Landsholdstruppen komplet

Chris Sørensen, Johan Absalonsen, Thomas Augustinussen og Martin Bernburg udtaget til landsholdstruppen på 23 spillere til VM-kvalifikationskampene mod Portugal på lørdag aften og Albanien onsdag i følgende uge. Jesper Christiansen usikker efter skade i SAS Liga-kampen søndag aften.

 
 
Chris Sørensen var her til aften en af fire spillere, som Morten Olsen tilføjede til A-landsholdstruppen før de to FIFA 2010 VM-kvalifikationskampe mod Portugal og Albanien. Foto www.fodboldbilleder.dk
Landstræner Morten Olsen har søndag aften udtaget de sidste fire spillere til bruttotruppen til VM-kvalifikationskampene mod Portugal og Albanien.
 
Tirsdag eftermiddag satte træneren navne på de første 19 af truppens 23 spillere, og efter at have vurderet skadessituationen og truppens balance har han søndag aften udtaget Chris Sørensen og Johan Absalonsen, begge OB, Thomas Augustinussen, Red Bull Salzburg, samt Martin Bernburg, Brøndby IF, til bruttotruppen.
 
Chris Sørensen har senest været på landsholdet i venskabslandskampen mod Grækenland i Athen i februar, hvor han spillede sin femte landskamp, hvoraf de tre første var EM-kvalifikationskampe i efteråret 2007. Derudover er den 32-årige venstre back en veteran med i alt syv kampe for Ligalandsholdet fordelt over fire forskellige træningsture i 1006, 2007, 2008 og begge kampe på træningsopholdet i Thailand i januar i år.
 
Thomas Augustinussen skiftede i sommerpausen fra AaB til Red Bull Salzburg. Han bringer international erfaring til truppen fra sin klubs forgæves kvalifikationskampe til Champions Legaue denne sommer og fra AaB’s flotte Champions League og UEFA Cup-deltagelse sidste sæson.
 
Dertil kommer hans i alt 33 ungdomslandskampe og fem kampe på Ligalandsholdet på træningsturene i 2006 og 2008 og ikke mindst hans deltagelse i den seneste VM-kvalifikationskamp, hvor han blev skiftet ind i stedet for Christian Poulsen med 20 minutter tilbage af kampen mod Sverige i Stockholm.
 
23-årige Johan Absalonsen er noteret for i alt 43 ungdomslandskampe, hvoraf de 10 var på U/21-landsholdet, mens han stadig spillede i Brøndby.
 
Han var med i truppen til U/21-slutrunden i Portugal i 2006, hvor han spillede med i enkelt kamp. Siden var han i januar 2008 med på Ligalandsholdet, hvor han fik spilletid i begge kampe mod Bahrain og Qatar.
 
Martin Bernburg kom efter 11 ungdomslandskampe første gang i landsholdsregi, da han i 2008 var med på Ligalandsholdets træningstur, og han fik sin debut på A-landsholdet netop mod Portugal i 3-2 sejren i Lissabon for ét år siden. Derefter var han også i år med på Ligalandsholdet, og i juni fik han spilletid i VM-kvalifikationskampen mod Sverige i Stockholm.
 
Morten Olsen, der søndag aften overværede SAS Liga-kampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken, er orienteret om, at FC Københavns målmand Jesper Christiansen pådrog sig en skade, men landstræneren afventer med at forhold sig til det mulige afbud fra ham til tidligst mandag.
 
 
Landsholdstruppen:
 
Thomas Sørensen (karantæne mod Portugal)
Jesper Christiansen
Stephan Andersen
 
Chris Sørensen
William Kvist
Lars Jacobsen
Anders Møller Christensen
Simon Kjær
Per Krøldrup
 
Michael Silberbauer
Jakob Poulsen
Michael Silberbauer
Chr. Poulsen
Hjalte Bo Nørregaard
Dennis Rommedahl
Lasse Schøne
 
Johan Absalonsen
Martin Jørgensen
Jesper Grønkjær
Søren Larsen
Jon Dahl Tomasson
Nicklas Bendtner
Martin Bernburg
 
 
Landsholdstruppen samles i træningslejr på Hotel Marielyst i Helsingør mandag den 31. august ved middagstid forud for kampen mod Portugal i Parken lørdag aften.
 
Anders Møller Christensen, Chris Sørensen og Johan Absalonsen vil med sikkerhed først møde frem til samlingen tirsdag, idet de er optaget af OB’s SAS Liga-kamp i denne runde, der ligger mandag aften.
 
Efter træningen søndag formiddag den 6. september har spillerne fri indtil midnat søndag, hvorefter der er træning på Helsingør Stadion mandag den 7. september, inden afrejsen til Albanien tirsdag den 8. september.
 
Landsholdets to kommende kvalifikationskampe er mod Portugal lørdag den 5. september i Parken og mod Albanien onsdag den 9. september i Tirana.
 
Den udsolgte kamp mod Portugal transmitteres direkte på TV2, mens kampen i Albanien vises på Kanal 6.
 
 
Læs også:
 
  
 
 
Af: Lars Berendt - 30. august 2009, 09:25

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første