FC Nordsjælland i UEFA Cup'en

FC Nordsjælland vandt DBU's fairplay-konkurrence og får dermed også den ekstra fairplay-plads i UEFA Cup'en, som Danmark via lodtrækning fik tildelt af UEFA tidligere på måneden.

Fairplay betaler sig!  FC Nordsjælland, der sluttede SAS Liga-sæsonen med en placering som nummer ni, kan alligevel godt glæde sig over at spille europæisk fodbold i næste sæson. 

Med en fairplay-koefficient på 7,273 vandt FC Nordsjælland nemlig DBUs fairplay - konkurrence og sikrede sig dermed den ekstra fairplay-plads i UEFA Cup'en, Danmark tidligere på måneden via lodtrækning havde fået tildelt af UEFA på baggrund af vores placering på UEFAs fairplay-liste. Bronze-vinderne fra FC København blev nummer to med en koefficient på 7,250, mens de danske mestre fra AaB blev nummer tre med 7,182.

Den ekstra UEFA Cup-plads til dansk fodbold kom i hus, da Danmark var blandt de syv nationer, der sammen med England havde opnået 8,0 eller flere points på UEFAs fairplay-liste i år og dermed var med i en lodtrækning om en ekstra UEFA Cup-plads. Det er resultatet af points fra alle de danske landshold og klubhold, der har spillet internationale kampe i perioden mellem 1. maj sidste år og 30. april i år.

England sluttede øverst på UEFAs fairplay rangliste med 8,143 points på baggrund af et rekordstort antal kampe nemlig 162 i alt. Norge sluttede på andenpladsen med 8,141 points, og derefter fulgte Danmark med 8,103 points. England havde således sikret sig en ekstra plads som vinder af konkurrencen, mens Danmark og Tyskland begge blev trukket op af hatten ved pressemødet op til årets UEFA Cup finale. Dermed er opførslen blandt spillerne, trænerne og tilskuerne med til for tredje gang at sikre dansk fodbold en ekstra europæisk billet. Det er 8. gang, at Danmark deltager i lodtrækningen om en fairplay-plads til UEFA Cup’en. DBU deltog for første gang i 1998.

Fairplay-pladserne tildeles de klubhold i de pågældende lande, der har vundet den nationale fairplay-konkurrence.
 
Såfremt vinderen af DBUs fairplay-konkurrence kvalificerer sig til enten Champions League- eller UEFA Cup-kvalifikationen, vil fairplay-pladsen gå videre til det næste hold på den danske fairplay-liste, som ikke kvalificerer sig gennem enten SAS Ligaen eller DBUs Landspokalturnering.
 
UEFA har siden 1997 stillet tre pladser i UEFA Cup’en til rådighed for tre klubber, der har kvalificeret sig gennem fairplay-konkurrencen i deres nationale ligaer, og hvis kolleger og landshold har sikret det pågældende land en samlet koefficient på 8,0 eller derover i UEFA fairplay-konkurrence.
 
I 2003 og 2005 sikrede Esbjerg fB sig gennem lodtrækning en plads i UEFA Cup’en.
 
Du kan se slutstillingen i DBUs fairplay-konkurrence her.

Læs også 'Danmark får fairplay-plads i UEFA Cup’en'
Af: Pia Schou Nielsen - 25. maj 2008, 10:14

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første