe med Ligalandsholdet i golfstaterne Oman og Qatar fra søndag den 20. januar med kampe fredag den 25. og søndag den 27. januar. Mulig ekstra kamp mod Bahrain onsdag den 30. januar.Landstræner Morten Olsen har onsdag sat navne på de 20 aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere, som DBU denne vinter kan tilbyde et træningsophold med træningspas og kampe mod internationale modstandere på Ligalandsholdet.
 
”Ligalandsholdet er første skridt i opbygningen af den bruttotrup, vi skal satse på til VM-kvalifikationsturneringen fra næste efterår,” forklarer Morten Olsen, og fortsætter:
 
”Vi vælger at se bort fra nogle af de spillere, vi allerede har et indgående kendskab til fra tidligere træningsophold med Ligalandsholdet og fra A-landsholdstruppen. Det giver os mulighed for at teste nogle andre talentfulde spillere fra SAS Ligaen, som vi vurderer til at have spændende potentiale. Der er samtidig tale om mange såkaldte multifunktionelle spillere, som moderne fodbold kræver.”
 
 
Kun to spillere fra FC København
 
Dermed giver Morten Olsen forklaringen på, hvorfor FC København, der har været den største leverandør af landsholdsspillere de seneste par sæsoner, kun er repræsenteret med William Kvist og den helt unge Mathias ”Zanka” Jørgensen på 17 år.
 
”Vi har i forvejen et indgående kendskab til spillere som Jesper Christiansen, Michael Gravgaard, Rasmus Würtz, Michael Silberbauer, Morten Nordstrand og Hjalte Bo Nørregaard. Og ligesom sidste år ville vi heller ikke i år udtage hverken Jesper Grønkjær eller Niclas Jensen. De har stort set alle international rutine fra både A-landsholdet, Liga-landsholdet og klubholdet,” uddyber Morten Olsen, der også vælger at tage hensyn til, at Christiansen, Gravgaard og Grønkjær alle har været plaget af skader dette efterår.
 
”FC Københavns spillere går også først på ferie på fredag. Det er næsten tre uger efter spillerne i de øvrige SAS Liga-klubber. Jeg har derfor på forhånd aftalt med Ståle Solbakken, at vi blandt FC Københavns stamspillere kun tager William Kvist med på Ligalandsholdet i år,” forklarer Morten Olsen, og uddyber:
 
”William har siden sidste træningstur spillet sig ind i A-landsholdstruppen. Derfor vil vi gerne se ham i en rolle, hvor vi kan tillade os at forvente endnu mere af ham end på sidste træningstur. Udtagelsen af Mathias ”Zanka” Jørgensen skal derimod mest ses som en investering i en fremtid for både Mathias og landsholdet, som måske rækker længere end den kommende VM-kvalifikationsturnering.”
 
 
Forsvarstrio fra OB
 
Det betyder, at målmandsposterne går til Stephan Andersen og Kevin Stuhr Ellegaard.
 
Mens Stephan Andersen har været gardering for Thomas Sørensen og Jesper Christiansen på A-landsholdet det meste af sæsonen, overtog han pladsen på bænken i EM-kvalifikationskampen mod Sverige i Stockholm, hvor Jesper Christiansen var skadet. Til den kamp blev Kevin Stuhr Ellegaard fløjet op som ekstra gardering på kampdagen.
 
De øvrige forsvarsspillere er OB-spillerne Anders Møller Christensen, Ulrik Laursen og Chris Sørensen samt Thomas Rasmussen fra Brøndby IF.
 
”Ulrik var udtaget allerede sidste gang, men måtte melde fra, og fik alligevel sin debut på A-landsholdet meget pludseligt mod Spanien, mens Chris decideret har spillet sig fra Ligalandsholdet på A-landsholdet. Og Anders har vi haft gavn af som gardering på bænken på A-landsholdet,” siger Morten Olsen om de tre forsvarsspillere fra OB, og tilføjer om Thomas Rasmussen:
 
”Det er glædeligt, at Thomas har ytret ønske om igen at komme på A-landsholdet. Han ved, at vejen til A-landsholdet går gennem Liga-landsholdet, og vi giver ham gerne chancen for at komme tilbage.”
 
 
Genvalg til Zimling, Kristensen og Busk
 
Blandt de oplagte midtbanespillere har Morten Olsen udtaget Niki Zimling, Esbjerg fB, og Thomas Kristensen, FC Nordsjælland, der begge var med på seneste udgave af Ligalandsholdet, Henrik Hansen, AC Horsens, Mads Timm, OB, og Mikkel Thygesen, FC Midtjylland, der allerede var udtaget til seneste udgave af Ligalandsholdet, men skiftede i mellemtiden til Borussia Mönchengladbach.
 
Dertil kommer den defensive midtbanespiller Thomas Augustinussen og angriber Jeppe Curth fra AaB.
 
