Ligalandsholdet satte trumf på

Ligalandsholdet sluttede en udbytterig træningstur af med tredje sejr i tre kampe – 3-0 over værtsnationen Thailand - og snuppede for andet år i træk pokalen i Kings Cup-turneringen. Lekic, Absalonsen og Bernburg danske målscorere. 


Ligalandsholdet afsluttede lørdag aften lokal tid det 11-dage intensive træningsophold i Thailand med kampen mod værtsnationen i Korat.
 
Første halvleg blev indledt med et højt dansk pres på modstanderne, som blev fastholdt halvlegen igennem.
 
Den første danske mulighed stod Johan Absalonsen for, da han fik skudt ved siden af i et forsøg, efter Søren Rieks var blevet fældet i samme angreb uden, der blev fløjtet.
 
 
2-0 ved pausen
 
Minuttet efter markerede Rajko Lekic sig første gang i en duel med den thailandske målmand, Kittisak Rawangpa. Og efter 13 minutter fik Silkeborg-angriberen underkendt en scoring. Chancen opstod efter et hjørnespark i højre side, som Jakob Poulsen fik sendt ud til Anders Møller Christensen i venstre side af straffesparksfeltet, hvorfra han spillede den baglæns over sig selv ind til Lekic.
 
Men det var en stakket frist for det thailandske forsvar, for kun fem minutter senere sendte Rajko Lekic et flot hovedstød ind bag den thailandske målmand på et hjørnspark i venstre side fra Michael Krohn-Dehli.
 
Jakob Poulsen markerede sig omkring den halve time med et skud forbi den ene opstandser, men stod for en smart assist, der første til målet til 2-0. Efter en god indsats af Rajko Lekic lobbede Jakob Poulsen bolden videre til Johan Absalonsen, der kunne udplacere den thailandske keeper.
 
 
Seks friske i anden halvleg
 
Morten Olsen valgte at sende de første friske kræfter på banen 13 minutter inde i anden halvleg, hvor Mikkel Thygesen erstattede Johan Absalonsen, og Martin Bernburg kom i stedet for Rajko Lekic.
 
Kort inden havde Lekic dog markeret sig selv endnu en gang med en smart og fræk stikning bag om sig selv til Jakob Poulsen, som dog kun lige præcis nåede frem til en afslutning lige på keeperen, der allerede var gået end i skuddet.
 
Derefter indledte det ellers defensivt kompakte thailandske hold et stort pres højt oppe på den danske banehalvdel, og i en enkelt farlig episode måtte Jim Larsen redde cleare et nærgående forsøg.
 
25 minutter inde i halvlegen skiftede Morten Olsen ud på backpladserne, hvor Michael Jacobsen erstattede Leon Jessen og Johnny Thomasen kom ind i stedet for Peter Nymann.
 
Derefter fik det danske hold igen fat i spillet, og efter en halv time lagde Søren Rieks endnu et farligt indlæg ind fra højre side, som Martin Bernburg headede over.
 
 
Sejr slået fast i slutminutter
 
Med små 10 minutter tilbage valgte Morten Olsen at stabilsere defensiven med indskiftningen af Rasmus Würtz for en træt Martin Ørnskov.
 
”Det var hårdt derinde. Banen er meget blød, og så har vi også den fugtige varme at kæmpe imod”, lød det fra en storsvedende Martin Ørnskov, der alle 80 minutter styrede den defensive midtbane.
 
Ved samme lejlighed blev Jesper Bech sendt på banen som erstatning for Søren Rieks.
 
Med fire minutter tilbage kom to af indskifterne i fokus, da Johnny Thomasen rykkede til baglinjen, hvorfra han sendte et præcist indlæg ind til Martin Bernburg, der styrede bolden sikkert i mål til slutresultatet 3-0 på hovedstød.
 
 
Tilfredshed over hele linjen
 
”Spillerne var meget koncentrerede og fokuserede gennem alle 90 minutter. Forståelsen og udførelsen var rigtig god, specielt i første halveg. Jeg synes vi gennem de tre kampe har fået formet et hold, og alle 20 spillere har deres andel i resultaterne, og kan være stolte af deres indsats”, udtalte landstræner Morten Olsen efter kampen.
 
Han gjorde allerede fredag status over perspektiverne i træningsturen.
 
”Når man deltager i en turnering, så vil man også gerne vinde den. Men det betyder faktisk også meget for os, at de ting, vi fik prøvet i træningerne, lykkedes vi med i kampene. Alle holdt aftalerne, som vi kendte før kampene, og alle gjorde det godt, når de var med,” vurderede holdets anfører Anders Møller Christensen.
 
”Det har overordnet være rigtigt fint for mig. Jeg er taknemmelig for at have været med i alle tre kampe. Jeg har fået mange gode råd af Morten Olsen og Peter Bonde under træningerne herude, og jeg synes, det er gået bedre kamp for kamp for mig,” vurderede Jim Larsen, der som eneste spiller fik fuld spilletid i alle tre kampe.
 
Kris Stadsgaard og Steffen Rasmussen komme ikke i aktion i den sidste kamp. Eneste danske spiller helt udenfor betragtning til aftenens var på forhånd Morten ”Duncan” Rasmussen.
 
