Albertslund IF fightede sig til futsal-guldet

Efter en særdeles intens og seværdig finale mellem Døllefjelde Musse IF og Albertslund IF søndag eftermiddag i Kalundborg Hallerne var det Albertslund IF, der fik guldet om halsen, og samtidig også stod for DM’s nok bedste detalje. Bronze til nordjyske Sulsted IF.

Nichy Berthelsen var Døllefjelde Musses store profil”Dølle, Dølle, Dølle”
 
Taktfast og trofast forsøgte tilskuerne fra Døllefjelde Musse at hjælpe spillerne på banen frem til sejr og dermed det første DM-guld i futsal. Der var således masser af fightervilje og kampgejst, både på banen og på tribunen, da der søndag blev spillet om at blive den første danmarksmester i futsal for herrer i Kalundborg Hallerne.
 
Døllefjelde Musse IF fra Lolland havde kæmpet sig i finalen mod vestegns-drengene fra Albertslund IF. En finale der først blev afgjort efter forlænget spilletid og straffespark. En finale, der hele vejen var en tæt, intens og ikke mindst seværdig affære, hvor begge hold viste det bedste af futsal – fight, tempo, teknik og ikke mindst flotte deltajer. Dagens bedste stod Albertslunds Dennis Jacobsen for, da han i den forlængede spilletid på et saksespark sparkede en matchbold ind til Albertslund. Men med ti sekunder igen lykkedes det Døllefjelde Musse at udligne til resultatet 4-4. Da Albertslunds målmand efterfølgende tog alle tre straffespark kunne de selv afgøre finalen ved at score på det sidste af slagsen, det gjorde og blev dermed de første danmarksmestre i futsal på herresiden.
 
”Det var fantastisk at være de første danmarksmestre i futsal. Vi vidste godt, at vi havde en chance, så vi gik selvfølgelig efter det. Men at det skulle blive så svært havde vi dog ikke regnet med. Finalen var utrolig spændende og utrolig hård,” lød det fra en rigtig glad Dennis Jacobsen, der havde følgende ord om kampens bedste måldetalje:
 
”Jeg får en lang bold og tænker om jeg skal tage den ned, men må indrømme at jeg var lidt træt, så jeg prøver at sparke i stedet og prøver et saksespark. At jeg så rammer og ser den gå ind, det er fantastisk,” lyder det fra Dennis Jacobsen, der også blev kåret til stævnets bedste spiller og topscorer.
 
Men det var ikke kun finalen, der bød på mål og intensitet. Søndagens DM var lige som lørdagens DM for kvinder, der blev vundet af Fortuna Hjørring, præget af masser af mål, glimrende teknik og rigtig godt spil. For selvom det var første gang der blev afholdt danmarksmesterskaber i futsal, var kvaliteten på banen ganske højt.
 
”Det er rigtig skægt at være med til, da det er meget mere action-præget end det traditionelle indendørs fodbold. Der er meget mere nerve i spillet! Jeg er målmand og i futsal er målmanden også meget mere med og en del af spillet, da målene er mindre og lidt nemmere at dække,” lyder det fra Adolfo Rodriguez, målmand fra Albertslund IF.
 
Og også tilskuerne havde en god dag:
 
”Det er jo noget helt nyt, men som tilskuer synes jeg, at der helt sikkert er meget mere tempo og fine detaljer på banen og det gør jo, at det også spændende at se på,” siger Hans Jensen, en trofast støtte af Døllefjelde-Musse. 

Bronze til Sulsted IF
 
Pulje A viste sig at være utrolig jævnbyrdig. Det hele skulle afgøres i den sidste puljekamp, hvor Døllefjelde Musse IF (DMI) mødte Kastrup BK. Inden kampen kunne alle tre hold i puljen nå finalen afhængig af kampens resultat, så der var lagt op til dramatik. Midt i anden halvleg var Kastrup BK foran med 2-0, men med teknisk spil og taktisk snilde lykkedes det for DMI at spille sig i finalen til stor begejstring for de fremmødte Dølle-supportere. En flot fight om finalen hvor DMI’s Yossaf Saad gjorde sig bemærket med fire mål.
 
I pulje B var Albertslund IF blændende og viste stor klasse i den indledende pulje. I sidste puljekamp mødte de Sulsted IF, der skulle vinde for at gå i finalen. Albertslund kunne nøjes med uafgjort. Efter en lige første halvleg gik holdene til pause med 1-1. I 2. halvleg satte Albertslund dog tingene på plads og endte med en sejr på 6-1. Med to sejre og en suveræn målscore på 24-1 var de dermed finaleklar. Sulsted IF var klar til bronzekampen da de havde vundet 11-5 i deres første puljekamp mod Rønne fB.
 
Resultatet af de indledende puljer betød at bronze-kampen skulle stå mellem Svendborg fB og Sulsted IF. Det blev en lige og spændende kamp, hvor Sulsted IF dog trak fra i anden halvleg, endte med at vinde 7-3 og dermed hjemføre bronzemedaljerne.
 
Se alle resultater fra dagens kampe her

Læs mere om futsal her
Af: Pia Schou Nielsen/Marc Thevis - 17. februar 2008, 06:49

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første