Danmark sikret ekstra Europa League-plads

Danmark endte som nummer to på den netop offentliggjorte fairplay-rangliste fra UEFA og har dermed sikret sig en ekstra plads i Europa League i 2010/2011. Og med et tæt opgør mellem Randers FC og Brøndby i den danske fairplay-konkurrence er der stor spænding om den eftertragtede plads inden sidste spillerunde.

Det er nu helt officielt. Danmark har fået en ekstra plads i kvalifikationen til Europa League!
 
Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har netop meddelt DBU, at Danmark endnu engang ligger helt i top af den europæiske fairplay-liste, og derfor for tredje år i træk kan sende et dansk hold ud i Europa på den baggrund. Listen er opgjort pr. 30. april 2010.
 
Og der står faktisk Norden på alle tre øverste pladser, der giver direkte adgang til kvalifikationen. Sverige vinder således listen med en koefficient på 8,275, mens Danmark altså indtager andenpladsen med en koefficient på 8,189 og Finland på en tredjeplads med 8,147. Norge blev ’sorteper’ på en fjerdeplads, og Skotland  sluttede på en femteplads.
 
Det er det den danske fairplay-liste, der afgør, hvilken klub, der tildeles pladsen.
 
Listen føres i øjeblikket af FC København, der dog allerede har sikret sig danmarksmesterskabet og dermed en CL-plads i den kommende sæson. derfor vil pladsen gå til det næste hold på listen.
 
Sidste år fik Randers FC muligheden for at prøve kræfter med europæisk fodbold via deres fairplay-placering, og kronjyderne har igen i år stor mulighed for at sikre sig europæisk deltagelse, da de i øjeblikket ligger nummer to – dog med en minimal margin ned til Brøndby IF på en tredjeplads, der derfor også stadig har en reel mulighed for at sikre sig andenpladsen og adgangen til den europæiske kvalifikation.
 
Se den danske fairplay-konkurrence her
 
I 2009 lavede UEFA reglerne for kvalifikation til Europa League om, og i stedet for den tidligere lodtrækning er de øverste tre hold på listen sikret en plads i kvalifikationen til Europa League.
  
UEFA har siden 1997 stillet tre pladser i UEFA Cup’en til rådighed for tre klubber, der har kvalificeret sig gennem fairplay-konkurrencen i deres nationale ligaer, og hvis kolleger og landshold har sikret det pågældende land en samlet koefficient på 8,0 eller derover i UEFA fairplay-konkurrence. Danmark har haft et klubhold med i både 2003, 2005, 2008, 2009 og nu altså igen i 2010.
 
Baggrund
 
Alle UEFAs 52 medlemsforbund deltager i konkurrencen om de tre UEFA Europa League.
 
Kun fodboldforbund med en koefficient på over 8,00 i UEFA’s fairplay konkurrence deltager i konkurrencen om en af de tre fairplay pladser i UEFA Europa League. De tre landes vindere af konkurrencen deltager automatisk med sit lands interne fairplay vinder.
 
Koefficienten beregnes på baggrund af de points, hvert enkelt fodboldforbunds A-landshold og ungdomslandshold samt klubhold i Champions League og UEFA Europa League opnår, i den pågældende sæson.
 
 
 
Stilling
Association
Koefficient
Kampe
1
Sverige
8.275
79
2
Danmark
8.189
74
3
Finland
8.147
63

4
Norge
8.146
78
5
Skotland
8.129
60
 
 

Se mere på www.uefa.com
Af: Pia Schou Nielsen - 10. maj 2010, 02:09

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første