Dansk fodbold har brug for din hjælp!

Er du vild med fodbold? Søger du nye udfordringer? Så er dommerjobbet måske noget for dig. DBU søger netop nu nye aspiranter til vinterens dommergrundkurser og håber også i år at få hjælp i dommerjagten af både nuværende dommere og fodboldklubber.

Nye fodbolddommere efterlyses, når ’Projekt Aspirantjægere’ for tredje år fløjtes i gang. Både nuværende dommere og fodboldklubberne inddrages igen i år i jagten på de nye dommere. Der savnes især dommere til at hjælpe med de såkaldte ”døm selv” kampe rundt omkring i klubberne. 

DBU håber således at, rekrutteringskampagnen giver cirka 400 nye dommere på landsplan, der kan være med til at sikre den bedst mulige afvikling af de cirka 100.000 fodboldkampe, der hvert år spilles på de danske fodboldbaner.
 
Dommere søger dommere
Dansk fodbold har brug for din hjælp! Sådan lyder overskriften på den folder, som de allerede etablerede fodbolddommere får ind af brevsprækken i de kommende dage. Målet er at få de nuværende dommere til at hjælpe med at skaffe nye dommere.
 
Og de behøver såmænd ikke kigge langt efter dem, ifølge DBUs Poul Johan Christensen fra DBUs Breddedommergruppe og tovholder på Projekt Aspirantjæger. Skaffer hver fodbolddommer således bare EN ny dommer hver især i omgangskredsen er dommermanglen sådan set løst:
 
”De nuværende dommere er de bedste ambassadører for dommergerningen og erfaringen siger os, at personlig kontakt er altafgørende i jagten på nye dommere. Især i en tid, hvor der er masser af tilbud at vælge i mellem, specielt hos de unge. Derfor håber vi med kampagnen, at de dommere, der allerede nu er etableret i dansk fodbold, vil være med til at hjælpe os med at skaffe dem nye kollegaer. Og omgangskredsen er jo et godt udgangspunkt, lyder det fra Poul Johan Christensen, der også håber, dommerne har antennerne ude, når de færdes i fodboldfamilien og møder en interesseret potentiel ny dommer.
 
Medansvar hos fodboldklubber
Med det er ikke kun de nuværende fodbolddommere, der inddrages i dommerjagten. Også landets 1594 fodboldklubber har nemlig et medansvar for og interesse i, at der er dommere nok til at afvikle alle de kampe, hvor klubberne måtte ønske en ”sort” dommer.
 
Derfor lægger dette års ’Projekt Aspirantjæger’ projekt også i høj grad vægt at inddrage klubberne, herunder, at klubberne selv går aktivt ind i jagten på at skaffe dommere til deres kampe. Alle landets fodboldklubber får således tilsendt en mail, der gør opmærksom på muligheden for selv at lave et dommergrundkursus i klubben - klubberne skal blot selv skaffe et lokale til undervisningen og minimum 10 deltagere til kurset, så vil DBUs lokalunioner sørge for resten. Kniber det med at skaffe 10 deltagere til et kursus, kan man eventuelt gå sammen med sine naboklubber for på den måde at skaffe nok deltagere, eller alternativt medvirke til at sende interesserede på de i lokalunionerne centralt planlagte dommerkurser.
 
”Vi håber på, at fodboldklubberne ser dette tilbud som en mulighed for at gøre noget effektivt ved den dommermangel, som så småt kan spores rundt omkring”, siger Poul Johan Christensen, der håber at klubberne vil være med til at skaffe nye dommere og derfor håber på, at rigtig mange klubber vil tage initiativ til at afvikle et Dommergrundkursus,” slutter Poul Johan Christensen.
 
Tredje gang
Det er tredje år i træk, at DBU sætter gang i Projekt Aspirantjæger, der har til formål at skaffe flere fodbolddommere til at afvikle de mange kampe rundt om i landet hver uge. Det er DBUs Breddedommergruppe, der står bag rekrutteringsprojektet, der første gang startede i 2006. Sidste år deltog 320 aspiranter på et Dommergrundkursus, men der kan sagtens bruges flere dommere. DBU har en målsætning om, at uddanne 400 nye dommere per år, og det mål arbejdes der ihærdigt på at nå i DBUs Breddedommergruppe.
 
Læs mere om 'Projekt Aspirantjæger' her, hvor du også finder kontaktinformationer.
Af: Pia Schou Nielsen/Kenneth Friis Nielsen - 06. oktober 2008, 01:45

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første