Lyset slukket i Beograd

Det danske U/21-landshold formåede ikke at score det nødvendige mål mod Serbien. I stedet måtte holdet kæmpe med blot 10 mand i hele 2. halvleg efter et direkte rødt kort til Kasper Schmeichel, og med en serbisk scoring i det 72. minut blev de danske EM-drømme endegyldigt slukket.Kasper Schmeichel blev præsenteret for direkte rødt kort før pausefløjtet.


Det var det dansk hold, der fra starten var på hælene. Serberne sad tæt på de danske spillere, der ikke fik ro til at opbygge spillet. Og i den modsatte ende kom serberne i langt højere grad til afslutninger, som Kasper Schmeichel dog sikkert kom i vejen for.

Efter en halv times spil, havde Danmark fået tilkæmpet sig mere plads på midtbanen, men havde fortsat sin første afslutning til gode. Den kom efter 35 minutters spil, men Mike Jensens skud gik langt over mål. I samme periode rullede det ene serbiske angreb efter det andet ind i det danske straffesparksfelt, men når Kasper Schmeichel ikke kom i vejen, blev bolden reddet på stregen.

I det 39. minut bliver kampen reelt afgjort. En dyb stikning sendte Veljkovic Rade alene igennem. Kasper Schmeichel gik beslutsomt ud af det danske mål og tackler tilsyneladende bolden rent, men ikke ifølge den spanske linjevogter, der markere for serbisk frispark. Og som bagerst mand er reglerne krystal klare. Direkte rødt til den danske keeper.

Danmark formåede dog under tungt pres at holde nullet til pausefløjtet til stor fortrydelse for de serbiske tilskuere.

Danmark kommer bedre ud til 2. halvleg. Serberne trak sig længere tilbage på banen, hvilket gav danskerne mere plads. Alligevel var det fortsat serberne, der var farligst, hvilket udmøntede sig i et skud på stolpen i det 65. minut.

Syv minutter senere blev lyset endegyldigt slukket, da serberne bryder en dansk angreb og på forbilledligt omstillingsspil med få stationer, bliver Maroko Milinkovic spillet fri i det danske felt og passerer sikkert Heinze i det danske mål. Kravet var nu to mål til Danmark, men trods en række halve chancer, kom man aldrig for alvor tæt på.

"Vi var forberedt på, at serberne ville have bolden mest i del af kampen, og da vi samtidig selv havde svært ved at finde roen, havde vi det svært i starten, men jeg synes tingene var ved at vende, da vi får udvisningen imod os, og fra det tidspunkt bliver det endnu sværere," vurderede Keld Bordinggaard efter kampen.

Udvisningen var naturligt nok omdrejningspunktet i størstedelen af diskussionerne i omklædningsrummet efter kampen. Og specielt hændelsens hovedperson Kasper Schmeichel var frustreret:

"Jeg er 100 % sikker på, at jeg laver en fantastisk tackling med fødderne, hvor jeg rammer bolden rent og ikke rører serberen, så jeg forstår overhovedet ikke udvisningen," fortalte den danske keeper.

I stedet for Danmark er det nu Serbien, der skal til EM-slutrunden i Sverige i juni 2009. En faktum, som den danske træner ikke synes er ufortjent:

"Set over to kampe er det fair, at det er serberne der går videre. Vores store problem i disse play off-kampe, har været, at vi ikke var i stand til at putte bolden i mål på de chancer vi har," siger landstræneren. En opfattelse, der deles af den danske anfører, Michael Jakobsen:

"Jeg er irriteret over, at vi ikke få skabt mere i starten af kampen, og med udvisningen bliver det ikke lettere. Vi får mere spil i 2. halvleg, men får ikke skabt de store chancer. Så resultatet kan man som sådan ikke sige noget til, og når man kigger tilbage, så er det vores manglende scoringer i Aalborg, der nu gør, at det er serberne, der nu går videre, "vurderede den danske anfører.

 

Kamprapport
Hold U/21-landsholdet
Kamp Serbien-Danmark
Tid 15. oktober 2008 kl. 18.00
Sted Stadium FC Partizan, Beograd
Status EM play off-kamp
Resultat 1-0 (0-0)
Tilskuere 7.117
Dommer Cesar Muniz Fernandez, Spanien
Linjedommere José Manuel Fernandez Miranda og Javier Hugo Novoa Robles, Spanien
4. dommer Carlos Clos Gomez, Spanien
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Kasper Schmeichel Manchester City
2 Michael Jakobsen, anf. AaB
3 Mathias ''Zanka'' Jørgensen FC København
4 Magnus Troest Parma
5 Michael Lumb AGF
6 Søren Christensen FC Nordsjælland
7 Jens Gjesing AGF
8 Mike Lindemann Jensen Malmø FF
9 Jesper Lange Esbjerg fB
10 Lasse Schøne NEC Nijmegen
11 Nicklas Pedersen FC Nordsjælland
Kampforløb
Min Status Spiller
7 Advarsel Jens Gjesing
39 Udvisning Kasper Schmeichel
39 Advarsel Michael Jakobsen
56 Advarsel 3. Fejsa Ljubomir
72 1-0 18 - Milinkovic Marko
72 Advarsel 18 - Brian Nielsen
90 Advarsel 4 - Magnus Troest
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
41 16 - Lasse Heinze, FC Midtjylland 8 - Mike L. Jensen
54 18 - Brian Nielsen, Vejle 9 - Jesper Lange
73 18- Søren Ulrik Vestergaard, Viborg FF 3 - Mathias Jørgensen
Ikke benyttet
12 Simon Kjær Palermo
13 Bo Storm FC Nordsjælland
14 Tobias P. Mikkelsen Brøndby IF
15 Timmi Johansen OB
Af: Jacob Wadland - 15. oktober 2008, 09:07

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første