Stephan Andersen: Årets Landsholdstalent

Stephan Andersen kåret som Årets U/21 Arla-talent. Morten Rasmussen og Lasse Qvist ligeledes hædret.

U/21-landsholdets målmand, Stephan Andersen, blev af DBUs ungdomslandsholdstrænere, Danske Sportsjournalister og Arla kåret som Årets Landsholdstalent 2003 på dagens pressemødet ved nomineringen af A- og U/20-landsholdstrupperne til de to venskabskampe mod Tyrkiet.

Stephan Andersen, der er noteret for 21 U/21-landskampe - heraf samtlige 14 i 2003 - har været en central brik i Danmarks bestræbelser på at sikre kvalifikation til EM-slutrunden. I årets otte EM/OL-kvalifikationskampe blev han kun passeret en enkelt gang, hvilket desværre viste sig at være skæbnesvangert, da denne scoring var nok til at sikre Italien en plads ved den kommende EM-slutrunde.

I sin motivation af Stephan Andersen betegnede U/21-landsholdets træner, Flemming Serritslev, ham som:

”... en særdeles talentfuld målmand, som magter alle målmandsspillets facetter. Han er placeringsstærk, god i feltet, har lynhurtige reaktioner, fin gribe- og faldteknik, og så er Stephan en rigtig dygtig fodboldspiller.”

For andet år i træk har Stephan ligeledes været en af de store profiler både på sit klubhold, AB, trods holdets placering som agterlanterne i SAS-Ligaen:

”Trods mange nederlag i indeværende sæson med klubholdet har Stephan formået også her at holde et meget højt niveau, hvilket indikerer, at han er i besiddelse af den høje psykiske styrke, der er absolut nødvendig for at blive topmålmand”, vurderede Flemming Serritslev.

U/19- og U/17-talenter

Årets U/19- og U/17-talenter blev ligeledes udnævnt ved dagens pressemøde.

Morten ”Duncan” Rasmussen, der sin unge alder til trods allerede har rundet 50 kampe på AGF’s superligahold, fik årets U/19-talentpris af U/19-landsholdets træner, Per Andersen:

”Morten er gennembrudsfarlig, modig og aggressiv i feltet, og så har han evnen til at score mål. Hans stærke mentale færdigheder og store fighteregenskaber bevirker, at han altid yder en stor indsats. Han er som person ”uspoleret” og altid i godt humør”, sagde Per Andersen i motiveringen af Morten Rasmussen, og fortsatte:

”Han har til dato været et stort aktiv på diverse ungdomslandshold, og har ved fortsat hårdt arbejde muligheden for at nå topniveau”, vurderede U/19-landsholdets træner.

U/17-prisen gik til landsholdets- og Lyngby Boldklubs målsluger, Lasse Qvist:

”Lasse Qvist har til dato spillet tre U/16-landskampe og 20 U/17-landskampe. I disse kampe har han scoret 18 mål, heraf i ni landskampe i træk i efteråret”, konstaterede U/17-landsholdets træner Hans Brun Larsen, der gav Lasse Qvist følgende karakteristik:

”Han er en spiller med et meget hurtigt antrit, og er hurtig i løb over længere distancer, både med og uden bold. Denne fysiske og tekniske hurtighed suppleres med en veludviklet spilopfattelse i afslutningsfasen. Hans sparketeknik, især med højrebenet, er meget imponerende, og Lasse har alle muligheder for at nå til tops i sin idræt.”

52 talenter gennem 17 år

Det var 17. gang, landsholdets hovedsponsor kårede talenter på de tre ungdomslandshold.

Symbolikken i sammenhængen mellem de talenter, der udvikles på ungdomslandsholdene, og som når udtagelse til A-landsholdet, har gennem årene været meget synlig.

Fem af Morten Olsens 18-mandstrup til kampen mod Tyrkiet er blevet hædret med talentprisen på ét eller andet tidspunkt i karrieren.

Jon Dahl Tomasson modtog prisen i 1994 på det daværende U/18-landshold.

Året efter var situationen den samme for Jesper Grønkjær og Niclas Jensen på henholdsvis U/18- og U/21-landsholdet, mens Martin Jørgensen og Christian Poulsen fik Årets U/21 Arla Talentpris i henholdsvis 1996 og 2001.

Derudover modtog Kasper Bøgelund og Peter Løvenkrands, der begge havde meldt afbud til kampen mod Tyrkiet, hæderen i 1996 og 1998.

Derudover har følgende prismodtageren allerede fået en kamp på A-landsholdet:

Johnny Mølby (U/21-landsholdet, 1987), Henrik Risom (U/21-landsholdet, 1988), Jacob Laursen (U/18-landsholdet, 1989) og Brian Steen Nielsen (U/21-landsholdet, 1989), Michael og Martin Johansen (U/21-landsholdet, 1990), Miklos Molnar (U/21-landsholdet, 1991), Jakob Kjeldbjerg (U/21-landsholdet, 1992), Jesper Kristiansen (U/21-landsholdet, 1993), Thomas Rytter (U/21-landsholdet, 1994), Ole Tobiasen (U/21-landsholdet, 1997), Martin Albrechtsen (U/21-landsholdet, 2000) og Jan Kristiansen (U/21-landsholdet, 2002).

Arla Talentprisen har til formål ”at øge og stimulere interessen for dansk fodbold gennem påskønnelse af de unge spillere, der har talent til at udvikle sig til kommende A-landsholdsspillere. Spillere, der via talent, målrette træning og ihærdig indsats må forventes at kunne præge dansk fodbold fremover”.

Talenterne udpeges af de respektive landsholdstrænere, en gruppe sportsjournalister samt repræsentanter for Arla Foods og DBU.

Med titlen følger 25.000 kroner.

Se listen over tidligere modtagere her

Tekst: Jacob Wadland

 Stephan AndersenMorten RasmussenLasse Qvist

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første