UEFA rykker Lars Christoffersen op

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, rykker SAS Liga-dommer Lars Christoffersen op i Category 3 efter to år efter, han opnåede international FIFA-status.For to år siden fik Lars Christoffersen en julegave af det internationale fodboldforbund, FIFA, da han efter indstilling fra DBUs Elitedommergruppe opnåede international status.
 
I år er der en ny julegave til den 37-årige dommer denne gang fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, der rykker den danske dommer op fra Category 4 til Category 3 på forbundets lister.
 
Avancementet kommer efter kun halvanden sæson som international dommer og midt i hans femte sæson som dommer i landets bedste række.
 
Lars Christoffersen indgik som en del af det generationsskifte, DBUs Elitedommergruppe indledte forud for sæsonen i 2004/2005 ved at rykke to nye dommere op, og som fortsatte med oprykningen af netop Lars Christoffersen samt Henrik Nystrup Kragh og Henning Jensen som nye SAS Liga-dommere til sæsonen 2005/2006.
 
Johnny Røn og Tonny K. Poulsen sluttede deres virke efter 2004/2005-sæsonen, og efter Lars Christoffersens debutsæson ville ligaens mest erfarne dommere, Kim Milton Nielsen, Knud Erik Fisker og Knud Stadsgaard, falde for aldersgrænsen.
 
Lars Christoffersen debuterede i SAS Ligaen med kampen mellem AC Horsens og OB i august 2005, og hans seneste kamp var FC København mod FC Midtjylland i november. I mellemtiden er det blevet til i alt 71 kampe i landets bedste række med 21 kampe i forrige sæson som den mest aktive for ham og indtil videre ni i den igangværende turnering.
 
Internationalt indgår Lars Christoffersen i øjeblikket i UEFAs forsøgsordning med dommer-sekstetter til kampene i Europa League, hvor han fungerer som fjerdedommer for Peter Rasmussen med Martin Wulff og Niels Høg som linjedommere samt Anders Hermansen og Michael Svendsen i funktionen som assisterende dommere.
 
Med oprykningen kommer Lars Christoffersen op i samme internationale kategori som hans kolleger Anders Hermansen, Michael Svendsen og Thomas Vejlgaard.
 
Halvdelen af de 13 dommerne i SAS Ligaen har international status, og de øvriges indrangering er uændret.
 
Dertil kommer 10 FIFA-linjedommere samt to kvindelige dommere med FIFA-badge.
 
 
Læs blandt andet også:
 
 
 
 
SAS Liga- og FIFA-dommere 2010:
 
 
Anders Hermansen
(FIFA Categori 3)
Claus Bo Larsen
(FIFA Top Class Referee)
Emil Laursen
 
Henning Jensen
 
Henrik N. Kragh
 
Jakob Kehlet
 
Kenn Hansen
 
Lars Christoffersen
(FIFA Categori 3) 
Michael Johansen
 
Michael Svendsen
(FIFA Categori 3)
Nicolai Vollquartz
(FIFA Categori 2)
Peter Rasmussen
(FIFA Categori 2)
Thomas Vejlgaard
(FIFA Categori 3)
 
 
 
 
FIFA-linjedommere 2010:
 
 
Anders Nørrestrand
 
Henrik Kristensen
 
Henrik Malmberg
 
Henrik Sønderby
 
Jakob Bille
 
Lars Hummelgaard
 
Lars Rix
 
Martin Wulff
 
Niels Høg
 
Torben Jensen
 
 
 
 
 
Kvinde Elite-dommere 2010:
 
 
Betina Norman
(FIFA)
Kristina Husballe
 
Marianne Svendsen
(FIFA)
Trine K. Westhoff
 
 
Af: Jacob Wadland - 22. december 2009, 02:56

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første