U/17 landsholdet slog til igen mod Portugal.

Det danske U/17-landshold gentog tirsdagens flotte sejr over Portugal med en 2-1 sejr hvor især spillet i første halvleg var på et meget højt niveau. Casper Offenberg blev dobbelt dansk målscorer


Casper Offenberg var scorede begge de danske mål i sejren over Portugal. Her ses han i aktion for SBU ved sidste års unionsstævne. Foto Per Kjærbye
Med hele syv ændringer i startopstillingen, spillede Danmark hertil middag den anden af to træningskampe mod Portugal. Den første blev tirsdag vundet på flotteste vis med 3-2, så der var lagt i kakkelovnen fra portugisernes side for at få revancheret nederlaget.
 
Begge hold havde skiftet ud på mange pladser, uden at det på nogen måde synes at sænket niveauet og tempoet fra kampen. Danmark lagde igen bedst ud, med et voldsomt pres, og fik hurtigt fat i kampen med hurtigt spil og flotte kombinationer.
 
En stor chance til Casper Offenberg efter fem minutter, var første advarsel til portugiserne. Danmark var på alle områder portugiserne overlegne i første halvleg, hvor især pasningsspillet var af høj klasse. Hver gang portugiserne fik bolden lukkede Danmark dem hurtigt ned, og pressede dem til boldtab.
 
Danmark havde flere gode gennembrud, men hele tiden var det lige ved og næsten når danskerne nærmede sig den afgørende afslutning.
 
Frederik Sørensen, der debuterede i tirsdags, og Niels Rasmussen, der aldersmæssigt hører til U/16 landsholdet styrede som de to midterforsvarer den danske defensiv samt store dele af Danmarks opspil, med flotte pasninger op gennem banen, som førte til flere gennembrud.
 
Derfor var det også fuldt fortjent, at Danmark efter 35 minutter kunne bringe sig foran. Casper Offenberg satte foden på et flot indlæg fra Oguzhan Aynaoglu, og bragte Danmark i front, som en flot afslutning på en halvleg, som Danmark dominerede fra start til slut.
 
Portugal fik presset Danmark længere tilbage på banen fra 2. halvlegs start, og i flere situationer var det ved at brænde på foran mål. Til trods for presset var det danskerne der igen kom på tavlen I 51. minut, da Mourad El Bariaki fandt Casper Offenberg med en dyb stikning. Offenberg afsluttede koldt mellem benene på målmanden, så bolden stille og roligt kunne trille over stregen til 0-2 til Danmark.
 
Portugal fastholdt stadig presset efter scoringen. Men danskerne fortsatte med at lukke af i defensiven og holde portugiserne fra åbne chancer, og i modsætning til tirsdagens kamp, spillede danskerne med langt større ro, og viste i glimt stadig prøver på det flotte pasningsspil fra 1. halvleg.
 
10 minutter får Portugal pyntet på resultatet på et straffespark, som målmand Nicolaj Bjerregaard indledningsvis redder, men hvor det er Portugal, der opsnapper riposten. Nærmere kom portugiserne ikke, og Danmark fik dermed gentaget tirsdagens sejr.
 
”Det er fantastisk at slutte et flot landsholdsår af med endnu en sejr over Portugal, og det viser, at vi er på vej frem i dansk talentudvikling. Ikke mindst omkring talentprojektet, og talentcentrene, hvor disse 92’ere jo er de første i denne sammenhæng. Den røde tråd og tilgangen til spillet, gør, at vi har endnu nemmere ved at spille den ’possesion-orienterede’ spillestil, vi så gerne vil praktisere på landsholdene,” fortæller en tilfreds Thomas Frank, der især er glad for måden Danmark vandt på
 
”Vi slår portugiserne med deres egne midler og er i store perioder af kampen klart dominerende på bolden, og sætter spillet efter behag. Samtidig er det glædeligt, at vi også skaber de chancer, der skal til, og endnu engang formår at holde portugiserne helt væk fra 100% chancer. Det vidner om høj klasse. Ydermere skifter vi syv mand i startopstillingen, der alle går ind og leverer flotte præstationer, og hvis jeg absolut skal fremhæve nogen i denne fantastiske holdindsats, må det være Casper Offenberg og Mourad El Bariaki.
 
