Hattrick til BGA

Det blev til den tredje DM-titel på stribe, da BGA fra den københavnske vestegn søndag eftermiddag vandt finalen ved DM i Futsal i Bramdrupdam-Hallerne med 5-2 over Sæby IF Skjold. Københavnske Sport Italia vandt bronze.

De danske mestre i futsal for tredje år i træk blev BGA efter en 5-2 sejr over Sæby IF Skjold. Sejren og UEFA Cup -pladsen blev her fejret i Bramdrupdam-Hallerne.
 


Man var fra finalestævnets begyndelse ikke i tvivl om, at der stod en eftertragtet plads i den europæiske UEFA Futsal Cup på spil.
 
Det var et finalestævne, der bød på alt det, futsal-sporten står får – masser af intensitet, tekniske lækkerier, højt tempo og ikke mindst mål. Herrerne samlede tydeligvis op, hvor kvinderne slap i går – fuld knald på fra start i de to indledende kampe, hvor Egen UI mødte de forsvarende danmarksmestre fra BGA og Sæby IF Skjold mødte Sport Italia, også fra København.
 
De store forventninger lå dog ikke kun hos de fire hold på banen - også på tilskuerpladserne var intensiteten og forventningerne til dagens kampe store – godt 300 fulgte opgørerne fra sidelinjen.
 
BGA kom som forventet bedst fra start i finalestævnets første kamp. Efter fem minutter blev det til 1-0, men Egen UI lod sig ikke imponere af københavnernes internationale futsalerfaring. Efter første halvleg stod der således 2-2, og i 2. halvleg kom jyderne foran efter fem minutter. BGA kæmpede sig tilbage til 3-3 og 4-3 på straffespark. Ingen tvivl om, at fysikken og det faktum, at BGA havde flere udskiftningsspillere i sidste ende blev afgørende. Trods flere store chancer til begge sider blev 2-2 også resultatet af en hæsblæsende og dramatisk semifinale.
 
Også anden semifinale bød på fight og masser af tekniske finesser. Favoritterne fra Sport Italia kom dog lidt overraskende bagud både 1-0 og 2-0 mod et flot kæmpende Sæby-hold. En stilling, der holder til et minut før tid, da det lykkedes Sport Italia at reducere til 1-2. Det bliver til 2-2, og længe så det ud til at det blev Sport Italia havde overskuddet og tålmodigheden til at få sejren. Men sådan blev det ikke – på en sjælden friløber et minut før tid. Sport Italia satsede alt, og det kostede i den sidste ende, og Sæby kunne i de døende sekunder helt frit score til 4-2.
 
Fysikken og erfaringen sejrede
Bronzekampen stod mellem Egen UI og Sport Italia, der havde tidligere ungdomslandsholdspiller Aske Krohn på holdet – men det virkede som om, at Egen UI i højere grad ville have bronzemedaljerne med hjem end Sport Italia. 2-0 efter fem minutter til jyderne. Ved pausen var jyderne foran 3-1 til glæde for de mange fans fra det nordjyske. Anden halvleg kom Sport Italia dog igen og fik vendt kampen, og vandt 6-4 og sikrede dermed københavnerne bronze.
 
Finalen blev som forventet en intens affære mellem de forsvarende danmarksmestre fra BGA og Sæby Skjold. Det var dog favoritterne fra BGA, der kom bedst fra start og hurtigt kom på både 1-0 og 2-0 - især det første mål var et velspillet angreb. Men Sæby kom igen og fik reduceret til 1-2 inden BGA igen kom på scoringstavlen med et skud tæt på midterlinjen. Nordjyderne var dog stadig med, men måtte erkende, at fysikken ikke fulgte viljen og BGA vandt sikkert 5-2. En flot finale, der sikrede et futsal-hattrick til den københavnske vestegn.
 
”Jeg synes selvfølgelig, at det er fantastisk at vi igen står her med pokalen. Jeg må indrømme, at vi havde svært ved at komme i gang i semifinalen, hvor vi fik kamp til stregen af Egen UI, der spillede rigtig godt. Heldigvis fik vi dog vendt det og får spillet lidt bedre i finalen,” lyder det fra BGA-træner, Nikolai Saabye, der er imponeret over udviklingen i futsal-spillet på bare et år.

"Jeg er meget imponeret over især det, de jyske hold viste i dag. De var noget stærkere, end vi havde forventet. Men det viste jo bare, at der heller ikke i futsal er noget, der hedder en 'walkover' - det viste Sport Italias nederlag til Sæby jo også. Det var tydeligt, at vi bliver bedre og bedre til futsal i Danmark – og jeg glæder mig til igen at vise de danske farver i Europa, jeg håber, at vi denne gang kommer endnu længere.”

Se resultaterne fra dagens finalekampe her

 
Af: Pia Schou Nielsen - 28. februar 2010, 05:54

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første