Lumb og Eriksen nyeste Arla Landsholdstalenter

Mathias ”Zanka” Jørgensen, FC København, løb med titlen ”Årets Arla Talent” ved Dansk Fodbold Award i sidste måned. Fredag blev Michael Lumb, AGF, og Christian Eriksen, Ajax Amsterdam, kåret som ”Årets Arla Landsholdstalenter” for de to øvrige ungdomslandsholdsårgange.De tre Arla Talenter sammen med Morten Olsen. Foto Per Kjærbye

DBU deltager i forbindelse med Dansk Fodbold Award i kåringen af ”Årets Arla Talent”.
 
Den titel løb FC Københavns 18-årige centerforsvarsspiller Mathias ”Zanka” Jørgensen med i sidste måned.
 
Som supplement til den overordnede talentpris vil DBU og Arla fortsat kåre et talent fra hver af de to øvrige aldersrelaterede ungdomslandshold, som modtageren af Arlas Talentpris ikke spiller for.
 
Fredag kunne den nu tidligere U/19-landsholdsspiller og Årets Arla Talent 2008, Mathias ”Zanka” Jørgensen, sammen med landstræner Morten Olsen give priserne som Arlas Landsholdstalenter for U/21- og U/17-landsholdene til henholdsvis Michael Lumb, AGF, og Christian Eriksen, Ajax Amsterdam.
 
 
Michael Lumb for U/21-landsholdet

"Michael Lumb har spillet på alle ungdomslandshold lige fra U/16- til det nuværende U/21-landshold."
 
"Han har med en stamplads som venstre back på AGFs SAS Liga-hold udviklet sig meget i 2008. Han er en spilstærk back, der med sit gode pasningsspil gør det lettere for hans hold at fastholde spillet på modstanderens banehalvdel. Samtidig har han udviklet sit defensive spil, så han med sin hurtighed, fysiske styrke og kloge indgreb er ved at udvikle sig til fremtidens backtype,” lyder det blandt andet i motiveringen fra DBUs landsholdstrænere.

”Michael Lumb placerer sig med sit humør og personlighed centralt i enhver trup, hvilket hvervet som viceanfører på den nye U/21-årgang også vidner om. Med sin store lærevillighed og sin dedikation til topfodbold, har Michael store muligheder for at nå langt i dansk fodbold,” slutter motivationen.
 
 
Christian Eriksen for U/17-landsholdet
 
”Christian Eriksen er et af Danmarks største talenter.
 
Han har netop spillet sin landskamp nummer 25 for U/17-landsholdet, og er kommet ud af de netop overståede kampe mod Portugal som dobbelt målscorer i det første af opgørene. Christian er en klassisk ”10’er”, der kan sætte andre spillere i scene, han løber dybt, afslutter godt med begge ben - selv fra distancen - og er ligeledes målfarlig,” hedder det i motivationen, der fortsætter:

”Én af Christians vigtigste egenskaber er, at han har en ydmyg tilgang til tingene og arbejder stenhårdt. Det bliver spændende at følge hans skifte til Ajax, hvor han skal løfte sig selv til næste niveau.”
 
 
Mathias ”Zanka” Jørgensen Arlas Talent
 
Mathias ”Zanka” Jørgensen, der blev hædret med titlen ”Årets Arla Talent 2008”, repræsenterede officielt U/19-landsholdet ved nomineringerne.
 
Til trods for denne tilknytning, blev han i år rykket direkte op fra U/18- til U/21-landsholdet med en lille afstikker til Ligalandsholdet i januar. Og efter han havde etableret sig på U/21-landsholdet, blev han også hentet ind i A-landsholdstruppen til kampen mod Wales i sidste måned, hvor han fik debut i noget, der må betegnes som en kometkarriere.
 
”Mathias ”Zanka” Jørgensen er et stort talent i sin årgang. Han har også allerede opnået mange SAS Liga- og UEFA-kampe som midterstopper for FC København. Mathias er en teknisk dygtig spiller, god med bolden og stærk i hovedspillet. Han har tillige en god fysik, og hans evne til at læse spillet er fremragende,” lyder den officielle motivering for prisen, der forstætter:
 
”Matthias er en såkaldt spillende stopper, han bliver ikke stresset i pressede situationer, og er derfor altid rolig med bolden. Han er også en spiller, der skal have store udfordringer mentalt for at spille op til sit maksimale. Han er meget dedikeret til en topprofessionel karriere, og har således store muligheder for at nå helt til tops.”

 
Talenter siden 1987
 
Med kåringen til Arlas Landsholdstalent hører også en check på 5.000 kroner fra Arla.
 
Kåringen af et Arla-talent fra hver af de tre ungdomslandsholdsårgange er en nu 22-årig tradition.
 
”Årets Arla Talent” er nu den officielle talent-kåring i dansk, mens kåringen af de to ”Arla Landsholdstalenter” fortsættes for at fastholde opmærksomheden mod de store talenter på de to øvrige ungdomslandshold.
 
Arlas Landsholdstalenter siden 1987

Talentpriserne:
 
Kandidaterne til ”Årets Arla Talent” er udpeget af arbejdsgruppen under Dansk Fodbold Award.
 
Kandidaterne til denne titel er formelt set ikke underlagt en aldersbegrænsning. Reelt vil det dog være en spiller under 21 år, som kåres med denne titel.
 
I respekt for traditionen i kåringen af tre talenter – og for fortsat at personificere resultatet af det store talentarbejde, der udføres i Danmark – kårer Arla og DBU dog fortsat en ”Årets Landsholdstalent” fra hver af de to ungdomslandsholdsårgange, som ”Årets Arla Talent” ikke tilhører.
 
Disse to spillere udpeges af de relevante landsholdstrænere, og modtage en symbolsk check på 5.000 kroner hver. Kåringen af disse to talenter fra enten U/17-, U/19- eller U/21-landsholdet vil naturligvis først finde sted efter kåringen af ”Årets Arla Talent”.
 
Dermed fastholdes kontinuiteten i den traditionsrige kåring af i alt tre ungdomslandsholdsspillere i to kategorier fordelt på de tre ungdomslandsholdsårgange.
Af: Lars Berendt - 05. december 2008, 11:59

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første