OL meget langt væk

OPDATERET: Det danske kvindelandshold tabte i aften 2-4 til Sverige på Viborg Stadion på en meget skidt start på 2. halvleg, og dermed synes OL-drømmen meget langt væk. Returopgør i Sverige onsdag den 28. november.

Det er svært at bevare en optimisme om dansk OL-deltagelse efter 2-4 nederlaget til Sverige torsdag aften. Et resultat, der betyder at Danmark skal vinde med tre mål.

Det så ellers rigtig godt ud i første halvleg, hvor Danmark havde godt styr på svenskerne og til tider serverede store boldlækkerier for tilskuerne. Og det var sådan set kun for en kort stund i første halvleg, at de taktfaste slagsange på tribunerne forstummede, nemlig da Sverige kom på 1-0 i det 30. minut, efter at målmand Heidi Johansen ikke kunne holde på bolden, der gav Jessica Landström mulighed for at udnytte riposten. For kun 30 sekunder senere lykkedes det nemlig Cathrine Paaske Sørensen på et flot hovedstød at udligne til 1-1 til stor jubel for de 4011 tilskuere, der havde trodset regn og kuling-advarsler og var mødt frem på Viborg Stadion

Men det var første halvleg.

Kampuret var nemlig knapt nok gået igang med at tælle, før Sveriges nummer 8, Lotta Schelin, kan sætte bolden i nettet til 2-1. Og knapt var forsvaret igen kommet på plads, før det blev til 1-3 efter 49 minutter. 

Herefter var det op ad bakke for danskerne, der ellers fightede for at komme tilbage i kampen. Men det var som om, at det bare ikke ville lykkedes, og i det 65. minut kan Lotta Schelin gøre det til 4-1. 

Danmark fik et kvarter før tid dog tilkendt et straffespark, som Maiken Pape ikke havde svært ved at omsætte til et mål - 2-4 med et kvarter igen. Og det var faktisk tæt på at blive 3-4, først med en chance til maiken Pape, der dog ender lige i hænderne på den svenske keeper, og kort tid efter må Bettina Falk se sit skud ramme stolpen. 

Kampen ender derfor 2-4, og dermed bliver det utroligt svært for Danmark at gentage sit besøg i Kina næste år.


Vi må ikke lægge os ned

Torsdagens OL-playoffkamp mod Sverige gik på mange måder som den danske landsholdstræner Kenneth Heiner-Møller havde håbet på. Hans hold spillede hurtigt rundt med bolden og brillierede med mange flotte pasninger. Første halvleg var til ug - men anden halvleg var mindre god:

"Jeg er meget tilfreds med sådan, som vi spiller i første halvleg - men i et kvarter i anden halvleg går lyset bare ud, og vi lukker dem ind i en kamp, som vi ellers havde meget godt styr på," siger landsholdstræneren, der trods et nederlag på 4-2 nægter at give op på forhånd inden returopgøret i Sverige den 28. november:

"Vi lægger os ikke ned. Vi skal op og kæmpe, og nu ved vi, at vi skal vinde med tre mål. Hvordan vi gør, ved jeg ikke lige nu, men jeg ved, at vi skal være skarpere i de to felter," sagde Kenneth heiner-Møller, der uddybede med følgende kommentar:

"Jeg er fuldstændig ligeglad med måden vi vinder på i Sverige - men vi skal vinde, og vi bliver nødt til at spille på en lidt anden måde, end vi gør i dag."

Også målscorer Cathrine Paaske var meget skuffet efter kampen og havde svært ved at sige, hvorfor det gik galt i 2. halvleg:

"Jeg kan ikke forklare, hvad der skete. Efter en fremragende første halvleg, hvor vi spiller, som vi skal, går det bare galt - og pludselig er de foran med to mål på to minutter, sagde en frustreret Cathrine Paaske, der scorede Danmarks første mål til 1-1.

Danmark spiller returopgør i Stockholm onsdag den 28. november.

Se kampstatistik her

Af: Pia Schou Nielsen/Helle Møller-Riis - 08. november 2007, 09:28

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første