Flere licensklubber i 2009/10

25 klubber har i dag modtaget bekræftelse på, at de har fået tildelt ungdomslicens. Tallet kan fortsat stige til 27, og er en stigning fra sidste års 23-licensklubber. DBUs licensudvalg har i samme forløb fastlagt rækkeinddelingerne til U/17- og U/19-DM

 
Erik Sviatchenko, FC Midtjylland og Christian Gytkjær, Lyngby U/19 Drenge Ligaen oktober 2008. Begge klubber fik fornyet deres A+ licens for sæsonen 2009/2010. Foto Per Kjærbye.

 
Der blev uddelt flere licenser, da DBUs licensudvalg i dag offentliggjorde navnene på de klubber, som i 2009/10 modtager støtte fra DBU til talentudvikling ved at blive udnævnt til DBU Licensklubber.
 
Sidste år modtog 23 klubber licens. Det tal stiger i år til minimum 25 klubber, der nu kan bryste sig med prædikatet A+, A eller B-ungdomslicensklub ud af de 40 ansøgere. Faktisk er der mulighed for, at der kan blive uddelt op til 27 licenser, idet udvalget har bedt FC Nordsjælland, der havde A-licens i 2008/09 og Esbjerg, der havde A+ licens i 2008/09, om at indsende yderligere oplysninger, før at udvalget kan tage endelig stilling til ansøgningerne.
 
Christian Kofoed, formand for licensudvalget, har været særdeles tilfreds med forløbet:
 
”Licensudvalget har også i år modtaget rigtig mange gode ansøgninger af høj kvalitet. Det er tydeligt, at klubberne siden sidste år har en mere fokuseret talentudvikling, hvor klubberne aktivt har tilvalgt at prioritere udviklingsmiljøerne med store forbedringer til følge,” siger Kofoed og fortsætter:
 
”Vi er glade for at byde HB Køge og Silkeborg velkomne som A-licensklubber, samt de fire nye B-licensklubber, mens der yderligere er tre klubber, der er tildelt et ”wildcard” til deltagelse i Ungdoms-DM,” fortæller licensudvalgets formand, der identificerer en anden ændring i forhold til sidste år.
 
”Både klubberne og licensudvalget har draget mange erfaringer i det forløbne år, som var licenssystemet første leveår. Der har været en rigtig god løbende dialog med klubberne og DBU – gennem individuelle klubmøder, samlinger for trænere og i den daglige dialog mellem udvalget, de klubansvarlige og trænerne. Det har givet udvalget muligheden for at lave en meget mere nuanceret behandling af ansøgerne og give klubberne en mere individuel tilbagemelding,” fortæller Christian Kofoed.
 
 
AaB mister A+ licens
 
Licensansøgningerne er blevet behandlet og vurderet med baggrund i fire overordnede emner: struktur & organisation; kvalitet & kompetencer; infrastruktur & faciliteter samt en vurdering af det sportslige niveau.
 
Med baggrund i disse kategorier, holdt op imod det generelle niveau i de danske talentudviklingsklubber, har udvalgets tildelt A+, A og B licenser. I den sportslige helhedsvurdering indgår klubbens antal af talenter i DBUs talentudviklingsprogrammer samt DBUs lands- & talenttræneres vurdering af klubbens talentudviklingsmiljø og talentmasse og endelig det sportslige niveau på klubbens hold i turneringerne.
 
”Igen i år var en række klubber tæt på at opfylde kravene - uden at opnå licens. Nogle af disse klubber har tydeligt et potentiale til på sigt at blive licensklub, hvorfor licensudvalget fortsat vil holde kontakten til disse klubber. Det er jo en fortløbende proces, og de klubber, der blev afvist i dag kan sagtens komme i betragtning igen til næste år” slutter Christian Kofoed.
 
Følgende seks klubber er tildelt A+ licens: AGF, Brøndby, FCK, FCM, Lyngby og OB. Esbjerg og FC Nordsjælland er som nævnt stadig under behandling, mens AaB desværre ikke har kunnet opretholde det nødvendige antal bruttolandsholdspillere, der er et krav fra Team Danmark/DBU for at bibeholde A+ licensen. Et krav, der er den væsentligste forskel mellem A og A+ licensen.
 
Otte klubber er tildelt A licens: Sidste år var både HB Køge og Silkeborg B-licensklubber, men er i år blevet opgraderet til A-licensklubber sammen med AB, B 93, Hvidovre, Vejle, Viborg og nu også AaB.
 
