Brønshøj-AB skal spilles om

Manglende udvisning af AB-spiller efter andet gule kort i slutminutterne af lokalopgøret mellem Brønshøj og AB i Viasat Sport Divisionen medfører ny kamp. Karantæne til spilleren for usportslig optræden.

DBUs DM-disciplinærudvalg har besluttet, at kampen mellem Brønshøj og AB i Viasat Sport Divisionen onsdag aften skal spilles om.
 
Det sker efter, at kampens dommer, Niels Høg, begik en objektiv fejl ved ikke at udvise AB-spilleren Kenni Olsen, da han gav spilleren sit andet gule kort i kampen.
 
Idet der var tale om spillerens anden advarsel i kampen, skulle dette gule kort have medført udvisning, men kampens dommer og linjedommere overså imidlertid denne omstændighed.
 
 
Objektiv fejl
 
Fejlen skete i sidste minut af den ordinære spilletid i lokalopgøret mellem Brønshøj og AB i Tingbjerg Idrætspark onsdag aften.
 
Med en tillægstid på tre et halvt minut og stillingen 2-3 fandt Brønshøj, der tabte kampen 2-4, det berettiget at protestere over den manglende udvisning af AB-spilleren.
 
Efter kampen erkendte dommeren fejlen overfor Brønshøj, og han har siden gentaget sin forklaring i sin skriftlige redegørelse til DBU.
 
”Der er sket en objektiv fejl fra dommerens side. Det betyder, at kampen blev færdigspillet med en spiller, som ikke burde have været på banen. Det kan ikke udelukkes, at det kan have haft indflydelse på kampens resultat, og derfor ser vi ingen anden udvej, end at kampen skal spilles om,” forklarer formanden for DBUs DM-disciplinærudvalg, Johnny Rune.
 
 
Karantæne til spilleren
 
Som en konsekvens af, at kampen annulleres, og skal spilles helt om, bliver de i alt syv tildelte advarsler og dermed karantænepoints fra kampen onsdag nulstillet.
 
Derimod har udvalget besluttet at idømme Kenni Olsen én spilledags karantæne for at undlade at gøre dommeren opmærksom på, at der var tale om hans anden advarsel, og han derfor skulle have været udvist.
 
”Vi vil gerne sende et generelt signal om det medansvar, spillerne har for en korrekt afvikling af kampene. I denne konkrete sag har dommeren erkendt og beklaget sin fejl. Det er den slags, der kan ske,” forklarer Johnny Rune, og uddyber:
 
”Men spilleren kunne have forhindret hele denne sag, hvis han havde været ærlig og gjort dommeren opmærksom på, at han var ved at begå en fejl. Det undlod han, og det er en usportslig optræden, som vi takserer til én spilledags karantæne.”
 
 
Ny kamp 4. maj
 
Sagen er blevet behandlet af DM-disciplinærudvalgets formand, Johnny Rune, FC Midtjylland, og ét af dets tre medlemmer, Jørgen Jensen, Esbjerg fB, idet udvalgets to øvrige medlemmer, Kim Madsen og Henrik Ravnild, begge er tilknyttet Brønshøj Boldklub, og derfor har erklæret sig inhabile.
 
Udvalgsmedlemmerne har i sin behandling blandt andet haft protesten fra Brønshøj Boldklub, en redegørelse fra AB og dommerens indberetning til disposition.
 
DBUs Programudvalg har ved samme lejlighed programsat den nye kamp mellem Brønshøj og AB til onsdag den 4. maj klokken 18.30.
 
Klubberne har 14 dage til at anke afgørelsen om annulleringen af kampen i onsdags.
 
Idømmelsen af én spilledags karantæne til Kenni Olsen sker i henhold til DBUs Love paragraf 23.1, hvoraf det fremgår, at udvalget kan ”tildele eller ændre antal karantænepoints for en spiller”, og denne afgørelse kan ikke ankes.
Af: Lars Berendt - 15. april 2005, 11:22

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første