Genvalg til Olsens Elleve

Landstræner Morten Olsen har valgt at satse på stort set samme trup til de to sidste VM-kvalifikationskampe i gruppe 2 mod Grækenland og Kasakhstan som mod Tyrkiet og Georgien. Per Nielsen erstatter Daniel Agger.

Landstræner Morten Olsen har sat navne på de 20 spillere, der skal være med til at sikre sejre i landsholdets to sidste VM-kvalifikationskampe i gruppe 2.
 
Der bliver tale om genvalg til stort set hele gruppen af spillere, der var med til at sikre uafgjort 2-2 i mod Tyrkiet i Istanbul og 6-1 over Georgien i Parken for tre uger siden.

"Vi skal ud og vinde den fodboldkamp! Vi har en god trup, der skal ud og revanchere nederlaget i Grækenland og fortsætte de gode tendenser, vi har set i de seneste kampe. I Grækenland spiller vi en forfærdelig første halvleg med flere graverende fejl, det skal vi rette op på," siger Morten Olsen om den kommende kamp.

Væsentligste ændring er i midterforsvaret, hvor Daniel Agger, Brøndby IF, som bekendt er langtidsskadet. Han bliver erstattet af sin klubkammerat, Per Nielsen, der dermed gør comeback i truppen efter den skade, der holdt ham ude af landsholdets to seneste VM-kvalifikationskampe.

"Desværre har vores forsvar været plaget af flere skader, og det har betydet flere nye konstellationer. Og her har flere nye spillere som Gravgaard og Agger gået ind og gjort et rigtig godt stykke arbejde. Desværre er Daniel Agger nu blevet langtidsskadet, men heldigvis har vi fået Per Nielsen tilbage. Han er en rutineret spiller, der er god til at skabe ro i forsvaret og som samtidig udstråler den nødvendige selvsikkerhed," siger landstræneren om Brøndby-spilleren.
 
Blandt backspillerne fastholder Lars Jacobsen, FC Købehavn, sin plads i truppen. Han blev indkaldt i stedet for netop Per Nielsen til kampene mod Tyrkiet og Georgien sidst, hvor hans udtagelse også skulle ses i sammenhæng med, at Morten Olsens to på forhånd nominerede reserver, Allan K. Jepsen, AaB, og Kasper Bøgelund Borussia Mönchengladbach, begge var skadede.

"Lars Jacobsen har gjort det godt for FC København, og jeg har fået et godt indtryk af ham selv om han ikke endnu har spillet sin første landskamp," slutter Morten Olsen.
 
Landsholdstruppen:

 

 
Spillerne samles individuelt til træningssamlingen på Hotel Marina i Vedbæk søndag aften og mandag den 2. og 3. oktober med den første åbne træning planlagt til mandag eftermiddag klokken 16.00 på Vedbæk Boldklubs baner.
 
Kampen mod de græske europamestre, der er udsolgt, bliver spillet lørdag den 8. oktober klokken 20.00 i Parken. Kampen transimtteres direkte på TV2, tv2.dk og DR.
 
Efter kampen, bad og omklædning er spillerne til disposition for pressen indtil klokken 22.45, hvorefter der sædvanen tro er spisning i Players Lounge på anden sal i hovedtribunen.
 
Klokken 23.45 kører truppen til Københavns Lufthavn, hvor DBUs chartrede SAS-fly står klar til at transportere A- og U/21-landsholdstrupperne til Almaty i Kasakhstan.
 
Der er afgang fra Københavns Lufthavn klokken 00.45, hvorefter det er nødvendigt med en tidlig mellemlanding i Vilnius i Litauen for påfyldning af brændstof, inden resten af flyvningen til Almaty kun få kilometer fra grænsen til Kirgistan og 250 kilometer fra grænsen til Kina.
 
Flyet lander klokken 08.45 dansk tid.
 
Kampen mod Kasakhstan, der har en tidsforskel på fire timer til Danmark, spilles onsdag den 12. oktober klokken 22.00 lokal tid, hvilket er klokken 18.00 dansk tid.
 
TV3 har købt rettighederne til visning af kampen i Danmark fra fodboldforbundet i Kasakhstan.
 
 
 
Af: Lars Berendt - 28. september 2005, 00:01

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første