Morten Olsen - four more years!

Landstræner Morten Olsen forlænger sin aftale med DBU til og med VM 2010. Keld Bordinggaard overtager U/21-landsholdet efter EM-slutrunden næste sommer. Får ansvar for henholdsvis definition og implementering af ”den røde tråd” i talentudviklingen.

DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen og landstræner Morten Olsen afsluttede tidligere mandag eftermiddag deres drøftelser om rammerne for en forlængelse af samarbejdet.
 
Sonderingerne om en fortsættelse af samarbejdet, der på ganske uformelt plan blev indledt for flere måneder siden, omfatter udover de økonomiske betingelser også et fælles ønske om at benytte Morten Olsens kompetencer på flere områder i DBUs sportslige sektor end hidtil.
 
 
Satte selv prisen
 
”Vi har i Morten Olsen den mest kompetente landstræner, vi kan tænke os. Han er efterspurgt til de største klubhold og landshold i Europa, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde ham nogle vilkår, som betyder, at han fortsat vælger at lægge sin energi og kompetence i arbejdet med vores landshold og talentudvikling herhjemme,” udtaler DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, og uddyber:
 
”Vores talent- og ungdomslandsholdssektor har udført et fantastisk arbejde gennem årene, og trænerne besidder en uvurderlig erfaring på området. Så vi ser store muligheder i en endnu bedre kombination af Morten Olsens indsigt i moderne, international fodbold og den know how, vores talent- og ungdomslandsholdstrænere repræsenterer.”
 
”A-landsholdet har på grund af dets popularitet både sportsligt og økonomisk en helt særlig status blandt alle vores aktiviteter, og vi er derfor gået langt i vores bestræbelser på at tilbyde Morten nogle tilstrækkeligt attraktive betingelser for at fortsætte i yderligere fire år,” understreger Jim Stjerne Hansen, som betragter det rent økonomiske element i tilbudet som et anliggende mellem arbejdsgiveren og arbejdstageren.
 
Han bekræfter imidlertid gerne, at DBU har givet Morten Olsen mulighed for selv at komme med sit bud på de økonomiske betingelser for en forlængelse af kontrakten:
 
”Vi bad Morten Olsen komme med sit forslag til økonomien i aftalen. Det gjorde han, vi vurderede hans udspil, og kom frem til, at det var ganske rimeligt i forhold til den kompetence, vi er sikret med netop Morten Olsen som landstræner.”
 
 
Morten Olsens overvejelser
 
Med forlængelsen af samarbejdet bliver der tale om den tredje ansættelsesperiode for Morten Olsen i DBU-regi.
 
”Jeg har været gennem store overvejelser om min fremtid. Det er et fantastisk spændende arbejde, men for mig at se kan der også være tale om mit sidste trænerjob, og derfor ville jeg være sikker på, at jeg også vælger rigtigt,” forklarer landstræner Morten Olsen, der på pressemødet fortalte, at han i sidste ende havde valgt med hjertet:
 
"Jeg har selvfølgelig overvejet med forstanden om at ville forlænge kontrakten, men valgt med hjertet. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det, jeg brænder for. Jeg har oplevet en meget imødekommende og fair behandling. DBUs ledelse har givet mig den fornødne betænkningstid, og har fra starten signaleret, at de gik efter en langsigtet løsning, og at en aftale ikke ville være afhængig af VM-deltagelsen næste sommer,” udtaler Morten Olsen, og fortsætter:
 
”Vi har også talt sammen om en større deltagelse fra min side i talentudviklingsarbejdet. Det ser jeg meget frem til at få mulighed for at påvirke de kommende år. Vi har store udfordringer foran os, men vi har også talenterne til det. I mine seks år som landstræner har det desuden været en ambition at være opmærksom på, hvordan det de danske spillere og publikum oplever fodboldspillet. Det er vigtigt at vinde, men herhjemme har vi også en holdning til, hvordan fodbold skal spilles. Og det har været en vigtig del for mig," sagde landstræneren på pressemødet.
 
Får udvidet sit ansvarsområde
 
Det har således været et ønske fra såvel DBUs som landstrænerens side, at Morten Olsen på baggrund af sin faglige indsigt i udviklingen i international fodbold skal være med til at definere,  præge og videreudvikle de sportslige satsningsområder indenfor forbundets samlede talentudvikling, der omfatter talentprogrammerne STU (Struktureret Talentudvikling) og ITU (Integreret Talentudvikling) samt de syv ungdomslandshold.
 
”Morten har gennem sine år som landstræner vist en stor interesse for det faglige indhold i uddannelsen af talenterne, og derfor har det været naturligt for os at bringe dette element i spil i vores forslag til en ny aftale,” forklarer Jim Stjerne Hansen.
Dertil kommer, at landstræneren vil blive bedt om at medvirke i job- og profilbeskrivelserne for kommende talent- og ungdomslandsholdstrænere i en ansættelsesgruppe under ledelse af generalsekretær Jim Stjerne Hansen, og som også tæller den kommende U/21-landsholdstræner, Keld Bordingaard samt DBUs træneruddannelseskonsulent Peter Rudbæk.
 
