Thomas Kahlenberg også tilbage på landsholdet

Landstræner Morten Olsen har sat navne på de sidste spillere i landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampen mod Malta i Parken lørdag aften. Også comeback til Michael Krohn-Dehli og Thomas Rasmussen. Tæt på udsolgt til landsholdets eneste VM-kvalifikationskamp på hjemmebane i efteråret.


Michael Krohn-Dehli er tilbage på A-landsholdet, hvor han har spillet en kamp, da han 11. oktober blev skiftet ind i landsholdets 4-0 sejr over Liechtenstein. Foto Per Kjærbye
Landstræner Morten Olsen satte onsdag eftermiddag navne på de første 13 af spillerne i landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampen mod Malta i Parken næste lørdag aften.
 
Landstræneren har ligesom forud for de første to VM-kvalifikationskampe mod Ungarn og Portugal i sidste måned sammen med sine assistenttrænere og scouts benyttet de danske og udenlandske klubbers europæiske kampe i løbet af ugen og weekendens turneringskampe til vurderingen af emnerne til de otte åbne pladser i truppen.
 
”Det bliver en svær, men anderledes kamp mod Malta end vores to første kvalifikationskampe mod Ungarn og Portugal. Og derfor bliver der givetvis også brug for andre spillertyper, end til de to første kampe,” forklarede landstræner Morten Olsen ved pressemødet onsdag eftermiddag, hvor han satte navne på de første 13 af de 21 spillere til den aktuelle landsholdstrup.
 
”Det betyder også, at vi muligvis kommer til at se bort fra nogle af de spillere, der ellers ydede en god indsats i truppen eller på banen til kampene mod Ungarn og Portugal,” understregede Morten Olsen, og nævnte Peter Løvenkrands som én af de spillere, der muligvis ville blive ofret på taktikkens alter:
 
”Peter spillede en fantastisk kamp mod Portugal. Han løste alle de opgaver, vi havde stillet ham overfor, og havde han ikke løst dem så perfekt, er jeg ikke sikker på, at vi var kommet fra Lissabon med de tre points.”
 
 
Syv søndag aften
 
Søndag aften satte Morten Olsen navne på yderligere syv spillere til truppen.
 
Der er genvalg til Jonas Borring, FC Midtjylland, Morten Nordstrand, FC København og Martin Vingaard, Esbjerg fB, samt til Kasper Bøgelund, AaB, der blev skadet under samlingen op til VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal.
 
Og så er der comeback til Thomas Kahlenberg, Auxerre, der ligesom Martin Jørgensen har været udenfor betragtning til efterårets første tre landskampe som følge af skader i opstartsfasen i deres klubber, samt til Thomas Rasmussen og Michael Krohn-Dehli, begge Brøndby IF.
 
Landstræner Morten Olsen gav Michael Krohn-Dehli debut på A-landsholdet for præcis to år siden på kampdagen mod Malta, da han erstattede Dennis Rommedahl i 4-0 sejren over Liechtenstein på udebane, mens Thomas Rasmussen er noteret for seks landskampe, senest mod Polen i juni måned.
 
Morten Olsen vil mandag vurdere, hvorvidt truppen skal suppleres af ene eventuelt 21. spiller.
 
 
Supplerer 13 spillere fra onsdag
 
De tre målmandspladser var allerede fordelt til Thomas Sørensen og Jesper Christiansen, der begge var ukampdygtige til kampene mod Ungarn og Portugal, samt Stephan Andersen, der overtog pladsen i målet til landsholdets først to VM-kvalifikationskampe.
 
Morten Olsen havde i første omgang kun udtaget tre forsvarsspillere i form af Martin Laursen, Daniel Agger og Per Krøldrup.
 
De første syv pladser på midtbanen og i angrebet tilfalder Leon Andreasen, Christian Poulsen, Daniel Jensen, Jon Dahl Tomasson, Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner og Martin Jørgensen.
 
Sidstnævnte gør comeback i truppen efter at have været udenfor på grund af en skade til både venskabslandskampen mod Spanien og de to første VM-kvalifikationskampe mod Ungarn og Portugal.
 
Truppen til kampene mod Ungarn og Portugal i sidste spilletermin bestod af 23 spillere, og i forhold til denne trup har landstræneren dermed valgt at se bort fra Christopher Poulsen, Martin Retov, Marc Nygaard, Hjalte Bo Nørregaard, Peter Løvenkrands, Michael Silberbauer, Kevin Stuhr Ellegaard samt Martin Bernburg, der er skadet.
 
 
 
Landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampen
Danmark-Malta (komplet):
 
 
 
Samles i Helsingør
 
Landsholdstruppen bliver samlet mandag eftermiddag den 6. oktober og frem til kampdagen lørdag den 11. oktober på Hotel Marienlyst i Helsingør.
 
Truppen træner på Helsingør Stadion mandag eftermiddag samt tirsdag, onsdag og torsdag formiddag.
 
 
Tæt på udsolgt
 
VM-kvalifikationskampen mod Malta bliver spillet i Parken lørdag den 11. oktober klokken 20.00.
 
Kampen er tæt på at være udsolgt med 33.053 solgte eller reserverede billetter fredag ved middagstid, idet Parkens kapacitet er reduceret til 34.043 tilskuere under ombygningen af den gamle hovedtribune fra 1954 til den nye Super Best-tribune næste sommer.
 
En stor del af de resterende godt 1.000 billetter er til såkaldte enkelt-sæder, der ikke giver mulighed for at sidde ved siden af, men derimod i nærheden af, sine familiemedlemmer, venner og bekendte.
 
Du kan læse mere om billetsalget og arrangementet her.
 
Kampen bliver transmitteret på TV2.
 
 
Læs mere her:
 
Af: Lars Berendt - 05. oktober 2008, 09:26

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første