Farvel til VM

De kæmpede bravt men tabte. VM-kvartfinalen blev desværre endestationen for de danske U/17-piger, der lørdag på Wellington Stadium måtte se sig slået 4-0 af et meget effektivt spillende Nordkorea.

Katrine Veje spillede en god kvartfinale mod Nordkorea, men desværre for Katrine og resten af pigerne, var Nordkorea det mest effektive hold foran mål, og Danmark måtte derfor sige farvel til VM. Foto: www.fifa.com.

De kæmpede hårdt kampen igennem for at blive det første danske landshold i en FIFA VM-semifinale nogensinde, men måtte overgive sig til nordkoreansk effektivitet og imponerende sparketeknik foran mål. Et nederlag på 4-0 stod der således på måltavlen ved slutfløjt – en lidt misvisende score, hvis man ser kampen som helhed. Lige ved og næsten kan man dog ikke bruge meget til i fodbold, og derfor blev VM-kvartfinalen også endestationen for Danmark, der inkasserede sit første nederlag i turneringen. U/17-pigerne kunne dog sige farvel til VM med æren i behold med fire flotte VM-kampe, hvor der ikke kun blev spillet masser af flot fodbold, men også fightet til allersidste fløjt – en kombination, der skaffede de danske VM-piger masser af fans her på New Zealand.
 
Mange af dem var også til stede på Wellington Stadium, hvor der lørdag eftermiddag var lagt op til et brag af en fodboldkamp, da Danmark og Nordkorea skulle spille den første af de fire kvartfinaler ved VM-slutrunden på New Zealand. Solen og den blå himmel havde endeligt efter mange dages uvejr fundet vej til hovedstaden og fik det imponerende Wellington Stadion til at udgøre en fantastisk ramme for det, der forhåbentlig ville blive en god fodboldkamp.
 
Og det blev den også!
 
Nordkorea og Danmark viste nemlig allerede fra startfløjtet, at begge er to offensivt indstillet hold, der gerne vil spille bolden hurtigt frem ad banen og kombinere på tværs. De danske piger havde også tydeligt vis hørt efter, da de løb og kæmpede og vandt mange 1-1-dueller, og fik skabt chancer allerede fra start. Desværre udmøntede chancerne sig ikke i de nødvendige mål. Det gjorde de ærgerligt nok i den anden ende, hvor et spark udefra, som Lene Gissel i målet desværre ikke formår at holde, følges op af Nordkoreas farlige angriber, nr. 10 Myong Hwa Jon, der nemt kan sparke den til nordkoreansk føring på 1-0 efter 22 minutter.
 
Kendetegnede for det danske hold har gennem hele turneringen været, at uanset hvad blev der fightet hårdt for bolden, og det har givet pote i hver kamp. I det 34. minut er det tæt på at ske igen, da Linette Andreasen er tæt på men lige over mål, og igen kort før pausefløjtet er det både Amanda Hohol og Pernille Harder, der forsøger sig, dog igen lige forbi mål. 0-1 ved pausen.

Nordkorea mest effektive

Statistikken i pausen vidner om masser af dansk boldbesiddelse (60/40) – en statistik, der også fortsætter i anden halvleg. Men det er igen Nordkorea, der er farligst foran mål, hvor Danmark modsat ikke kommer til mange afslutninger. Især nummer 10 er en fremragende skytte, og Lene Gissel parerer flere gode skud mod det danske mål.
 
I det 73. minut har hun dog ikke nogen chance, da igen nummer 10 får tilspillet sig en afslutningsmulighed foran feltet. Det er nærmest den norkoreanske specialitet og udnyttes koldt, og sparkes, desværre for Danmark, bolden helt op i trekanten. 2-0 og Danmark må satse alt fremad banen. Det er tæt på at blive belønnet, da Britta Olsen forsøger selv, netop som hun havde held med mod New Zealand. Denne gang går bolden dog ærgeligt nok lige forbi mål. Den offensive satsning koster dog desværre i den anden ende, og Nordkorea forsegler sejren med to mål i de sidste fem minutter af kampen, to imponerende mål igen sparket ind udefra, der betyder, at trods en fin kamp af de danske piger, taber de 4-0 og må tage den tunge tur tilbage til Danmark søndag.
 
