Fetai erstatter Vingaard på Ligalandsholdet

Martin Vingaards klubskifte fra Esbjerg fB til FC København sikrer FC Nordsjælland-spilleren Bajram Fetai plads på Ligalandsholdet.


Martin Vingaards skifte til FC København giver plads til Bajram Fetai i Ligalandsholdets trup. Foto Per Kjærbye
Landstræner Morten Olsen ser bort fra spillere fra AaB og FC København til Ligalandsholdet i januar måned, fordi de to klubber skal i aktion i sektsendedelsfinalerne i UEFA Cup’en allerede i februar.
 
Med landsholdsspilleren Martin Vingaards klubskifte fra Esbjerg fB til FC København bliver han i lighed med sine kommende klubkammerater Mathias ”Zanka” Jørgensen, Hjalte Bo Nørregaard og Thomas Kristensen, der alle var forhåndsudtaget til Ligalandsholdet, også strøget fra listen.
 
Fravalget af Martin Vingaard sikrer i stedet plads til Bajram Fetai fra FC Nordsjælland i Ligalandsholdstruppen.
 
Den 23-årige angrebsspiller skiftede i en tidlig alder fra B93 til skotsk fodbold, hvor han var på kontrakt hos Glasgow Rangers og udlån til Iverness, inden han kom tilbage til dansk fodbold hos Silkeborg IF.
 
Bajram Fetai har dobbelt dansk-albansk statsborgerskab, og har derfor frit kunnet vælge, hvorvidt han vil stille op for Danmark eller Albanien i landsholdsregi.
 
DBU registrerer ikke Ligalandsholdets kampe som officielle A-landskampe, idet holdet ikke er udtaget med henblik på at stille det alt andet lige sportsligt, stærkeste landshold. Derimod accepterer DBU, hvis modstanderne ønsker at registrere kampene som officielle, idet denne mulighed indgår i det samlede tilbud om et træningsophold og kampe for de aktuelle og potentielle danske landsholdsspillere på Ligalandsholdet.
 
Ved officielle A-landskampe forstås kampe, der bliver registeret som officielle af det internationale fodboldforbund, FIFA, og som blandt andet indgår i koefficientberegning til verdensranglisten.
 
Bajram Fetai, der tidligere har spillet for såvel DBUs U/19- og U/20-landshold, er blevet gjort opmærksom på dette forhold, og er indforstået med det.
 
Med udtagelsen af Bajram Fetai har FC Nordsjælland nu tre spillere i Ligalandsholdstruppen, hvor ni af SAS Ligaens 12 klubber er repræsenteret med én eller flere spillere. Du kan se den samlede trup ved at benytte linket herunder.
 
DBU har til denne vintersæson planlagt en træningstur til Bangkok mellem den 15. og 25. januar for Ligalandsholdstruppen bestående af aktuelle og potentielle landsholdsspillere fra først og fremmest de danske klubber.
 


Af: Lars Berendt - 22. december 2008, 01:12

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første