Christensen erstatter Christiansen

Opdateret: Kim Christensen, IFK Gøteborg, er tjekket ind i landsholdslejren på Hotel Marienlyst som erstatning for Jesper Christiansen, der blev skadet i FC Københavns SAS Liga-kamp mod Brøndby søndag aften i Parken.


 
 
For godt to år siden gik Jesper Christiansen glip af pladsen i startopstillingen i EM-kvalifikationskampen mod Sverige i Stockholm på grund af en skade under den afsluttende træning.
 
Og for præcis et år siden måtte han melde fra på grund af endnu en skade forud for VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal på udebane.
 
Under træningssamlingen op til de to kvalifikationskampe blev landsholdets førstemålmand Thomas Sørensen tilmed skadet i ryggen, hvorefter Stephan Andersen overtog pladsen i målet i de to kampe.
 
Som gardering i truppen indkaldte Morten Olsen ved den lejlighed den tidligere FC Nordsjælland-målmand Kim Christensen fra IFK Gøteborg, der tog plads på tribunen til begge kampe, mens Kevin Stuhr Ellegaard rykkede ind på bænken.
 
Søndag aften blev et nyt afbud til landsholdet en realitet, da Jesper Christiansen blev skadet i en tackling med Brøndbys Mikkel Bischoff kort før tid i de to klubbers SAS Liga-kamp i Parken.
 
Med Thomas Sørensen i karantæne til kampen mod Portugal og Jesper Christiansens skade, har landstræner Morten Olsen valgt samme løsning til kampen mod Portugal i Parken lørdag aften som til kampene mod Ungarn og Portugal for et år siden, da han mandag eftermiddag indkaldte Kim Christensen som ny reservemålmand.
 
Forskellen bliver dog, at Kim Christensen denne rykker fra tribunen til bænken i kampen mod Portugal.
 
Efter kampene mod Ungarn og Portugal sidste år blev Kim Christensen indkaldt til Ligalandsholdstruppen i vinter sammen med Kevin Stuhr Ellegaard, hvor de gennem deltagelsen i træningerne og én af de to kampe hver fik større erfaring med landsholdets spilkoncept, ligesom trænerne og målmanden fik styrket deres indbyrdes kendskab.
 
Ligalandsholdets træningstur gav samtidig Kim Christensen chancen for at træne og spille sammen med to af den aktuelle trups to forsvarsspillere, Anders Møller Christensen og Chris Sørensen.
 
”Vi står overfor to meget vigtige opgaver med kampene mod Portugal og Albanien, og jeg er helt fortrolig med løsningen på målmandsposten. Stephan Andersen viste allerede sidste år, at han er fuldt ud kvalificeret til at vogte målet i vigtige kvalifikationskampe, og så har vi et godt forhåndskendskab til Kim Christensen fra både Ligalandsholdets træningstur i januar og A-landsholdstruppen for et år siden,” udtaler landstræner Morten Olsen.
 
Kim Christensen tjekkede ind i landsholdslejren på Hotel Marienlyst i Helsingør mandag aften.
 
Diagnosen på Jesper Christiansen er en delvis overrevet sene bag på overarmen.
 
Det er samme skade, der holdt ham ude af landsholdet ved de to tidligere lejligheder, og skadesperioden vurderes til seks uger.

Læs mere

Landsholdstruppen komplet
 
Af: Lars Berendt - 31. august 2009, 03:52

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første