11 klubber er tildelt B-licens: Det drejer sig om de fire nye BSV, FC Roskilde, Horsens og Svendborg, samt FC Fyn, Frem, Næsby, Næstved, Kolding, og SønderjyskE/Haderslev samt Randers Freja, der i 2008/09 var A-licensklub.
 
Ungdoms-DM 2009/10
 
Med licenstildelingen har licensudvalget samtidig også fastlagt turneringsformen og udpeget deltagerne i DBUs ungdomsturneringer for 2009/2010, der alle er landsdækkende og får følgende sammensætning:

U/19 Ligaen
U/19 Divisionen
AGF
Brøndby IF
Esbjerg
FC København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Hvidovre IF
Lyngby BK
OB
Silkeborg IF
Vejle BK
Viborg
AaB
 
 
 
24 kampe i alt 
 
AB
B93
BSV
FC Fyn
HB Køge
AC Horsens
Kolding FC
*LFA
Næsby
Næstved
Randers Freja
Svendborg FB
SønderjyskE
Thisted FC
 
 
26 kampe i alt 
(*Wild Card klubber)
U/17 Ligaen
U/17 Divisionen
AGF
Brøndby IF
Esbjerg
FC København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Lyngby BK
OB
Randers*
Vejle BK
AaB
 
 
 
 

22 kampe i alt 
(*Wild Card klubber)
AB
B93
BSV
FC Fyn
FC Roskilde
FK Viborg
Frem
Haderslev FK
AC Horsens
Hvidovre IF
Kolding FC
Næsby
Næstved
Silkeborg IF
Svendborg FB
*Vanløse IF
 
30 kampe i alt
(*Wild Card klubber)

 
Bemærkninger til inddelingen
 
AB og B93 er tildelt A-licens, men vurderes midlertidigt ikke at have hold med tilstrækkelig sportslig styrke til at deltage i Ligaerne. Klubbens hold deltager derfor i U/17 hhv. U/19 divisionerne.
 
Hvidovre, Viborg og Silkeborg er tildelt A licens, men vurderes midlertidigt ikke at have et U/17 hold med tilstrækkelig sportslig styrke til at deltage i Ligaerne. Klubbens hold deltager derfor i U/17 divisionen.
 
HB Køge er tildelt A licens, men vurderes midlertidigt ikke at have et U/19 hold med tilstrækkelig sportslig styrke til at deltage i Ligaen. Klubbens hold deltager derfor i U/19 divisionen.
 
Randers er tildelt B-licens, men vurderes i 2009/10 sæsonen at have et U/17 hold, der har tilstrækkelig styrke til at deltage i Ligaen. Klubben er derfor tildelt et etårigt sportsligt ”Wild Card” til deltagelse i U/17 Ligaen.
 
FC Roskilde og Frem er tildelt B-licens, men vurderes midlertidigt ikke at have et U/19 hold med tilstrækkelig sportslig styrke til at deltage i divisionen. Klubbens hold deltager derfor i U/19 række i lokalunionsregi.
 
LFA og Thisted er ikke tildelt licens, men vurderes i 2009/10 sæsonen at have et U/19 hold, der har tilstrækkelig styrke til at deltage i Divisionen. Klubberne er derfor tildelt et etårigt sportsligt ”Wild Card” til deltagelse i U/19 Divisionen.
 
Vanløse er ikke tildelt licens, men vurderes i 2009/10 sæsonen at have et U/17 hold, der har tilstrækkelig styrke til at deltage i Divisionen. Klubberne er derfor tildelt et etårigt sportsligt ”Wild Card” til deltagelse i U/17 Divisionen.
 
Første turneringskamp forventes at blive spillet 15. august.
 
 
FAKTABOKS:
 
Udover at sikre en plads i de bedste ungdomsrækker modtager klubberne også et grundbeløb fra DBU defineret ud fra hvilken licens klubben opnåede:

B-licens
125.000 kroner
A-licens
300.000 kroner
A+-licens
500.000 kroner

 
Både på drenge og pigesiden bliver der for pågældende trænere i licensklubberne udarbejdet et uddannelsesforløb indeholdende studiedag, -ture, kurser med mere. Samtidig bliver der etableret en ansøgningspulje, hvor licensklubberne kan ansøge om tilskud til opgradering af faciliteter og lignende.
 
Licensudvalg for drenge ungdom består af Christian Kofoed (formand), Jens Jørgen Møller Nielsen, Kent Falkenvig og Kim Vilfort.
 
Læs kriterierne for at opnå licens på www.dbu.dk/licens

 

 
 

 

Af: Jacob Wadland - 23. april 2009, 03:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første