VM-bruttotruppen på plads

OPDATERET MED KOMMENTARER: Landstræner Morten Olsen har sat navne på spillerne i VM-bruttotruppen på 30 spillere. De 26 spillere indkaldes til træningerne og truppen til venskabslandskampen mod Senegal i Aalborg torsdag den 27. maj. Fire spillere er stand by som reserver.

   
 Patrick Mtiliga var senest i aktion i nationaltrøjen i 2008, da Danmark i november møde Wales på Brøndby Stadion. Foto: www.fodboldbilleder.dk.
Landstræner Morten Olsen har mandag eftermiddag udtaget den foreløbige og officielle bruttotrup på 30 spillere til VM-slutrunden.
 
Tirsdag den 11. maj er officiel deadline for indlevering af den såkaldte ”Release List” på 30 spillere til det internationale fodboldforbund, FIFA. Listen skal senest tirsdag den 1. juni beskæres med syv spillere til den officielle ”Final List” på 23 spillere til VM-slutrunden.
 
Morten Olsen har på grund af skadessituationen blandt spillerne valgt at tilsige de 26 af de 30 spillere til de fællestræninger, der indledes med mindre grupper af spillere fra mandag den 17. maj.
 
De øvrige fire spillere er bedt om at holde sig stand by frem til 1. juni, hvor den endelige trup på 23 spillere senest skal navngives. Reelt vil det dog ske, inden landsholdets afrejse til Sydafrika fredag den 28. maj.
 

 
 

 
Indkaldt til træninger og venskabslandskamp mod Senegal:
 
Stand by:
 
 
Fire målmænd
 
Truppen byder på fire målmænd i skikkelse af Thomas Sørensen, Stephan Andersen, Kim Christensen samt Jesper Christiansen.
 
Thomas Sørensen har været landsholdets førstevalg på målmandsposten siden marts 2001, efter hans debut i november 1999 i en EM play off-kvalifikationskamp mod Israel. Han er noteret for 85 landskampe, og har deltaget ved slutrunderne i 2000 som reserve for Peter Schmeichel samt 2002 og 2004 som førstemålmand.
 
Stephan Andersen har fem landskampe på kontoen, og var med i tre af VM-kvalifikationskampene, mod Ungarn og Portugal på udebane samt Portugal i Parken. Han var reserve efter Thomas Sørensen og Peter Skov-Jensen ved EM-slutrunden i 2004.
 
Kim Christensen har været gardering i en række kampe, men har endnu sin debut til gode efter tre Ligalandsholdskampe sidste år og tidligere i år. Han blev svensk mester med IFK Göteborg sidste sæson.
 
Jesper Christiansen er noteret for 10 landskampe siden 2005, hvor de tre har været i tidligere kvalifikationsturneringer. Han var reserve ved VM-slutrunden i 2002 efter Thomas Sørensen og Peter Kjær.
 
 
Forsvar uden slutrundeerfaring
 
Forsvarsspillerne er fordelt med to backs til hver side samt tre centerforsvarere i skikkelse af William Kvist, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Per Krøldrup, Daniel Agger, Patrick Mtiliga og Simon Poulsen.

"Vi havde Patrick Mtiliga med mod Wales i november 2008, hvor han fik en halvleg, og vi har siden fulgt Patrick meget. Med skiftet fra NAC Breda til Malaga er han kommet til en bedre klub og en bedre liga. Vi tror på, at Patrick er en god type at have med i truppen i forhold til de nationer, vi skal møde. Simon Poulsen har vi også fulgt tæt og set ham op i mod flere dygtige hollandske spillere som blandt Afellay og Ruiz. Han var ikke god nok i 2009, men Simon har udviklet sig utroligt meget i AZ Alkmaar, og klubben er meget tilfredse med ham. Derfor er han med i år," siger Morten Olsen.
 
Efter at have mistet kvalifikationen til de seneste slutrunder om Verdensmesterskabet og Europamesterskabet har 19 af de 30 spillere i bruttotruppen ikke tidligere deltaget ved en slutrunde.
 
Blandt forsvarsspillerne er Per Krøldrup med sine 27 landskampe den eneste, der har erfaring fra en slutrunde – EM i Portugal i 2004 – hvor han imidlertid ikke fik spilletid.
 
