Resterende otte spillere klar til landsholdet

Landstræner Morten Olsen giver comeback til Peter Løvenkrands og Marc Nygaard i landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampene mod Ungarn lørdag den 6. og Portugal onsdag den 10. september. Afbud fra Jesper Christiansen. Tre nye på U/21-landsholdet

Marc NygaardLandstræner Morten Olsen har søndag aften sat navne på de resterende otte spillere i den trup på 23 spillere, der udgør truppen til landsholdets to første VM-kvalifikationskampe mod Ungarn lørdag aften i Budapest og Portugal næste onsdag aften i Lissabon.
 
Landstræneren udtog de første 15 spillere tirsdag eftermiddag. Han har sammen med sine assistenttrænere og scouts siden benyttet de danske klubbers europæiske kampe i løbet af ugen til vurderingen af nogle af emnerne til de otte åbne pladser i truppen, og de har senest benyttet weekendens spillerunder herhjemme og i udlandet som bedømmelsesgrundlag for udtagelsen af de resterende otte spillere.
 
Vurderingerne har resulteret i udtagelsen af seks spillere fra SAS Ligaen og to fra udenlandske ligaer i form af Peter Løvenkrands fra Schalke 04 i Tyskland og Leon Andreasen fra Fulham i England. Peter Løvenkrands er noteret for 20 landskampe i perioden fra 2002 til 2007, mens Leon Andreasen allerede har spillet 10 landskampe efter sin debut i EM-kvalifikationskampen mod Spanien i Madrid i marts sidste år.
 
Hjalte Bo NørregaardSpillerne fra den hjemlige liga er Kasper Bøgelund, AaB, der måtte melde afbud til venskabslandskampen mod Spanien i forrige uge (læs ”afbud fra Kasper Bøgelund”), Christopher Poulsen og Jonas Borring, FC Midtjylland, der begge fik deres debut i netop den kamp, Marc Nygaard, Randers FC, samt Hjalte Nørregaard og Morten Nordstrand fra FC København.
 
Marc Nygaard har ikke været landsholdsaktuel siden sin tid i hollandsk fodbold, hvor han indtil 2002 opnåede syv landskampe, mens Hjalte Nørregaard fortsat har sin debut til gode efter tre Ligalandskampe. Morten Nordstrand har spillet fire landskampe.
 
Derimod har Morten Olsen søndag aften modtaget afbud fra reservemålmand Jesper Christiansen, der bliver erstattet af Kevin Stuhr Ellegaard, som også blev indkaldt som tredjemålmand forud for EM-kvalifikationskampen mod Sverige i Stockholm for et år siden, og som i vinter var med på Ligalandsholdet.
 
”Efter vi har tjekket alle vores aktuelle landsholdsspillere og –emner både i Danmark og udlandet, har vi udtaget denne trup til to kampe, som vi strategisk givetvis skal angribe forskelligt,” udtaler landstræner Morten Olsen valget af spillerne i den samlede trup på 23 spillere.
 
 
Landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampene
Ungarn-Danmark og Portugal-Danmark (komplet):

Samles i Helsingør
 
Landsholdstruppen bliver samlet fra sent søndag aften den 31. august og frem til tirsdag den 2. september på Hotel Marienlyst i Helsingør.
 
Martin Retov har på forhånd fået accept på først at støde til truppen tirsdag, idet han ligesom forud for kampen mod Spanien er optaget af en turneringskamp for son nye, tyske klub, Hansa Rostock, mandag aften.
 
Truppen træner på Helsingør Stadion mandag eftermiddag samt tirsdag og onsdag formiddag inden afrejsen til Budapest torsdag formiddag.
 
Kampen mod Ungarn bliver spillet på Ferenc Puskas Stadion i Budapest lørdag den 6. august klokken 19.45 dansk tid, og efter kampen overnatter truppen i Budapest, inden rejsen går videre til Lissabon søndag formiddag.
 
Kampen mod Portugal bliver spillet på José Alvalade Stadion i Lissabon onsdag den 10. september klokken 21.45 dansk tid, og truppen rejser hjem til København med forventet ankomst til Københavns Lufthavn klokken 05.25 torsdag morgen den 11. september.
 
DBU har chartret fly hos SAS til alle tre flyvninger.
 
Begge kampe bliver transmitteret på TV3 (læs mere om tv-rettigheder her).
 
 
Læs mere her:
 
Landsholdet tester Helsingør


Tre nye på U/21-landsholdet

U/21-landsholdets træner, Keld Bordinggaard, har ligeledes valgt at supplere truppen, der møder Finland og Skotland i to afgørende EM-kvalifikationskampe den 5. september i Finland og 9. september i Aalborg.

Nye i truppen er Jesper Lange, Esbjerg, Timmi Johansen, OB, og Brian Nielsen, Vejle.

Se U/21-truppen her
Af: Lars Berendt - 31. august 2008, 08:09

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første