Randrup: Årets U/21-Arla Talent

Anders Randrup, Brøndby IF, Thomas Delaney, F.C. København og Niels Bisp Rasmussen, Vejle Boldklub, blev tirsdag eftermiddag kåret som dette års tre Arla-talenter for henholdsvis U/21-, U/19- og U/17-landsholdet.

Anders Randrup, Thomas Delaney og Niels Bisp Rasmussen modtog tirsdag eftermiddag en af dansk fodbolds mest traditionsrige priser, som Årets Arla-talent.
 
Prisen er uddelt siden 1987 og blandt de 67 prismodtagere findes navne, såsom Jon Dahl Tomasson, Jesper Grønkjær, Niclas Jensen, Lars Jakobsen, Christian Poulsen og Nicklas Bendtner.

Prisen bliver uddelt af en jury bestående af DBUs tre ungdomslandsholdstræner Keld Bordinggaard, U/21, Per Andersen, U/19, og Thomas Frank U/17-landsholdet.
 
 
Anders Randrup for U/21-landsholdet
 
 
 
Anders Randrup
Juryen valgte at pege på Brøndby IF’s forsvarsspiller Anders Randrup, som Årets U/21 Arla Talent med følgende begrundelse:
 
”Anders Randrup er den defensive stærke back, der formår at etablere og fastholde et tidligt og godt pres på sin direkte modstander. Kvaliteterne har allerede givet ham debut på det danske A–landshold.”
 
”Samtidig kobler Anders sig hurtigt på spillet frem ad banen og bidrager konstant både til opbygning af spillet og i afslutningsspillet. Dermed opfylder han jobbeskrivelsen til nutidens moderne back, der magter mere end at holde sig på den defensive side af midterlinjen.”
 
”Anders er samtidig en naturlig anfører på det U/21 landshold, der i 2011 deltager i EM i Danmark.” lyder det i motiveringen
 
 
Thomas Delaney for U/19-landsholdet
 
 
 
Thomas Delaney
For U/19-landsholdet faldt valget på F.C. Københavns kontrollerende midtbanespiller, Thomas Delaney med følgende begrundelse:
 
”Thomas har inden for det sidste år været inde i en forrygende udvikling, hvilket har betydet debut på U/18 og U/19 landsholdet og for F.C. København i SAS Ligaen.”
 
”Thomas er en teknisk meget dygtig spiller – endvidere er han god til at læse spillet.Han er rolig med bolden i stressede/pressede situationer. Han er mentalt en stærk spiller og virker altid klar og velovervejet i sine dispositioner. Han kan forbedre sine evner til at sætte tempo i spillet.”
 
”Thomas er en meget spændende spiller, der her og nu er inde i en fantastisk udvikling i F.C. Københavns SAS Liga-trup. Fortsætter han udviklingen af sine færdigheder, vil han have store muligheder for at nå til tops i dansk fodbold,” vurderer juryen.

 
Niels Bisp Rasmussen for U/17-landsholdet
 
 
 
Niels Bisp Rasmussen
Den sidste modtager var Vejle Boldklubs forsvarsspiller og anfører for U/17-landsholdet, Niels Bisp Rasmussen:
 
”Niels er endnu en af de dygtige midterstoppere, som vi i Danmark har uddannet mange af gennem tiden. Niels er som midterstopper meget duelstærk, både i luften og ved jorden. Niels har desuden den speed, der skal til for at begå sig på topplan.”
 
”Niels er en af de forsvarsspillere, der elsker at forsvare sit felt og er en af de største forsvarstalenter, der er set i nyere tid. Udover de tekniske og taktiske forcer så har han også store lederevner. Niels har en enorm betydning på og uden for banen for sit hold. Han skaber simpelthen en naturlig ro på banen selv i pressede situationer.”
 
”Niels har en fantastisk personlighed, som han viser ved at være ydmyg omkring sit eget talent, men samtidig har han en stor tro på egne evner. Det bliver spændende at følge Niels fremover og se ham tage de næste skridt på at blive topspiller. Der kan vente en spændende karriere,” forventer ungdomslandsholdstrænerne.
 
 
29 talenter har fået debut på A-landsholdet
 
Igennem de 23 år har priskomitéen vist en god evne til at spotte talenter, der kan gå hele vejen.
 
Blandt de 70 spillere, der hidtil har modtaget Arlas Talentpris for enten U/17-, U/19- eller U/21-landsholdet, har de 29 af dem allerede opnået debut på A-landsholdet.
 
Blandt truppen, der var samlet til de to afgørende VM-kvalifikationskampe mod Sverige og Ungarn var der ni Arla-talenter blandt de to gange 18-spillere.
 
Daniel Agger (U/21 i 2005), Michael Jakobsen (U/17 i 2002), Lars Jacobsen (U/19 i 1997), Christian Poulsen (U/21 i 2001), Niclas Bendtner (U/17 i 2004), Jon Dahl Tomasson (U/19 i 1994) var alle med fra start mod Ungarn. Simon Kjær (U/19 i 2007) og Martin Jørgensen (U/21 i 1996) var begge med mod Sverige, mens Stephan Andersen (U/21 i 2003) sad på bænken i begge opgør.
 
Kåringen af et Arla-talent fra hver af de tre ungdomslandsholdsårgange er en nu 23-årig tradition.
 
Du kan se listen over samtlige modtagere siden 1987 her
Af: Jacob Wadland - 02. november 2009, 03:29

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første