FCK vandt pokalslaget mod AaB

FC København har kurs mod The Double - pokal og mesterskab i samme sæson -
efter at det blev til sejr over AaB i finalen i Ekstra Bladet Cup

FC København vandt torsdag finalen i Ekstra Bladet Cup, da det blev til en 1-0-sejr over AaB i Parken. Københaverne sad på det meste af spillet mod et AaB-hold, som nu blot kan håbe på, at københavnerne også vinder DM-guldet. Så er nordjyderne nemlig med i Europa Cup'en som tabende pokalfinalist.

FCK-træner Ståle Solbakken havde valgt at spare tre mand: Anfører Ulrik Laursen, hvis plads i midterforsvaret var overtaget af Mathias Zanka, Jesper Grønkjær, som var erstattet af Thomas Kristensen, og Cesar Santin, hvis plads i angrebet var blevet besat af Dame N'Doye. Stærke reserver.

Sværere var det åbenlyst for AaB at måtte undvære backerne Michael Jakobsen, Kasper Bøgelund og Jeppe Curth (som dog fik det sidste kvarter) fra det hold, der i denne sæson har taget UEFA Cup'en med storm.

Nordjyderne kom ganske vidst bedst igang med en hel rød og hvid og højlydt tribune fuld af AaB-fans i ryggen, og pressede FCK'erne tilbage. Men det varede ikke længe, før københavnerne med ikke mindst hårdtarbejdende Hjalpe Nørregaard og Atiba Hutchinson tiltvang sig overtaget.

Kæmpechance til AaB - mål til FCK
Havde AaB's lejesvend Luton Shelton været lige så god i boldfølingen, som han er hurtig, så havde han dog bragt nordjyderne på 1-0 midt i 1. halvleg. Men hvis han havde haft de kvaliteter, så havde han nok spillet i en storklub i England eller Spanien.

Den pivhurtige jamaicaner burde dog have scoret, da han fangede Jesper Christiansen på mellemhånd uden for feltet og vippede bolden over den fremstormende FCK-keeperen. Shelton fumlede dog i afslutningsøjeblikket, da han blev presset af Zdenech Pospech.

Kort tid efter kom istedet de spilbestemmende københavnere på 1-0, da en AaB-forsvarer fejlvurderede en aflevering fra Ailton til Pospech i feltet

Tjekken fik uhindret lov til at aflevere til William Kvist, som fra 10 meters afstand drejede 1-0 ind ved den nærmeste stolpe bag en forgæves sprællende Karim Zaza.

Nordjysk frustration
Københavnerne forsatte deres dominans i boldbesiddelsen, og som kampen skred frem var det i højere grad AaB-tilhængernes - og mod slutningen også spillernes - tiltagende frustration over manglende straffesparkskendelser, der overtog scenen.

En bold blev i starten af 2. halvleg skudt op på hånden af Oscar Wendt på kanten af straffesparksfeltet, og et par gange faldt AaB'ere efter klumpspil og hårde nærkampe i feltet. 'Don Ø, hvad koster dommeren?!' sang AaB's fans.

Lige lidt hjalp det dog for AaB trods en hidsig offensiv mod slutningen af kampen.

Eneste store chance i en lidt spillemæssigt - ikke intensitetsmæssigt - blodfattig 2. halvleg tilfaldt Caca med 10 minutter igen. Bolden blev dog plaffet uhjælpeligt over, ligesom AaB's sæson siden UEFA Cup'en generelt er blevet det.

AaB-anfører Thomas Augustinussen blev kåret til pokalfighter.Nyheden bringes i samarbejde med Ekstra Bladet
og er ikke udtryk for DBUs officielle holdning.

Af: Ekstra Bladet - 21. maj 2009, 05:42

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første