”Umiddelbart er 4-0 et for stort et nederlag, når man ser på kampen som helhed, og derfor har jeg også ondt af pigerne, som jeg synes arbejder kolossalt hårdt i denne kamp, hvor vi jo viser at vi pasningsmæssigt er ligeså stærke som Nordkorea. Men vi formår i dag ikke at få spillet til at fungere på den sidste tredjedel af banen, som vi ellers har haft stor succes med i de tidligere kampe, og derfor bliver det i stedet afgjort på nogle få personlige fejl hos os. Det koreanske forsvar står modsat meget solidt, er hurtige, og laver desværre for os ingen nævneværdige fejl,” lyder det fra Bent Eriksen, der dog trods nederlaget har stor ros til den fight, som spillerne lagde for dagen:
 
”Der er en stor ære til holdet, der spiller en god kamp, og deres arbejdsindsats er der absolut intet at sætte en finger på, den følger stort set oplægget. Men det ærgrer mig selvfølgelig, at de får de mål, da vi jo godt vidste, at de ville hamre til bolden udefra. På den anden side, der er altså også et par af de mål, man ikke kan gøre meget ved!” siger Bent Eriksen.

Et vemodigt farvel

VM-kvartfinalen var også den danske cheftræners sidste landskamp:
 
”Det har jo været en stor fornøjelse at være sammen med det her hold, og det er så flot at min sidste kamp bliver en VM-kvartfinale. Pigerne har ydet maksimalt i alle kampene, og vi havde selvfølgelig alle håbet på, at vi kunne gå skridtet videre, sådan skulle det desværre ikke være. Stor ros til pigerne, vi skal ikke glemme det er en fantastisk flot indsats, de har leveret hele vejen igennem – og ja, selvfølgelig kommer jeg til at savne det!” slutter Bent Eriksen.
 
Også asisstenttræner og tidligere U/19-landstræner, Henrik Lehm, var med for sidste gang:
 
”Det er selvfølgelig en rigtig god måde at slutte af med en VM-kvartfinale, men man er jo også skuffet lige efter sådan en kamp. Men i dag møder vi bare et hold, der er bedre end os, og vi vidste godt, at skulle vi videre i semifinalen, måtte vi ikke lave personlige fejl. Det er desværre det, der sætter Nordkorea i gang, og ja, igen, så må vi jo bare indrømme, at de var bedre end os i dag,” lyder det fra Henrik Lehm, der i fremtiden glæder sig til at følge danske pige – og kvindefodbold på sidelinjen.
 
 ”Jeg synes, at vi i dansk kvindefodbold er kommet rigtig langt i de otte et halvt år, jeg har været med, og jeg vil da helt sikkert komme til at savne kvindefodbolden og teamet omkring holdet. Men jeg er meget optimistisk for fremtiden i dansk kvindefodbold, og jeg er ikke i tvivl om, at fem-seks af de spillere, vi har her på holdet, vil komme hele vejen op på A-landsholdet. Vi har gang i rigtig meget positivt, både på landsholdet og i klubberne, så det tegner rigtig godt for dansk pige- og kvindefodbold i fremtiden, slutter Henrik Lehm.
 
De danske VM-piger rejser til Danmark allerede søndag eftermiddag.

Se kampstatistik her

Eurosport viser Danmark-Nordkorea i fuld længde søndag den 9. november klokken 9.30. Se programmet her

www.fifa.com er det det desuden muligt at læse alt om DK-Nordkorea, at få masser af highlights, resultater, kampstatistik med mere fra alle VM-kampe. Du kan desuden læse mere om de danske U/17-pigers VM her på www.dbu.dk, samt på www.landsholdsklubben.dk, hvor også flere af spillerne skriver hjem fra 'down under'. 
 
Af: Pia Schou Nielsen - 08. november 2008, 03:56

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første