Thomsen og Würtz på Ligalandsholdet

FC Københavns avancement i Europa League betyder farvel til William Kvist og Jesper Grønkjær på Ligalandsholdet. Johnny Thomsen, SønderjyskE, og Rasmus Würtz, AaB, rejser med på træningsturen til Thailand i midten af januar.Rasmus Würtz og Johnny Thomsen blev i dag tilføjet til Ligalandsholdet. Foto Per KjærbyeFC København sikrede sig onsdag aften videre deltagelse i UEFA Europa League.
 
Den overbevisende sejr over Sparta Prag betyder deltagelse i ottendedelsfinalerne i den næstbedste af de europæiske klubturneringer med spilledage allerede den 18. og 25. februar næste år.
 
Dermed vælger landstræner Morten Olsen – som annonceret allerede ved udtagelsen af Ligalandsholdstruppen 1. december – at se bort fra spillere fra FC København til vinterens træningstur med de aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere.
 
 
Kvist og Grønkjær bliver hos FC København
 
Det danske mesterhold havde to spillere udtaget til den aktuelle Ligalandsholdstrup, William Kvist og Jesper Grønkjær.
 
Men med deres klubholds fortsatte deltagelse i europæisk fodbold er de sikret sparring på internationalt niveau også på den anden side af Nytår, ligesom DBU traditionen tro bakker op om klubbernes europæiske deltagelse ved at landstræneren ser bort fra spillere til Ligalandsholdet fra de klubber, der fortsat deltager i de europæiske turneringer.
 
”Det var en professionel og kontrolleret indsats af FC København, og jeg kan kun glæde mig på dansk fodbolds vegne over, at vi har en dansk klub med på den anden side af Nytår. Så må vi leve med, at vi ikke får chancen for at arbejde tæt sammen med William (Kvist, red.) og Jesper (Grønkjær, red.) under de gunstige forhold ude i Thailand,” udtaler landstræner Morten Olsen.
 
 
Genvalg til Thomsen og comeback til Würtz
 
Han havde på forhånd udset sig erstatningerne for de to FC København-spillere i form af Johnny Thomsen, SønderjyskE, og Rasmus Würtz, AaB.
 
Johnny Thomsen var et overraskende valg til Ligalandsholdstruppen alleree sidste år, hvor den nu 27-årige defensive spiller var med i den ene af holdets to kampe under træningsopholdet med deltagelsen i Kings Cup-turneringen.
 
Rasmus Würtz, 26 år, er langtfra ny i landsholdssammenhæng, idet han er noteret for i alt 52 ungdomslandskampe, tre Ligalandsholdskampe og ni A-landskampe.
 
Syv af de ni A-landskampe opnåede Rasmus Würtz i sin første periode som AaB-spiller frem til sommeren 2007, hvorefter han skiftede til FC København. Den sidste af disse kampe var EM-kvalifikationskampen mod Letland i Riga i juni måned, hvorefter han som helt ny FC København-spiller var med i venskabslandskampen mod Irland i august måned og EM-kvalifikationskampen mod Nordirland i november samme år.
 
Derefter betød en langvarig skadesperiode og manglende spilletid i FC København et formdyk, der først efter hans klubskifte tilbage til AaB i sommer har gjort ham landsholdsaktuel igen.
 
”Johnny Thomsen efterlod et rigtigt godt indtryk, da han var med os på Ligalandsholdets træningstur sidste januar. Og i lighed med mange andre spillere, så har vi fulgt ham siden, og han har leveret en stabil indsats gennem det seneste år,” bemærker Morten Olsen om spilleren fra SønderjyskE, og fortsætter:
 
”Rasmus Würtz er tilbage i den form, der gør gør ham aktuel til Ligalandsholdet. Det bliver en god mulighed for at se, hvor han står internationalt her et par år efter, han var med for os sidst.”
 
 
Forberedelse til VM-slutrunden
 
Med ændringerne i truppen, tager landstræner Morten Olsen fortsat 20 spillere med på vinterens træningstur for de aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere.
 
Spillerne repræsenterer ni danske SAS Liga-klubber, mens to af dem til dagligt spiller i henholdsvis IFK Göteborg i Allsvenskan og Rosenborg BK i den norske Tippeligaen.
 
Ligalandsholdets træningstur vil traditionelt omfatte en række træningspas med hovedvægten lagt på teknisk og taktisk træning med typisk mange afbrydelser med coaching og instruktion samt kampe på internationalt niveau.
 
Ligalandsholdet deltager igen i den kommende udgave i den traditionsrige Kings Cup-turnering, som Ligalandsholdet i øvrigt vandt sidste gang i januar i år, med deltagelse af værtsnationen Thailand samt Polen og VM-deltagerne Nordkorea.
 
Med afrejse ved midnatstid mandag den 11. januar omfatter træningsturen 13 hele dage, idet truppen returnerer klokken halv syv om morgenen mandag den 25. januar.
 
Udover de vigtige træningspas i et klima, der giver trænerne mulighed for at inkludere en række tekniske og taktiske detaljer i træningerne, vil træningsopholdet også omfatte denne gang tre kampe i et nyt liga-system for Kings Cup-turneringen, hvor det danske Ligalandshold er forsvarende titelholder.
 
Modstanderne bliver værtsnationen Thailand samt Polen og VM-deltagerne Nordkorea.
 
Udover de langsigtede målsætninger med træningsturen vil et væsentligt delmål være næste sommers VM-slutrunde i Sydafrika.
 
Efter de to venskabslandskampe mod Sydkorea og USA i henholdsvis Esbjerg og Århus i sidste måned ligger der kun én international landskampdato onsdag den 3. marts, inden VM-truppen skal udtages og mødes i træningslejr i Helsingør i slutningen af maj og derefter spille en eller et par venskabslandskampe.
 
DBU har allerede modtaget en række tilbud på mulige modstandere til en landskamp den 3. marts, men har endnu ikke indledt forhandlingerne.
 
Ligalandsholdet er en landsholdsaktivitet, der indgår i samarbejdsaftalen mellem DBU og Divisionsforeningen.
 
Af: Lars Berendt - 17. december 2009, 10:52

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første