Otte nye navne på Ligalandsholdet

Landstræner Morten Olsen har udtaget en trup af prøvede A-landsholds- og SAS Liga-spillere og kun fire helt nye navne til Ligalandsholdstruppen 2009. Ni SAS Liga-klubber repræsenteret i truppen. Ser bort fra spillere fra AaB og muligvis FC København.Kim Christensen afslører de 20 navne på Ligalandsholdet ved pressemødet i Brøndby den 5. december. Foto Per Kjærbye

Landstræner Morten Olsen har fredag eftermiddag sat navne på de 20 pladser i Ligalandsholdstruppen.
 
Prioriteringerne i nomineringen af truppen til kampen mod Wales i sidste måned havde allerede sammenhæng med de øvrige forberedelsesmuligheder – Ligalandsholdets træningstur til januar og venskabslandskampen mod Grækenland til februar – før landsholdets næste VM-kvalifikationsopgaver mod Malta på udebane lørdag den 28. marts og Albanien i Parken lørdag den 1. april.
 
DBU har til denne vintersæson planlagt en træningstur til Bangkok mellem den 15. og 25. januar for Ligalandsholdstruppen bestående af aktuelle og potentielle landsholdsspillere fra først og fremmest de danske klubber.
 
 
”Svensk” spiller på Ligalandsholdet
 
Sædvanen tro har landstræneren valgt at se bort fra flere prøvede kræfter.
 
Eksempelvis målmændene Jesper Christiansen og Stephan Andersen for i stedet at give plads til helt nye navne og spillere, som trænerne gerne vil arbejde yderligere med under klimatisk, gunstige forhold.
 
På den ene af de to målmandspladser har landstræneren givet plads til en dansk keeper fra en svensk klub i form af Kim Christensen.
 
Den tidligere FC Nordsjælland-målmand blev i september for første gang hentet ind i landsholdsregi, da først Jesper Christiansen og derefter Thomas Sørensen blev skadet op til VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal. Her var han tredjemålmand i truppen efter Stephan Andersen og Kevin Stuhr Ellegaard.
 
Nu giver den svenske vinterpause landstræner Morten Olsen chancen for at teste Kim Christensen over en længere periode under vejledning af målmandstræner Lars Høgh og i selskab med Kevin Stuhr Ellegaard, som også var med på Ligalandsholdets seneste træningstur til Oman, Qatar og Bahrain i januar.
 
Kim Christensen bliver i øvrigt den kun syvende spiller siden etableringen af Ligalandsholdet i 1983, der til daglig er tilknyttet en udenlandsk klub.
 
I forsvaret er der genvalg til Christopher Poulsen, FC Midtjylland, Thomas Rasmussen, Brøndby IF, Mathias ”Zanka” Jørgensen, FC København, og Anders Møller Christensen, OB, der alle har fået debut på A-landsholdet efter først at have optrådt på Ligalandsholdet.
 
Dertil kommer Anders Randrup, Brøndby IF, der nåede at få debut på A-landsholdet i marts mod Tjekkiet, inden hans første udtagelse til Ligalandsholdet, hvor han sammen med Steffen Kielstrup, Vejle Boldklub, og Mikkel Bischoff, Brøndby IF, er nye.
 
 
Genvalg til ”Duncan” og Bernburg
 
Til midtbanen har landstræneren valgt at teste de to FC København-spillere Hjalte Bo Nørregaard og Thomas Kristensen yderligere, efter begge tidligere har været på Ligalandsholdet og begge har debuteret på A-landsholdet.
 
Danny Olsen, der er ny i landsholdssammenhæng, er sammen med Mikkel Thygesen og Jonas Borring spiller nummer to, tre og fire fra FC Midtjylland, og de får selskab af de andre offensive midtbanespillere Martin Vingaard, Esbjerg fB, Michael Krohn-Dehli, Brøndby IF, og Ken Ilsø, SønderjyskE.
 
Thygesen, Borring, Vingaard og Krohn-Dehli har alle spillet på A-landsholdet i år, mens Ken Ilsø var med som 19. spiller i truppen mod Wales i sidste måned.
 
Truppens to boksspillere er Morten ”Duncan” Rasmussen, Brøndby IF, og Martin Bernburg, FC Nordsjælland, der også begge var med på Ligalandsholdets seneste træningstur, og siden begge har fået debut på A-landsholdet i løbet af den netop afsluttede landsholdssæson.
 
Dermed er der efter en sæson med 45 forskellige spillere på A-landsholdet kun fire decideret nye spillere med på Ligalandsholdet, som ikke tidligere har været inde i trupperne på seniorlandsholdene; Mikkel Bischoff, Steffen Kielstrup, Søren Rieks og Danny Olsen.
 
 
Hensyn til AaB og FC København
 
Terminen for Ligalandsholdsholdets aktiviteter er indskrevet i samarbejdsaftalen mellem DBU og Divisionsforeningen.
 
Heri fremgår det blandt andet, at DBU kan disponere over spillere til landsholdsaktiviteter i op til 14 dage i vinterperioden.
 
Alligevel vælger landstræner Morten Olsen igen i år at tage et væsentligt hensyn til de danske klubber, der deltager i UEFAs klubturneringer, ved udvælgelsen af spillerne til Ligalandsholdet.
 
Således valgte Morten Olsen eksempelvis kun at udtage to spillere fra FC København til Ligalandsholdets seneste træningstur i januar i år efter FC Københavns sportsligt udfordrende efterår med deltagelse i Champions League-gruppespillet sidste år. Det var William Kvist og Mathias ”Zanka” Jørgensen, sidstnævnte var dengang endnu ikke stamspiller på sit klubhold.
 
Til denne sæsons træningstur for Ligalandsholdet vælger Morten Olsen på forhånd at se bort fra spillere fra AaB, der som bekendt er gået videre fra Champions League-gruppespillet til UEFA Cup’en efter nytår. Og Morten Olsen vil af samme årsag se bort fra de tre nominerede FC København-spillere, såfremt holdet kvalificerer sig til videre deltagelse i UEFA Cup’en efter nytår.
 
Med afrejse torsdag den 15. januar ved midnatstid begrænser DBU dispositionen over spillerne på den kommende træningstur til 10 dage, idet truppen allerede returnerer klokken halv syv om morgenen søndag den 25. januar.

Truppen

Spiller
Klub
Pos
Liga
A-kampe
U-kampe
0/0
0/0
56/0
0/0
0/0
0/0
Fo
0/0
1/0
36/1
Fo
5/0
2/0
0/0
Fo
2/0
2/0
1/0
Fo
1/0
1/0
8/0
Fo
0/0
0/0
4/0
Fo
5/2
8/0
3/2
Mi
0/0
0/0
12/0
Mi
3/0
1/0
29/4
Mi
2/0
3/0
6/1
Mi
0/0
0/0
6/0
Mi
1/0
16/2
Mi
2/0
3/0
16/3
Mi
0/0
0/0
24/0
Mi
0/0
0/0
7/1
Mi
4/0
4/0
0/0
An
2/0
1/0
11/2
An
0/0
3/0
23/6
An
0/0
1/0
60/37

Tidligere nyhed:

 
 
Læs meget mere her:
 
 
Af: Lars Berendt - 05. december 2008, 01:47

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første