Blandt midtbanespillerne findes truppens mest slutrundeerfarne spiller. Martin Jørgensen debuterede på landsholdet få måneder inden VM-slutrunden i 1998, og har siden også deltaget ved VM-slutrunden i 2002 og EM-slutrunderne i 2000 og 2004. Den 34-årige offensivspiller har spillet 93 landskampe og scoret 12 gange.
 
De øvrige midtbanespillere er Christian Poulsen, Daniel Jensen, Jakob Poulsen, Michael Silberbauer, Dennis Rommedahl, Jesper Grønkjær, Thomas Kahlenberg, Thomas Enevoldsen, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen og Mikkel Beckmann.
 
"Jamen valget af Eriksen er der ikke så meget at sige om; han er god nok og han er gammel nok," lød det fra landstræneren. Også Mikkel Beckmann, og det hold han spiller for, fik rosende ord med på vejen af den danske landstræner:

"Beckmann har været en stor del af den fantastiske forårssæson, Randers har haft. Randers og min kollega Ove Christensen har gjort et fantastisk stykke arbejde dette forår. Mikkel har også vist, at det ikke var helt forkert, at vi tog ham med i 2008 mod Slovenien og Tjekkiet, samtidig med vi også har set ham på Ligalandsholdet. Han er en spiller, der har udviklet sig meget", sagde Morten Olsen på pressemødet.
 
Anfører Jon Dahl Tomasson er holdets klart mest erfarne med 107 landskampe blandt andet fordelt med deltagelse ved EM-slutrunderne i 2000 og 2004 samt VM-slutrunden i 2002.
 
For de to boksspillere Søren Larsen og Nicklas Bendtner bliver VM-slutrunden i Sydafrika den første slutrunde med landsholdet.
 
 
Regler for trup og skader
 
Udover de 26 spillere, som skal deltage i træningslejren, har Morten Olsen udtaget Anders Møller Christensen, Leon Jensen, Mikkel Thygesen og Morten ”Duncan” Rasmussen som reserver til truppen og dermed til at komplementere den officielle bruttotrup på 30 spillere.
 
FIFAs regler foreskriver, at der skal navngives en bruttotrup ("Release list") på reelt minimum 23 spillere og formelt op til 30 spillere senest den 11. juni, og VM-truppen ("final list") på 23 spillere skal indgives senest 1. juni.
 
Hvis én af spillerne i truppen bliver så alvorligt skadet i perioden efter indgivelsen af truppen på 23 spillere og frem til 24 timer inden det pågældende landsholds første kamp under slutrunden, vil fodboldforbundet kunne erstatte denne spiller. I givet fald skal FIFAs medicinske komité vurdere, at spilleren vil være ukampdygtig under slutrunden, og så vil han kunne blive erstattet med en hvilken som helst anden spiller (altså også en spiller udenfor den tidligere "Release Llist" (spillerne mellem nummer 24-30).
 
 
Landsholdet tilbage til græsrødderne
 
Udvalgte spillere fra udenlandske klubber starter så småt allerede den kommende uge med at træne i deres tidligere, danske klubber, som DBU har indgået aftale med.
 
Mandag den 17., tirsdag den 18. og onsdag den 19. maj træner en gruppe af spillere fra udenlandske klubber første gang sammen på Helsingør Stadion, og torsdag den 20. maj samles truppen på de muligvis 25 spillere for første gang.
 
Landsholdsspillerne starter torsdagen med eventen ”Landsholdet tilbage til græsrødderne”, der omfatter et besøg hjemme på deres tidligere folkeskoler, et sponsorarrangement afsluttende med et besøg hjemme i én af deres tidligere barndomsklubber efter eget valg.
 
Der vil blive udarbejdet en oversigt over alle dagens aktiviteter i forbindelse med ”Landsholdet tilbage til græsrødderne”-projektet, som vil fremgå på dbu.dk. Senere torsdag aften samles spillerne, trænerne, sundhedssektoren, de administrativt ansvarlige for landsholdet samt sponsorrepræsentanterne med deres familier til en primært social weekend på Skagen.
 
Truppen fortsætter deres træninger fra mandag den 24. maj på Helsingør Stadion frem til onsdag, hvorefter truppen flyver til Aalborg og overnatter inden landskampen mod Senegal på Aalborg Stadion torsdag aften den 27. maj klokken 20.15.
 
 
 
Læs mere her:
 
 
 
Af: Lars Berendt - 10. maj 2010, 03:22

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første