Fem kvindeklubber udpeget til kraftcentre

Efter en vurdering af Skovlunde IFs og Vejle Boldklubs spillermateriale har DBU og Team Danmark valgt at udvide elitesatsningsprojektet ”Kvindefodbold i Verdenseliten” til også at omfatte de to klubber. Projektet omfatter i forvejen Brøndby, Fortuna Hjørring og Skovbakken.

Janne Madsen Fortuna Hjørring i aktion mod Skovlunde september 2005Med tilføjelsen af Skovlunde IF og Vejle Boldklub når DBUs elitesatsningsprojekt op på fem klubber. Tidligere havde kun Fortuna Hjørring, Brøndby IF og IK Skovbakken status af kraftcentre, men efter den nyligt afsluttede ansøgningsrunde har DBU og Team Danmark valgt også at indlemme Skovlunde IF og Vejle Boldklub i projektet.
 
Kvindelandsholdets træner Peter Bonde, der samtidig er projektleder, lægger ved udvælgelsen af Skovlunde IF og Vejle Boldklub vægt på potentialet i de to klubbers spillertrupper.
 
”Begge klubber råder over nogle spændende spillere, som vi kommer til at se mere til i fremtiden. Vi håber, at klubberne med deres nye kraftcenterstatus bringer disse spillere helt frem i forreste række, ikke kun til gavn for landsholdet, men også for konkurrencen i 3F-ligaen,” udtaler landstræneren.
 
”Skovlunde IF og Vejle Boldklub får nogle muligheder for at optimere forskellige områder blandt andet via deres fuldtidsansatte trænere, men omvendt vil de fremover komme under opsyn, for pengene skal altså bruges aktivt til at skabe et træningsmiljø på eliteniveau,” fortsætter Peter Bonde.
 
Alle otte klubber i 3F-ligaen havde ansøgt om optagelse i projektet, og Peter Bonde er da også tilfreds med det generelle niveau på ansøgningerne.

”Klubberne er kommet langt på det organisatoriske og administrative område, men endnu mangler der lidt på det sportslige felt - eksempelvis omkring potentialet på spillertrupperne. Det har ikke været let at skulle afslå nogle ansøgninger fra klubber, der generelt set laver et seriøst og godt arbejde, men vi skal også kunne forsvare, hvor vi økonomisk går ind og støtter”, slutter Peter Bonde.
 
DBUs Bestyrelse har netop forlænget projektet frem til udgangen af oktober 2007. En arbejdsgruppe er allerede iværksat med henblik på at beskrive kvindefodboldens muligheder efter dette projekts udløb.
 
 
 
Af: Anders Johansen / Jacob Wadland - 22. december 2005, 00:53

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første