Konsekvenser af FC Amagers konkurs

DBU modtog fredag bekræftelse på konkursdekret for FC Amager A/S. Holdet, hvis resterende kampe fastsættes til 0-3, rykkes ned i Københavnsserien fra den kommende sæson. Træffer afgørelse om Kastrup Boldklub lørdag den 18. april.

DBU har siden meddelelsen om konkursbegæringen fra FC Amager arbejdet på at skabe overblik over de sportslige konsekvenser, konkursen får for de relevante turneringer og ikke mindst moderklubberne bag overbygningsaftalen; Fremad Amager, Kastrup Boldklub, Dragør Boldklub og Kløvermarken IF.

Fredag modtog DBU besked fra konkursboets kurator med bekræftelse på, at der torsdag den 2. april var blevet afsagt konkursdekret mod FC Amager A/S. Siden har DBUs turneringsafdeling i samarbejde med den relevante lokalunion, Københavns Boldspil-Union (KBU), arbejdet på at skabe overblik over de komplekse, sportslige konsekvenser, overbygningsaftalens konkurs får for de involverede klubber.
 
Blandt konsekvenserne er:
 
-FC Amager er frataget 3 points, jf. DBUs Love § 28.1, da selskabet FC Amager A/S den 31. marts 2009 lod sig begære konkurs.
-FC Amager tvangsnedrykkes to rækker, jf. DBUs Love § 28.4.
-FC Amager er trukket ud rækken og erklæres som taber i de resterende kampe, jf. DBUs Love § 28.4 (a).
-Da FC Amager med holdets udtræden uundgåeligt slutplaceres på nedrykningsplads ved afslutningen af sæsonen 2008/2009, tillægges denne sportslige nedrykning de to rækker holdet tvangsnedrykkes således, at FC Amager fra sæsonen 2009/2010 placeres i Københavnsserien under Københavns Boldspil-Union (KBU).
-Da herefter FC Amager og tidligere Køge Boldklub tvangsnedrykkes fra Viasat Divisionen, vil der herudover kun være én reel nedrykker fra denne række i år.
 
  
2. Division og Danmarksserien rammes
 
FC Amagers tvangsnedrykning vil – i lighed med Køge Boldklubs konkurs - give en ekstra plads til det bedst placerede af de normalt nedrykkende hold fra 2. division.
 
Der var som følge af Køge Boldklubs konkurs programsat en play off-kamp mellem det bedst placerede nedrykkerhold i hver af de to 2. divisioner (Øst og Vest). Denne kamp aflyses nu, idet begge disse hold vil få tildelt de ledige pladser efter FC Amager og Køge Boldklub.
 
I Danmarksserien var der allerede programsat et nedrykningsspil som følge af Køge Boldklubs konkurs, hvor det bedst placerede nedrykkende hold i hver af de tre Herre-DS puljer er programsat til at møde hinanden efter turneringsafslutningen:
 
Tirsdag den 23. juni kl. 19.00, pulje 1 mod pulje 2
Torsdag den 25. juni kl. 19.00, pulje 2 mod pulje 3
Lørdag den 27. juni kl. 15.00, pulje 3 mod pulje 1
 
Dette nedrykningsspil bevares med den tilføjelse, at i stedet for det bedste af de tre hold vil nu de to bedste af de tre hold kvalificere sig til kommende sæson i Herre-DS.
 
 
Kastrup Boldklub
 
Kastrup Boldklub, der er én af de fire moderklubber bag FC Amager, ligger p.t. i Herre-DS pulje 1.
 
Da Kastrup Boldklubs 1. hold indgår i FC Amager-overbygningen, som skal tvangsnedrykkes til Københavnsserien, skal Kastrup Boldklub tilsvarende tvangsnedrykkes jf. Herre-DS propositionernes § 6.2.
 
Det vil dog være op til en vurdering i DBUs bestyrelse, om Kastrup Boldklub skal have mulighed for at fortsætte foråret ud i pulje 1. Hvis holdet fortsætter foråret ud, og slutplaceres over nedrykningsstregen, vil det blive et hold fra samme pulje 1, der får den ledige plads, Kastrup Boldklub efterlader ved den efterfølgende tvangsnedrykning.
 
DBU er i løbende dialog med alle fire moderklubber, og forventer straks efter Påske en melding fra hver af klubberne om, hvorvidt de ønsker at fortsætte som overbygningsklub. 
 
Det vil blive op til KBU at indrangere de respektive seniorhold i konsekvens af konkursen og tvangsnedrykningen af FC Amager.
 
Da klubberne Fremad Amager, Kastrup Boldklub og Kløvermarken FB sideløbende med overbygningsaftalen har et fælles U/19-hold, og også har ansøgt om licens til DBUs Ungdoms-DM i den kommende sæson, skal det afklares, om forudsætningerne for denne ansøgning fortsat er til stede.
 
Der er således fortsat nogle uafklarede forhold, som DBU Turneringer arbejder på at få løst. Herunder de berørte FC Amager-spilleres mulighed for at spille videre i andre klubber på dispensationsbasis.  
 
DBUs bestyrelse skal, jf. DBUs Love § 28.7, tage stilling til om Kastrup Boldklubs hold i Herre-DS pulje 1 skal have mulighed for at fortsætte forårets turnering trods en afventende tvangsnedrykning.
 
Det vil ske i forbindelse med bestyrelsens ordinære møde lørdag den 18. april.  
 
Af: Peter Ebbesen og Lars Berendt - 06. april 2009, 03:16

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første