FC Nordjylland-afgørelse torsdag

DBUs bestyrelse afgør torsdag, hvordan problemerne efter trækningen af FC
Nordjylland i 1. Division og Aalborg Chang i Danmarksserien skal løses.
Målsætningen er at begrænse ulemperne, når der tre dage inden sæsonstarten
mangler et hold i landets næstbedste række.

Trækningen af holdet FC Nordjylland blot tre dage inden starten på den nye sæson i landets næstbedste række kan få konsekvenser i både Danmarksturneringen, Danmarksserien og de lokale, jyske serier.

DBU modtog onsdag morgen henvendelse fra Aalborg Chang, der hverken ønsker at deltage med klubbens førstehold – FC Nordjylland - i Viasat Sport Divisionen eller andethold i Danmarksserien, men derimod bede om tilladelse til at videreføre klubbens hold i de lokale jyske serier.

DBUs bestyrelse vil torsdag tage stilling til, hvordan problemerne med sammensætningen af de pågældende rækker skal løses.


Ingen fortilfælde

”DBUs bestyrelse har kompetencen til at afgøre, hvordan situationer som disse skal løses. Situationen er særpræget, og der er ingen deciderede fortilfælde. Udfordringen består i at finde en løsning, der kan gennemføres blot tre dage inden sæsonstarten, og som samtidig er tilstrækkelig langsigtet med henblik på, at vi står foran en helt ny sæson”, forklarer DBUs kommunikationschef Lars Berendt, og uddyber:

”Her oplever vi igen, hvordan dispositionerne i én klub får konsekvenser for en række andre klubber både i nogle af landets bedste rækker og ned i de helt laveste serier. Bestyrelsen har modtaget en indstilling fra administrationen, som først og fremmest har til formål at formindske skaderne i landets to bedste rækker”.

Indstillingen går således på, at Aalborg Chang med omgående virkning udgår med de to hold, der er kvalificeret til deltagelse i DBUs turneringer.

”Hullet” efter FC Nordjylland/Aalborg Chang i 1. Division skal herefter fra sæsonstarten ”fyldes ud” med den højest placerede af forårets nedrykkere fra landets næstbedste række, Brønshøj Boldklub, hvis plads i 2. Division i stedet overtages af Holstebro, der ellers sportsligt var rykket ud af Danmarksturneringen.


Sidestiller med konkurs

For så vidt angår løsningen med det dermed manglende hold i 1. division indstiller administrationen således, at man anvender de principper, der er beskrevet i propositionerne for Herre DM paragraf 10 om ekstraordinær op- og nedrykning.

Dermed reduceres nedrykningen med ét hold, idet det bedst placerede af de nedrykkende hold opretholder deltagelse i 1. division. Og dermed sidestiller administrationen FC Nordjylland/Aalborg Chang-situationen med en konkurs.

Det dermed manglende hold i 2. division findes efter samme princip.

Begrundelsen er, at man efter administrationens opfattelse bør sikre et fuldt antal hold i DBUs fornemmeste rækker, så vidt det er muligt.


Danmarksserie med færre hold


For så vidt angår Aalborg Changs hold i Danmarksseriens pulje 3 indstiller administrationen derimod ikke, at der skal fortages den samme reduktion i antallet af nedrykkerne fra den nyligt afsluttede turnering i Danmarksserien.

Baggrunden er, at Danmarksserien i modsætning til divisionerne ”rene” rækker består af i alt tre puljer. I Danmarksserien ville der derfor kunne blive tale om tre ”ligestillede nedrykkere” (én fra hver af de tre puljer), hvor man ikke sportsligt kan udpege den højest rangerende af disse tre.

Administrationen foreslår derfor, at Danmarksseriens pulje 3 spilles med 14 hold i den kommende sæson.

For så vidt angår de konsekvenser, det bør få for Aalborg Changs øvrige hold i de jyske serier 3,4,5 og 6 har DBU bedt sin jyske lokalunion, JBU, om en indstilling.

DBUs Program- og Turneringsudvalget vil i givet fald efterfølgende vurdere, hvorvidt man med fordel kan foretage tilpasninger i de turneringsprogrammer, som for længst er planlagt for de berørte rækker.

Bestyrelsens afgørelse i sagen forventes meddelt på dbu.dk sidst torsdag eftermiddag.Baggrund: FC Nordjylland og Aalborg Chang

Aalborg Chang forsøgte tidligere på måneden at få DBU til at godkende en overbygningsaftale, der blandt andet skulle omfatte et samarbejde med Frederikshavn.

Klubbens ansøgning blev afvist under henvisning til, at fristen var overskredet med ikke mindre fire og en halv måned.

I sidste uge forsøgte klubben derefter at få DBU til at godkende en flytning af dens kampbane fra Aalborg til Frederikshavn. Da denne ansøgning imidlertid var uløseligt koblet sammen med en række øvrige krav, der i sit indhold lå tæt op af den overbygningsaftale, DBU tidligere på måneden havde afvist, ville også denne henvendelse være et anliggende for DBUs bestyrelse. Klubben frafaldt derefter sin henvendelse.

Du kan læse mere om afgørelsen i FC Nordjyllands henvendelse til DBU her.


Tekst: Kommunikationsmedarbejder Jacob Wadland

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første