Jim Stjerne Hansen er i forbindelse med forlængelsen af aftalen med landstræder Morten Olsen således nået til enighed med landsholdets hidtidige assistenttræner, Keld Bordinggaard, der efter U/21-landsholdets EM-slutrunden næste sommer overtager ansvaret for U/21-landsholdet efter Flemming Serritslev, der som bekendt tiltræder en stilling som sportschef i Vejle Boldklub næste år.
 
Mens Morten Olsen bliver ansvarlig for definitionen af ”den røde tråd” i talentudviklingsarbejdet, bliver det Keld Bordinggaards opgave at sikre, at elementerne i konceptet bliver implementeret i DBUs talentudviklingsprogrammer og på ungdomslandsholdene i samarbejde med de pågældende trænere.
 
 
Ny assistenttræner
 
Første opgave for den nye ansættelsesgruppe bestående af Jim Stjerne Hansen, Peter Rudbæk, Morten Olsen og Keld Bordinggaard bliver at definere profilen for en ny assistenttræner til A-landsholdet.
 
Det vil ske i løbet af det kommende halve år, hvor gruppen også skal se på profilerne, sammensætningen og konstellationsmulighederne blandt talent- og ungdomslandsholdstrænerne.
 
”Nu har vi cheftrænerne på U/21- og A-landsholdene på plads for de kommende tre et halvt og fire et halvt år, og det giver os rigtig god tid til at se på profilerne og sammensætningsmulighederne af trænere og assistenttrænere på de øvrige hold og for talentprogrammerne,” udtaler DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der i sidste uge var på opgave for det internationale fodboldforbund, FIFA, i Bahrain, deltog på et generalsekretærmøde i Ungarn i weekenden, og som fra tirsdag morgen er til møde hos FIFA i Schweiz.
 
Han påpeger, at længden af de to aftaler vil sikre en vigtig kontinuitet i udviklingsarbejdet:
 
”Vi har med de to aftaler sikret os to kapaciteter indenfor deres ansvarsområder og for talentudviklingsarbejdet sikrer det en høj grad af kontinuitet, at vi har to aktive trænere på det niveau med til at planlægge og implementere arbejdet med talentudviklingen de kommende år.”
 
Morten Olsens første kontrakt med DBU, som blev indgået i efteråret 1999, omfattede perioden fra 1. juli 2000 til 30. juni 2002. Den blev allerede i efteråret 2001 forlænget til 30. juni 2006, og med den nye aftale bliver der tale om en forlængelse frem til 30. juni 2010 og dermed en eventuel VM-slutrunde i Sydafrika.
 
Morten Olsen, 56 år, bor sammen med sin belgiske kone, Mireille, dels i Vordinggaard på Sydsjælland og dels i Bruxelles.
 
 
Tidsplan overholdt
 
I den nuværende kontrakt med Morten Olsen fremgår det således, at ”forhandlingerne om en eventuel forlængelse af aftalen skal være indledt senest 1. november 2005”.
 
"Jeg arbejder som nævnt ved flere lejligheder med en intern deadline for en afklaring med vores nuværende landstræner, Morten Olsen. Vi arbejder på en skæringsdato, der hedder 1. november. Og jeg er glad for at kunne sige, at der på nuværende tidspunkt ikke er noget, der ser ud til at forhindre os i at holde denne deadline. Men jeg vil også gerne understrege, at hvis vi finder det formålstjenligt, kan det være, at vi ændrer denne deadline," udtalte Jim Stjerne Hansen således allerede den 13. oktober.
 
Med indgåelsen af forlængelsen af aftalen mandag har Jim Stjerne Hansen og Morten Olsen dermed understreget det hensigtsmæssige i at bruge den fornødne tid på at få aftalen på plads. Og landstræner Morten OLsen er enig.

"Vi har givet os den tid der skulle bruges. Jeg var selvfølgelig meget skuffet over den manglende VM-kvalifikation, og har brugt den tid, der skulle til for at finde det rette løsning," lyder det fra Morten Olsen.
Generalsekretæren har et helt afklaret forhold til den store interesse for emnet. Og i øvrigt generelt for DBU, idet DBU i forvejen typisk er blandt landets 15 mest omtalte organisationer.
 
"Vi er helt opmærksomme på – og udelukkende tilfredse med - den store interesse, der er for emnet. Og vi er opmærksomme på det positive forventningspres, der naturligvis er til os i forbindelse med besættelsen af landstrænerposten. Men vi er ikke under tidspres," understregede Jim Stjerne Hansen i sidste måned, og uddybede:
 
"Det er vores opgave, at finde den rigtige løsning for dansk fodbold, og derfor giver vi os selv den fornødne tid. Og indtil videre er vi - uanset hvad andre måtte mene - ikke i nærheden af at være presset tidsmæssigt."
 
 
Af: Lars Berendt - 21. november 2005, 04:26

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første