Ny og let bold godkendt til brug i U-18 pige rækkerne!

FBU B&U har godkendt en ny let bold til brug i U-18 pige rækkerne. Det er altid hjemmeholdet der bestemmer, hvilken bold der spilles med. Læs mere her.

Flere flotte mål i vente!
Det primære formål med bolden og hele projektet er at give pige- og kvindespillere en optimeret mulighed for at dyrke deres sport ud fra ligeværdige kriterier i forhold til drengene.
 
Med den nye bold bliver det lettere at løfte bolden fra jorden, hvilket i sidste ende kan føre til endnu flere flotte langskudsmål og hurtigere spil.
 
Herudover er det håbet, at boldtypen kan være med til at nedsætte antallet af skader i pigefodbold.
 
Lad bolden rulle på Fyn!
Bolden er udviklet af Majken Gilmartin, Bettina Falk, en gruppe U-18 piger, idrætsforsker Thomas Bull, boldudvikler Lars Kjergaard og talenttræner Thomas Slosarich. Københavns Kommune og DIF har støttet udviklingen og produktionen af de første bolde. GVI, HIK og Fremad Valby er fast med som testhold.
 
Bolden benyttes allerede i turneringskampe i KBU's Pigemesterrække, og nu hilser FBU også den nye bold velkommen i deres turnering.

I alle U-18 pige rækker må bolden med øjeblikkelig virkning altså benyttes ved afvikling af kampe.
Jf. turneringsreglementets §11.1 er det hjemmeholdets ansvar at levere en bold til kampen. 
Vælger hjemmeholdet derfor at benytte den nye lette bold, skal denne bold altså anvendes. Udeholdet kan ikke nægte at afvikle kampen, da bolden er godkendt af FBU til brug i turneringen .
 
Den nye boldtype placerer sig størrelsesmæssigt mellem en traditionel 4’er- og 5’er-bold, og rent vægtmæssigt har den også været på skrump. Mens en traditionel bold vejer mellem 410g og 450g, vejer den nye bold kun 360g. Med andre ord passer bolden bedre til pigernes fysik. Sensational 1 er 65 cm i omkreds, vejer ca 360 gram, og er mættet i materialerne, så den ikke er flyvsk, selv om det er let. 

Der stilles ikke krav om anvendelse af noget bestemt boldmærke, men inkluderer alle bolde med de specifkke egenskaber og mål.

Af: Ulrik Sundahl Sørensen - 15. maj 2009, 11:29

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første