Brøndby IF havde natten til lørdag lokal tid oplyst DBU, at angriberen skal gennemgå et lægetjek i forbindelse med hans forestående klubskifte til Celtic. Derfor vælger landstræneren at se bort fra spilleren, der nåede at indgå i såvel den afsluttende træning på kampbanen fredag formiddag som det taktiske oplæg fredag aften.
 
 
Hjemrejse starter søndag morgen
 
Alle kampene er blevet spille på stadionet med det pompøse navn, His Majesty The Kings 80th Birthday Anniversary Stadium, i millionbyen Korat i Nakhon Ratchasima-provinsen godt fire timers kørsel nordøst for Bangkok.
 
Kampene under træningsturen bliver for andet år i træk og sjette gang i alt en del af den traditionsrige Kings Cup-turnering, som i 2010 udover det danske Ligalandshold har deltagelse af Polen og Singapore samt værtsnationen Thailand.
 
TV2 transmitterede den første kamp mod Polen søndag den 17. januar og kampen mod Thailand lørdag den 23. januar klokken 12.30 dansk tid.
 
Efter kampen lørdag aften er der spisning for truppen på hotellet, og klokken ni søndag morgen starter hjemrejsen fra den nordøstlige Nakhonratchasima-provins med den godt fire timer lange bustur til Bangkok.
 
Her bliver truppen tildelt et dagsværelse på et hotel lidt udenfor millionbyen, og får resten af dagen frem til midt på aftenen til egen disposition, inden turen går til lufthavnen.
 
Ligalandsholdstruppen returnerer til Danmark klokken halv syv mandag morgen den 25. januar.
 
 
 
FAKTA:
 
 
Kamp:
 
Danmark (Liga-landshold) - Thailand (A-landshold)
 
 
Resultat:
 
3-0 (2-0)
 
 
Dato:
 
Lørdag den 23. januar 2010 klokken 18.30 lokal tid/12.30 dansk tid.
 
 
Stadion:
 
His Majesty The Kings 80th Birthday Anniversary Stadium, Korat, Thailand
 
 
Tilskuertal:
 
20.000.
 
 
Dommer:
 
Dommer:               Odan Charles Mbaga, Tanzania
Linjedommere:         Jesse Erasmo Nonjela og Hamisi Chang Walu, Tanzania
Fjerdedommer:         Atthankorn Wetchakan, Thailand
 


Startopstilling:
16
Kim Christensen 
IFK Gøteborg         
2  Johan Absalonsen                OB
Anders Møller Christensen (anfører)OB
Leon Jessen                     FC Midtjylland
8Michael Krohn-Dehli             Brøndby IF
Jim Larsen                      Silkeborg IF
10Rajko Lekic                     Silkeborg IF
11 
Peter Nymann                    
Esbjerg fB
12  Jakob Poulsen                   AGF
14Søren Rieks                     Esbjerg fB
20
Martin Ørnskov                  
Silkeborg IF
Kampforløb
Minut
StatusSpiller
18 1-0Rajko Lekic
25
Advarsel  
Rangsan Viwatchaichok
362-0 Johan Absalonsen
863-0Martin Bernburg
   
   
   
Ind- og udskiftninger (Danmark):
Minut
UdInd
58
Johan Absalonsen, 2
Mikkel Thygesen, 18
58Rajko Lekic, 10Martin Bernburg, 4
71  Peter Nymann, 11Johnny Thomsen, 17
71 Leon Jessen, 7Michael Jacobsen, 6
82Maryin Ørnskov, 20Rasmus Würtz, 19
82Søren Rieks, 14Jesper Bech, 3
Ikke benyttet:
1
Steffen Rasmussen
AGF
15Chris StadsgaardRosenborg BK 
   
Ikke i betragtning:
13
Morten ”Duncan” Rasmussen 
Brøndby IF
 
  
Danmark:   Røde trøjer, hvide shorts, røde sokker
Thailand: Blå trøjer, blå shorts, blå sokker
 
 
Turnering:
 
40. Kings Cup-turnering i Thailand.
 
Fire-kantturnering med deltagelse af Danmark, Polen, Singapore og Thailand.
 
Alle hold spiller én gang mod hinanden.
 
Se kampprogram her. (link til stationær side under Ligelandsholdet)
 
 
Turneringsregler:
 
Der kan foretages op til seks udskiftninger per hold per kamp.
 
Alle spillere i bruttotrupperne kan benyttes som indskiftningsspillere.
 
To advarsler i to forskellige kampe eller rødt kort i én kamp medfører automatisk én spilledags karantæne i den efterfølgende kamp.
 
 
Status:
 
DBU registrerer ikke Ligalandsholdets kampe som officielle landskampe.
 
Ligalandsholdets kampe betragtes af DBU som uofficielle kampe, idet truppen ikke er udtaget med henblik på at stille det alt andet lige sportsligt stærkeste landshold, men er udtaget på baggrund af primært geografiske kriterier (spillerne kommer som udgangspunkt fra de danske SAS Liga-klubber).
 
Derfor registrer DBU ikke ligalandsholdets kampe som A-landskampe.
 
 
TV-transmission:
 
Kampen vises direkte på TV2.
 
Se dbu.dk for resultat, kampfakta kampreferat og citater fra cirka klokken 16.00 dansk tid.
 
 
 
Af: Lars Berendt - 23. januar 2010, 04:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første