Agger og Kjær på U/21-landsholdet

Skader og en spiller afgivet til A-landsholdet betyder, at Simon Kjær, sammen med Nicolaj Agger, Patrick Kristensen og Frederik Krabbe søndag blev udtaget til U/21-landsholdet. Danmark spiller onsdag den 28. maj klokken 20.15 Tyskland i Lübeck.

Fire nye spillere er søndag indkaldt til U/21-landsholdet.

Både Søren Ulrik Vestergaard og Timmi Johansen døjede med småskader, da de søndag formiddag ankom til Vejle, hvor det danske U/21-landshold er samlet forud for onsdagens landskamp mod Tyskland i Lübeck. Samtidig havde Martin Spelmann allerede meldt afbud inden samlingen.
 
Derudover er AaB’s nykåret danmarksmester, Michael Jakobsen, taget direkte til København, for at slutte sig til A-landsholdet, efter at Ulrik Laursen har meldt afbud til de to kampe mod Holland og Polen. Oprindeligt skulle AaB’eren mødes med landsholdet torsdag efter U/21-landsholdets kamp mod Tyskland onsdag.
 
”Der er jo de gode afbud, blandt andet Michael Jakobsen, det er jo fantastisk at han nu får mulighed for at snuse til det højeste niveau, som også Anders Randrup har prøvet. Så er der de ærgerlige afbud, Søren Ulrik Vestergaard og Timmi Johansen, det ærgrer mig, da vi ikke har haft mange kampe i foråret og vi i september har to afgørende kampe. Modsat kan det jo også være situationen i efteråret, så det er fint, at de nye får snust lidt til det og vi får mulighed for at se dem lidt an,” lyder det fra U/21-landstræner, keld Bordinggaard.
 
De nye spillere, der søndag sluttede sig til truppen er Simon Kjær, Nikolaj Agger, Patrick Kristensen og Frederik Krabbe. Det er Simon Kjærs og Nicolaj Aggers første udtagelse til U/21-landsholdet, mens de to sidstnævnte tidligere har været inde over truppen.
 
”Kjær og Agger er begge to spillere, vi har valgt, fordi det er der et rigtig godt perspektiv i. Måske ikke lige i denne omgang, men hvem ved. Men så i hvert fald i næste,” understreger Keld Bordinggaard.
 
U/21-landsholdet trænede i eftermiddag på Fredericia Stadion – en træning, der mest af alt bar præg af restitution for de fleste af spillerne. Forud venter der modsat en hård udfordring, når Danmark onsdag møder Tyskland, der i fredags slog Ukraine med 4-0.
 
”Tyskland er et hold med masser af Bundesliga-erfaring, masser af UEFA Cup erfaring og masser af Champions League erfaring for flere af spillernes vedkommende. Det er et af Europas bedste U/21-hold med den sæson, de har i benene nu. Det er også teknisk et meget fint hold, der spiller  flot fodbold og seværdig fodbold,” lyder det fra Bordinggaard, der er glad for den hårde matchning inden de afgørende EM-kvalifikationskampe.
 
”Vi får lov til at snuse til det allerhøjeste U/21-niveau, og skal vi gøre os håb om at komme til en slutrunde, så er det det niveau, vi skal op at matche, både i september og er vi heldige og dygtige nok komme til play off også i november. Så det er en god lakmus-prøve for os,” slutter keld Bordinggaard, der efter en formiddagstræning mandag tager til Lübeck, hvor holdet sent onsdag kl. 20.15 spiller mod Tyskland.
 
Se truppen her
Af: Pia Schou Nielsen - 25. maj 2008, 08:28

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første