Frem fratrækkes seks points

DBU fratrækker Boldklubben Frem seks points på grund af forventet tvangsakkord for at sikre overskuelighed og fair play inden de afsluttende runder i Viasat Divisionen. Klubben accepterer fratrækkelsen allerede inden stadfæstelse af tvangsakkord i Skifteretten.

Skifteretten havde 18. marts dens seneste møde om Boldklubben Frem A/S’ økonomiske situation.
 
DBU har efterfølgende været i kontakt med Skifterettens tilsynsførende advokat, som forventer, at der efter al sandsynlighed gennemføres en tvangsakkord overfor klubben.
 
En tvangsakkord kan dog først stadfæstes, når kreditorerne har modtaget beregning af deres tilgodehavender, og tvangsakkorden derefter er blevet åbnet og behandlet.
 
I henhold til DBUs Love paragraf 28.2 medfører tvangsakkorder fratrækkelse af seks points, når en tvangsakkord er stadfæstet. Skifteretten betragter imidlertid en tvangsakkord som eneste realistiske udfald og alternativ til en konkurs. Retten forventer, at tvangsakkorden overfor Frem bliver stadfæstet på et tidspunkt i perioden frem til 15. maj.
 
Det betyder, at sagen formelt muligvis først bliver afsluttet i Skifteretten med seks spillerunder tilbage i Viasat Divisionen. På den baggrund har DBU – i sin egenskab af administrator af turneringen – opfordret Boldklubben Frem A/S til at acceptere pointsfratagelsen allerede på nuværende tidspunkt.
 
”Frem-sagen har været under behandling siden september sidste år, og det er simpelthen ikke rimeligt overfor de andre klubber, at de skal vente med at kende den reelle stilling i divisionen indtil de afgørende runder,” forklarer leder af DBU Turneringer, Peter Ebbesen, og uddyber:
 
”Med Skifterettens tilkendegivelser og klubbens accept vælger vi derfor at fratrække Frem seks points allerede nu, selv om vi mangler den formelle kendelse. Vi er ikke tilfredse med den situation, Boldklubben Frem har sat sig selv og de øvrige klubber i, men vi er tilfredse med, at klubben positivt medvirker til denne beslutning, særligt i forhold til de øvrige hold i Viasat Divisionen.”
 
Den reviderede stilling i Viasat Divisionen fremgår her.
 
Af: Lars Berendt - 28. marts 2008, 02:35

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første