”Det er forholdsvis længe siden, AaB har haft en dansk landsholdsspiller, men de har et par spillere med potentialet. Siden vi havde Thomas Augustinussen med på Ligalandsholdet til Singapore og Hong Kong har han haft nogle ustabile perioder, og vi vil meget gerne se, hvor han står efter sin seneste, lange skadespause,” siger Morten Olsen med henvisning til Thomas Augustinussens deltagelse på Ligalandsholdet i 2006, og uddyber:
 
”Jeppe Curth er kommet hjem fra hollandsk fodbold, og er virkelig slået godt igennem i den danske liga. Derfor vil vi nu gerne teste ham internationalt i vores regi.”
 
De øvrige angrebspladser udgøres af Johan Absalonsen, OB, Kim Aabech, Lyngby Boldklub, Kasper Lorentzen og Morten ”Duncan” Rasmussen, begge Brøndby IF, samt Simon Busk Poulsen, FC Midtjylland, som også var med i USA, Honduras og El Salvador i januar.
 
 
Fire fra Ligalandsholdet til A-landsholdet i år
 
I løbet af sæsonen 2007 har Simon Busk Poulsen, Morten Nordstrand, William Kvist og Chris Sørensen alle fået debut på A-landsholdet efter deres deltagelse på Ligalandsholdet i vinter, og Anders Møller Christensen og Nikki Zimling har begge været med i A-landsholdstruppen.”
 
Ikke mindre end 10 af de 11 spillere i startopstillingen mod USA på den seneste Ligalandsholdstur har været med i A-landsholdstruppen i løbet af denne sæson.
 
I alt har syv af spillerne i den aktuelle Ligalandsholdstrup haft deres debut på A-landsholdet. Det er udover Simon Busk Poulsen, Chris Sørensen og William Kvist også Stephan Andersen, Ulrik Laursen, Mikkel Thygesen og Thomas Rasmussen. Ni af spillerne har tidligere været med på én eller flere af de årlige træningsture.
 
Træningsturen omfatter foreløbig ophold med træningspas og kampe i og mod golfstaterne Oman og Qatar og muligvis også Bahrain.
 
Der vil være afrejse søndag den 20. januar med et kampprogram, der som minimum omfatter kampe mod A-landsholdene fra Oman og Qatar, henholdsvis fredag den 25. og søndag den 27. januar samt eventuelt mod Bahrain onsdag den 30. januar. Hvis den mulige tredje kamp ikke bliver realiseret, er det muligt, at kampen den 27. januar rykkes én eller et par dage, og at truppen derfor er tilbage i Danmark tidligere end torsdag den 31. januar.
 
 
Ligalandshold siden 1983
 
DBU har arbejdet med det såkaldte Ligalandshold – de aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere fra primært SAS Liga-klubberne – siden 1983.
 
I vintersæsonen 2005 lykkedes det ikke DBU at sikre en træningstur, der havde tilstrækkelig sportslig værdi og fornuftig økonomi, idet DBU dengang også havde forberedelserne til og VM-kvalifikationskampen mod Grækenland i Athen den 11. februar som bagkant.
 
Forhandlingerne om træningsophold og modstandere til den kommende udgave af Ligalandsholdet har blandt andet været præget af lodtrækningen til den kommende VM-kvalifikationsturnering.
 
SAS Liga-klubberne er tidligere i år blevet informeret om forhandlingerne om et træningsophold for Ligalandsholdet, der også er inkluderet i samarbejdsaftalen mellem DBU og Divisionsforeningen.
 
 
Ligalandsholdstruppen 2008:

Spiller Klub

P

A Liga U-kamp
Kevin Stuhr Ellegaard Randers FC 0/0 0/0 56/0
Stephan Andersen Brøndby IF 1/0 2/0 26/0
Anders Møller Christensen OB Fo 0/0 3/0 0/0
Chris Sørensen OB Fo 3/0 4/0 0/0
Mathias ''Zanka'' Jørgensen FC København Fo 0/0 0/0 5/0
Thomas Rasmussen Brøndby IF Fo 2/0 3/2 3/2
Ulrik Laursen OB Fo 3/1 0/0 28/1
William Kvist Jørgensen FC København Fo 2/0 3/0 43/4
Henrik Hansen AC Horsens Mi 0/0 0/0 4/0
Mikkel Thygesen FC Midtjylland Mi 1/0 0/0 16/3
Niki Zimling Esbjerg fB Mi 0/0 3/0 48/5
Thomas Augustinussen AaB Mi 0/0 3/1 33/8
Thomas Kristensen FC Nordsjælland Mi 0/0 2/0 0/0
Jeppe Curth AaB An 0/0 0/0 43/15
Johan Absalonsen OB An 0/0 0/0 43/6
Kasper Lorentzen Brøndby IF An 0/0 0/0 58/20
Kim Aabech Lyngby BK An 0/0 0/0 0/0
Mads Timm OB An 0/0 0/0 18/6
Morten ''Duncan'' Rasmussen Brøndby IF An 0/0 0/0 60/37
Simon Busk Poulsen FC Midtjylland An 3/0 3/0 25/1


(Ligalandsholdstruppen var oprindeligt annonceret til offentliggørelse fredag den 21. december.)
 
 
Målsætninger med Ligalandsholdet:
 
Du kan læse meget mere om Ligalandsholdet her.
 
 
Læs også:
 
Af: Lars Berendt - 18. december 2007, 03:47

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første