Kvinderne flytter til Vejle

Det danske kvindelandshold flytter i den kommende VM-kvalifikation hjemmebane til Vejle Stadion. Ny aftale mellem DBU, Vejle Kommune og Vejle Boldklub præsenteret i dag på pressemøde i Vejle.

De rød-hvide farver dominerer ikke kun indgangen til det nye Vejle Stadion i Nørreskoven, men også tribunerne med plads til 10.250 tilskuere er klædt i rødt og hvidt. Derfor er der ingen tvivl om, at det danske kvindelandshold vil føle sig mere end velkommen med valget af Vejle som ny hjemmebane for de kommende VM-kvalifikationskampe. En aftale der onsdag blev præsenteret og underskrevet af DBU, Vejle Boldklub og Vejle Kommune ved et pressemøde på Vejle Stadion.

Aftalen sikrer at dansk kvindefodbold fortsætter sin rivende udvikling, ikke kun på medlemssiden men også på interessen for de danske fodboldkvinder.
 
”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har været rigtig glade for vores år i Viborg og for den massive opbakning vi har fået af Viborg FF og Viborg Kommune. Viborg Stadion har lagt rammen til mange fantastiske kampe med en fantastisk opbakning. Men i lyset af at dansk kvindefodbold og kvindelandsholdet oplever en stor udvikling i de senere år, har det været naturligt for os, at være med til at udvikle kvindefodbolden et nyt sted i Danmark. Og her er vores valg altså faldet på Vejle, der udover at ligge fantastisk i Nørreskoven også kan tilbyde et utroligt spændende samarbejde på mange områder, som vi glæder os rigtig meget til i den kommende tid,” siger DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, der glæder sig over perspektiverne i det nye samarbejde:
 
”Et af de områder, hvor vi forventer, at samarbejdet vil blive særdeles tydeligt, vil være i brandingen af kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold, hvor vi i Vejle har set nogle store muligheder i samarbejde med Vejle Boldklub og Vejle Kommune. Indgåelsen af aftalen med Vejle Kommune er således en helt naturlig udvikling af den strategi som DBU har lagt for at udbrede kvindefodbolden i Danmark, en sport der nu er den største for piger op til 19 år. Men vi kan få endnu flere piger til at spille fodbold, og det er noget af det vi altså håber at kunne bruge den nye aftale til,” slutter Jim Stjerne Hansen.
 
Vi glæder os
 
Og det er ikke kun hos DBU, at man ser de mange nye muligheder i det kommende samarbejde. Også i Vejle Boldklub og Vejle Kommune ser man frem til at få andre spillere med røde trøjer til at indtage byens stadion. Vejles borgmester leif Skov ser således frem til at få nr. 7 på FIFAs verdensrangliste til Vejle:
 
”Jeg er selvfølgelig stolt over, at et af verdens bedste hold i kvindefodbold har valgt Vejle som deres hjemmebane,” siger borgmester Leif Skov. ”Vi glæder os til samarbejdet, og vi er i Vejle meget bevidste om at skabe gode rammer både for spillerne, trænerne og tilskuerne til kampene. Vi mener i Vejle, at kvindelandsholdet har en stor værdi, og derfor vil vi også gerne fra kommunens side understøtte den værdi økonomisk,” siger Leif Skov, der ligeledes ser samarbejdet som en naturlig del af Vejle Kommunes nye status som Team Danmark Kommune:
 
”Vejle Kommune er fra 2009 blevet Team Danmark Elitekommune. Vores nye aftale med DBU og VB hænger fint sammen med, at kvindefodbold er et af Elite Vejles indsatsområder. Også vores handelsliv er parat til at støtte op om arrangementerne og skabe den rigtige stemning op til kampene,” lover Leif Skov.
 
Også på Vejle Stadion glæder man sig til at byde kvindelandsholdet velkommen.
 
”Jeg er både glad og stolt over at det danske kvindelandshold har valgt vores by og vi synes jo selv vi har et fantastisk stadion, som jeg ikke er i tvivl om bliver en flot hjemmebane for dem. Det ligger lige til højrebenet at vi engagerer os i aktiviteter omkring kvindelandsholdet. Vi glæder os rigtig meget til at byde pigerne og holdet velkommen,” siger Henrik Tønder, salgs- og marketingsdirektør i Vejle Boldklub.
 
Formanden for Vejle Boldklubs amatør afdeling, hvor byens 3F Liga-hold og U/18 Pigejunior hører under, har også store forventninger til det nye samarbejde på kvindefodboldsiden:
 
”Vejle Boldklub er stolt over og glad for, at DBU, Vejle Kommune, og Vejle Boldklub sammen med kvindelandsholdets sponsor, 3F, har fået etableret et samarbejde om afvikling af kvindelandsholdets kampe på det nye Vejle Stadion. Jeg tror på, at det vil understøtte både den 3-års plan for kvindefodbolden, som Vejle Boldklub har sat i gang sidste år og samtidig den positive udvikling, der generelt er i pige- og kvindefodbolden i hele regionen,” lyder det fra Kaj Kohave, der er formand for Vejle Boldklub Amatør.
 
En fantastisk hjemmebane
 
Den danske landsholdstræner Kenneth Heiner-Møller var sammen med landsholdsmålmand Heidi Johansen også til stede ved dagens pressemøde og kunne for første gang betræde græsset på den nye hjemmebane:
 
”Vi har jo netop fået VM-gruppen på plads i går, og er kommet i gruppe med Grækenland, Skotland og Bulgarien, samt Georgien og vi får allerede mulighed for at få debut i oktober. Og som banen tager sig ud i dag, ja, så er jeg ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk hjemmebane for holdet, og forhåbentlig får vi vist vejlenserne en rigtig god omgang fodbold, og masser af point på VM-kontoen. Jeg er ikke tvivl om at pigerne vil falde rigtig godt til her i byen,” lyder det fra Kenneth Heiner-Møller og landsholdsmålmanden er enig:
 
”Det er fantastisk at have været en del af den udvikling som kvindefodbolden har haft herhjemme i de senere år og også mærke den stigende interesse fra både medierne og selvfølgelig også tilskuerne til vores kampe. Jeg er rigtig glad for, at Vejle har vist så stor interesse for at få os til byen, og derved også promovere byen igennem kvindelandsholdet. Jeg glæder mig meget til at spille for forhåbentligt fyldte tribuner.”
 
Aftalen blev underskrevet ved onsdagens pressemøde og gælder hele VM-kvalifikationen.
Af: Pia Schou Nielsen - 18. marts 2009, 03:47

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første