Thomas Frank er allerede begyndt at se frem mod den kommende Elite Round i marts måned:
 
”Jeg tror på endnu et godt kapitel, når vi til marts skal til Elite Round i Frankrig - den hårde lodtrækning til trods. For at kunne præstere der, er det vigtigt spillerne fortsætter udviklingen og holder det høje tempo hjemme i klubberne. Og heldigvis bliver der lavet et fantastisk stykke arbejde hjemme i klubberne, og vi er i god dialog hele tiden om hvordan vi får matchet spillerne bedst muligt,” slutter en glad U/17 landstræner Thomas Frank, der samtidig kan glæde sig over at det er længe siden et dansk hold har vundet begge kampe i en dobbeltlandskamp – og så endda mod Portugal.
 
 
 
 Kamprapport
Hold
U/17-landsholdet
Kamp
Portugal – Danmark
Tid
05. december 2008 kl. 11:00
Sted
Beja, Complexo Fernando Mamede
Status
Træningskamp
Resultat
1-2
Tilskuere
150
Dommer
Andre Gralha (POR)
Linjedommere
Luis Marcelino, Valter Oliveira
4. dommer
Rogerio Ribeiro
Startopstillingen
Nr
Spiller
Klub
16
Nicolaj Bjerregaard
Lyngby
3
Nicolai Møller Boilesen (anfører)
Brøndby IF
4
Niels Bisp Rasmussen
Vejle
8
Alexander Green
Lyngby
10
Christian D. Eriksen
OB
12
Oguzhan Aynaoglu
FC Nordsjælland
13
Mourad El Bariaki
B93
14
Kristian Skov
Esbjerg
15
Frederik Gytkjær
Lyngby
17
Frederik Sørensen
Lyngby
18
Casper Offenberg
AB
Kampforløb
Min
Status
Spiller
35
0-1
Casper Offenberg
51
0-2
Casper Offenberg
73
1-2
William Carvalho (POR)
Ind- og udskiftninger
Min
Ind
Ud
41
11 Nicolaj Ritter, FC Midtjylland
15 Frederik Gytkjær
57
5 Daniel Norouzi
3 Nicolai Boilesen
65
6 Casper Sloth, AGF
8 Alexander Green
73
7 Rasmus Falk Jensen, OB
12 Oguzhan Aynaoglu
73
9 Mads Dittmer Hvilsom, FC Midtjylland
18 Casper Offenberg
Ikke benyttet
1
Nicolai Jørgensen
Brøndby IF
2
Mark Gundelach
FC Nordsjælland
 
 
Lodtrækning til 2009
 
Samtidig med kampen blev der i Nyon trukket lod til forårets Elite Round, hvor både Danmarks U/17 og U/19 har kvalificeret sig. Puljerne består af fire hold, og kun puljevinderen kvalificerer sig til sommerens EM-slutrunde, der har deltagelse af otte hold.
 
Danmark og Portugal undgik hinanden, men opgaven ser bestemt ikke nem ud for hverken U/17 eller U/19.
 
Holdene var til lodtrækningen seedet efter pointhøsten i første runde.
 
U/17 var på grund af den suveræne puljesejr derfor seedet i første lag, og kom i pulje med Frankrig, Norge og Hviderusland. Turneringen spilles i Frankrig 24-29. marts
 
U/19 var seedet i fjerde lag, til trods for 1. pladsen i puljen, da hele 20 af de 28 hold havde fået større pointhøst i deres pulje. Danmark trak fra de øvrige lag Portugal, Tyrkiet og Grækenland. Turneringen spilles i Portugal 23.-28. maj.
 
I går blev der også trukket lod til næste års U/17 og U/19 EM kval, og her fik Danmark en blandet lodtrækning.
 
U/17 kom i pulje med Kroatien og Belgien fra 1. seedningslag, og Montenegro fra 2. lag hvor Danmark også befandt sig. Kampene afvikles til september i Montenegro
 
U/19 fik på papiret en lidt bedre lodtrækning, da de kom i pulje med Polen og Israel fra 1. seedningslag og Aserbajdsjan fra 2. lag. Kampene spilles i Israel medio oktober.
 
Læs mere
 
Af: Kim Hallberg / Jacob Wadland - 04. december 2008, 03:19

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første