Sørensen stadig i Singapore

Ligalandsholdet: OBs Chris Sørensen indlagt på hospital i Singapore med symptomer på dehydrering, og er allerede i bedring. Ligalandsholdstruppen rejste videre til Hong Kong tidligt fredag morgen, ankom ved middagstid.

Chris Sørensen, OB, blev tidligt fredag morgen indlagt på et hospital i Singapore.
 
Formålet med indlæggelsen er at genetablere spillerens væskebalance, der røg sig en tur under Ligalandsholdets kamp mod Singapore torsdag aften.
 
Det sker ved tilførsel af en saltvandsopløsning gennem drop.
 
 
Bad selv om udskiftning
 
Chris Sørensen spillede de første 70 minutter af kampen mod Singapore, hvor det især i første halvleg var ekstremt varmt.
 
Venstrebacken var med i oplægget til det andet danske mål efter 67 minutter, da han sendte en lang aflevering frem til Michael Gravgaard i feltet, som headede bolden videre til Michael Silberbauer, som med en hovedstødsaflevering ekspederede den ind over mod den fjerneste stolpe til målscorer Jesper Bech.
 
Ved samme lejlighed signalerede han, at han ønskede at blive skiftet ud, og det var synligt, at han var træt.
 
Udskiftningen kom tre minutter efter scoringen, da Morten Olsen foretog en dobbeltudskiftning, hvor Dennis Sørensen og Ulrik Vinzents erstattede henholdsvis Søren Berg og Chris Sørensen.
 
 
Konstaterer og regulerer væskebehov
 
Sundhedssektoren forsøger at forebygge dehydrering hos spillerne ved træningerne og kampene under varmere himmelstrøg.
 
Det sker blandt andet gennem daglige vejninger af spillerne morgen og aften og endnu hyppigere i forbindelse med kampe for derigennem at konstatere og regulere spillernes væskebehov.
 
Eksponeringen til træning og kampe under ekstreme klimatiske forhold er blandt delmålsætningerne for investeringen i Ligalandsholdets træningsture, som etableres med henblik på kampe på A-landsholdet.
 
Erfaringerne fra Ligalandsholdets træningsture – og erfaringerne fra A-landsholdets kampe i udlandet – har givetvis medvirket til, at så forholdsvis få spillere gennem årene lider af dehydrering under eksempelvis slutrunderne.
 
Specielt ved VM-slutrunderne i Frankrig i 1998 og Japan/Sydkorea i 2002 samt EM-slutrunden i Portugal i 2004 har A-landsholdet spillet kampe i voldsomt høje temperaturer.
 
Ved OL-slutrunden i Spanien i 1992 måtte DBU derimod sende den daværende AGF-angriber Søren Andersen hjem med blandt andet disse symptomer til trods for forebyggelsen.
 
 
Landsholdslæge hos spilleren
 
I forbindelse med Ligalandsholdets kamp mod Singapore blev spillerne vejet mindre end en time før kampstart og igen en time efter kampens afslutning.
 
På det tidspunkt stod det klart, at Chris Sørensen havde mistet mindst 2,7 kilo væske. Men dette tal kan meget vel have været endnu større, idet han naturligvis indtog en del væske efter sin udskiftning og mens, indskiftningsspillerne og reserverne specialtrænede efter kampen.
 
Ligesom andre forhold kan have medvirket til symptomerne.
 
I forbindelse med vækningen klokken fem fredag morgen kontaktede Chris Sørensen landsholdslæge Mogens Kreutzfeldt, som konstaterede, at spilleren blandt andet led af dehydrering, og derfor skulle behandles med det samme.
 
Mogens Kreutzfeldt er blevet hos Chris Sørensen i Singapore, og han er derfor i de bedste hænder.
 
Og han er allerede fredag eftermiddag så meget i bedring, at han sammen med landsholdslægen forventes at støde til de øvrige 30 personer i truppen, som ankom til Hong Kong fredag middag, lørdag eftermiddag.
Af: Lars Berendt - 27. januar 2006, 11:37

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første