Ligalandshold fra otte SAS Liga-klubber

Landstræner Morten Olsen præsenterer Ligalandsholdstrup tirsdag eftermiddag. 18 spillere fra otte SAS Ligaklubber samt to spillere fra svenske og norske klubber til træningsturen til Thailand i januar. 16 spillere med sammenlagt 135 landskampe!

Landstræner Morten Olsen offentliggør tirsdag eftermiddag truppen til den kommende udgave af Ligalandsholdet bestående af aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere.
 
Truppen vil igen i denne sæson bestå af 20 spillere, der skal gennemgå en række træningspas med hovedvægten lagt på teknisk og taktisk træning med typisk mange afbrydelser med coaching og instruktion samt kampe på internationalt niveau.
 
Ligalandsholdets kampe er en del af traditionsrige Kings Cup-turnering, som det danske hold i øvrigt vandt sidste gang i januar i år, med kampe mod værtsnationen Thailand samt Polen og VM-deltagerne Nordkorea.
 
De 18 af spillerne kommer fra otte forskellige klubber i SAS Ligaen, mens de resterende to spillere til daglig spiller i henholdsvis Allsvenskan og den norske Tippeligaen.
 
16 af de i alt 20 spillere kommer ind i truppen med erfaring fra A-landsholdet. De repræsenterer mellem sig et ekseptionelt højt antal A-landskampe for denne gruppe af spillere, 135, hvilket er et udtryk for den kortsigtede målsætning med investeringen i Ligalandsholdet denne vinter; VM-slutrunden i Sydafrika til juni.
 
Den langsigtede målsætning er fortsat at give trænererne mulighed for at vurdere den aktuelle standard og potentialet blandt de formodet bedste spillere fra fortrinsvis SAS Ligaen med henblik på eventuel senere udtagelse til A-landsholdet.
 
Dertil kommer anvendelsen af træningerne og kampene til at introducere spillerne på Ligalandsholdet til A-landsholdets spilsystem for at optimnere deres eventuelle senere deltagelse på A-landsholdet.
 
Samtidig sikrer deltagelsen gruppen af som udgangspunkt primært hjemlige spillere international erfaring på landsholdsniveau, som de bevidst og ubevidst kan bruge i hjemlige og internationale kampe til gavn for dem selv og deres respektive klubber og muligvis A-landsholdet.
 
På det mere miljømæssige område får trænerne også mulighed for at vurdere de enkelte spilleres evne til at fungere i en social sammenhæng og i stress-situationer ved udlandsophold af mellem 10 til 14 dages varighed under ofte uvante kulturelle og klimatiske forhold. Det er et element, der ikke er uvæsentligt med henblik på A-landsholdets deltagelse ved EM- og VM-slutrunder.
 
Med afrejse ved midnatstid mandag den 11. januar omfatter træningsturen 13 hele dage, idet truppen returnerer klokken halv syv om morgenen mandag den 25. januar.
 
Træningsopholdet og kampene er henlagt til Nakhon Ratchasima-provinsen et par timers kørsel fra Bangkok inde i landet.
 
Du kan se Ligalandsholdstruppen her på siderne fra klokken 14.14.
 
 
Læs også:
Målsætninger med Ligalandsholdet
Spørgsmål og svar om Ligalandsholdet  
 
Nyheder:
Ligalandsholdet tilbage til Thailand
 
 
 
Tekst: Lars Berendt
 
  Af: Lars Berendt - 01. december 2009, 10:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første