Uafgjort trods to-måls føring

Belgien kom stærkt igen, men de danske U/17-piger er videre i EM kvalifikationen efter 2-2.

U/17-pigelandsholdet kendte betingelserne inden kampen mod Belgien. Alt andet end en sejr ville kun give en andenplads i puljen og dermed usikkerhed om det videre avancement. Men pigerne gik frisk til sagen og spillede stort set Belgien ud af banen i første halvleg. Sikkert positionsspil især i den bagerste kæde og fint opspil fik belgierne til at løbe meget forgæves. Overtaget udmøntede sig da også i en dansk føring, da Yasemin Mermer, godt nok i en lidt tvivlsom offside position, fik sparket bolden i mål i to forsøg.

Kort før halvleg fik anfører Rikke Collin Kristensen bolden i mål, da hun tog chancen lagt ude fra og fuldkommen snød den belgiske målmand. Holdet kunne fortjent gå til pause med en 2-0 føring.

Efter pausen blev kampen mere lige, og belgierne viste mere gejst, og danskerne begyndte så småt at blive trætte og dermed øgedes fejlprocenten. Belgiens bedste spiller nummer 7 Yana Daniels slap for første gang fra sin ellers stærkt spillende modstander Simone Hagelskjær og fik sparket bolden på tværs til en medspiller, der flugtede bolden i mål. En kold dukkert for danskerne, der ellers havde haft et par gode chancer til at lukke kampen. Men i stedet fik Belgien så også udlignet til 2-2, da det danske forsvar forsømte at spille bolden ud af farezonen. Belgierne erobrede bolden og endnu en gang sparkede de den resolut forbi Camilla Simonsen i målet.

Jublen var stor blandt de ca. 600 belgiske tilskuere, mens de ca. 25 danske fans ærgrede sig over den sene udligning som samtidigt betød, at Belgien snuppede førstepladsen i gruppen.

Anders With Damgaard var skuffet men mest på pigernes vegne. "Vi kører Belgien ud af banen i første halvleg, og jeg synes, vi havde fortjent en bedre skæbne. Men pigerne fik lært, at på det her niveau bliver fejl straffet med det samme. Jeg er utroligt stolt af dette hold, da rigtigt mange af de "normale" U/17-spillere netop nu er på vej til New Zealand til VM".

"Tænk sig, at vi faktisk har et U/17 hold, der er til VM samtidigt med, at vi har et andet U/17 hold, der ubesejret spiller sig videre til anden runde i EM kvalifikationen. Det vidner om stor bredde i disse to årgange, og vidner også om, at trænerne i klubberne nu virkeligt får hævet standarden på de piger, der udtages til ungdomslandsholdene. Det lover godt for de kommende år," slutter landstræner Anders With Damgaard, som i øvrigt fremhævede Simone Hagelskjær og Line Munk Nielsen for gode præstationer i dagens kamp samtidigt med, at han udnævnte midterforsvaren Anne Vejlstrup som den bedste dansker i turneringen.

Danmark kvalificerer sig til anden runde i EM kvalifikationen via andenpladsen i gruppen. Næste runde spilles i marts/april 2009.

Kampfakta
Hold U 17 Pige Landsholdet
Kamp Danmark-Belgien
Tid 19. oktober 2008 kl. 15.30 (lokal tid)
Stadion Jeugdcomplex KRC Genk
Sted Genk
Status EM kvalifikation 1. runde
Tilskuere 625
Dommere Jana Adamkova (CZE), Katerine Urbancova (CZE) Romanogarcia (ESP), Hirahi de Los Angeles Hernandez (ESP)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Camilla Simonsen Kolding FCQ
2 Line S. Kristensen Team Viborg
4 Anne Vejlstrup Skovlunde IF
5 Rikke Collin Kristensen Varde IF
6 Line Munk Nielsen OB
9 Yasemin Mermer OB
10 Fitore Zejnullahi Varde IF
11 Amalie Holm Skovlunde IF
13 Maj-Britt Henningsen Kolding FCQ
14 Simone Hagelskjær Team Viborg
15 Annika Hansen OB
Kampforløb
Min Status Spiller
29 1-0 Yasemin Mermer
39 2-0 Rikke Collin Kristensen
45 2-1 Tessa Wullaert
73 2-2 Yana Coryn
78 Gult kort Rikke Collin Kristensen
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
41 Louise Iversen, Team Viborg (12) Amalie Holm
59 Camilla Olesen, B52/AFC (7) Fitore Zejnullahi
68 Amalie Elbæk, Kolding FCQ (8) Yasemin Mermer
 
Ikke benyttet
3 Victoria Wulff Skovlunde IF
16 Katrine Ingemann Vejle B
17 Sofie Skallerup Team Sydfyn
18 Kathrine Damgaard Jensen Horsens SIK
Af: Anders Johansen - 19. oktober 2008, 09:21

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første