Bendtner og Tomasson i front mod Slovenien

Landstræner Morten Olsen vælger samme startformation mod Slovenien onsdag aften som sikrede dansk 3-0 sejr i sidste kvalifikationskamp mod Island i november. Varsler udskiftninger fra starten af anden halvleg.



Landsholdet fik mulighed for at træne under en blå himmel ved tirsdagens træningspas i Nova Gorica. Foto Per Kjærbye


Landsholdet åbner sæsonen med venskabslandskampen mod Slovenien onsdag aften i Nova Gorica.
 
”Det er slags komme-i-gang-igen-kamp, hvor vi skal finde frem til vores spil igen efter vinterpausen. Det bliver en god test for os på en rigtig god bane, som vi fik testet kort i går aftes,” forklarer landstræner Morten Olsen, og fortsætter:
 
”Det er en god situation for os, at vi har otte hjemlige SAS Liga-spillere i truppen, som vi netop har terpet A-landsholdstræning med i 10 dage på træningsturen med Ligalandsholdet, og det er med til at give forhåbninger om en god indsats, og gerne med samme resultat som sidste år på samme tid mod Australien i London.”
 
”Jeg bliver nogle gange kritiseret, når jeg siger, at vores modstandere er gode, men jeg siger det, når jeg mener det, og Slovenien er ét af den slags hold. Det er muligt, I andre ikke har set dem, men det har vi,” siger Morten Olsen, og uddyber om modstanderen:
 
”De kom ikke selv med til EM-slutrunden til sommer. Men de gjorde livet surt for Holland og Bulgarien i deres kvalifikationsgruppe.”
 
 
Bendtner og Tomasson fungerer
 
Og landstræner Morten Olsen giver genvalg til de samme 11 spillere, der for mindre end tre måneder siden sluttede EM-kvalifikationsturneringen af med en 3-0 sejr over Island i Parken.
 
Thomas Sørensen vogter målet, og forsvarskæden tæller tre Ligalandsholdsspillere med William Kvist som højre back, Chris Sørensen som venstre back samt Ulrik Laursen i midterforsvaret sammen med Per Krøldrup.
 
Den defensive midtbane vil blive styret af Christian Poulsen og Daniel Jensen med Jon Dahl Tomasson som den offensive af de tre. Kanterne bliver med Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl, mens Nicklas Bendtner bliver forreste angriber.
 
I anden halvleg scorede Thomas Kahlenberg til slutresultatet 3-0, men han er som bekendt skadet til årets første landskamp.
 
Dermed er der også genvalg til to af de tre målscorere fra kampen mod Island, hvor Nicklas Bendtner åbnede scoringerne efter 34 minutter og Jon Dahl Tomasson øgede føringen minuttet inden pausen.
 
”Nicklas og Jon er et par, der fungerer godt sammen, det har de vist i alle undtagen én af de landskampe, de har spillet sammen,” understreger Morten Olsen og henviser til undtagelsen i den kollektive off day mod Irland i august, som landsholdet tabte 0-4.
 
 
Eksperimenterne
 
Eksperimenterne kommer i anden halvleg, når Morten Olsen vil sende nye spillere på banen givetvis straks efter pausen.
 
”Kampens forløb og eventuelle skader vil selvfølgelig kunne få indflydelse på, hvem og hvor mange spillere vi kan komme til at teste i løbet af kampen, men jeg forventer, at vi allerede fra starten af anden halvleg kan sende nye spillere på banen,” forklarer landstræner Morten Olsen.
 
Landstræneren ønskede på tirsdagens pressemøde ikke at sætte navne på de spillere, han påtænker at sende på banen i løbet af kampen, men truppen på 18 spillere tæller to mulige debutanter i form af Ligalandsholdsspillere Anders Møller Christensen, Niki Zimling og Mikkel Beckmann.
 
 
Fakta
Kamp:
Slovenien – Danmark
Status:
A-landskamp
Dato:
Onsdag den 6. februar 2008 klokken 20.00 lokal tid/dansk tid.
Stadion
Sportni Park, Nova Gorica
Kapacitet:
2.300
Danmarks holdopstilling:
1
Thomas Sørensen
2
Christian Poulsen
3
Ulrik Laursen
4
Per Krøldrup
5
Chris Sørensen
6
William Kvist
7
Daniel Jensen
8
Nicklas Bendtner
9
Jon Dahl Tomasson (anfører)
10
Martin Jørgensen
11
Dennis Rommedahl
Indskiftningsspillere:
12
Anders Møller Christensen
13
Leon Andreasen
14
Thomas Rasmussen
15
Niki Zimling
16
Stephan Andersen
17
Kenneth Perez
18
Mikkel Beckmann
I henhold til FIFAs regler, kan der skiftes op til seks markspillere ind i løbet af kampen.
Alle ni indskiftningsspillere kan benyttes.
 
Dommere:
 
Dommer:
Torsten Kinhöfer, Tyskland
Linjedommere:
Detlef Scheppe og Marck Borsch, Tyskland
Fjerdedommer:
Matej Jug, Slovenien
 
Spilledragter:
 
Danmark:
Rød trøjer, hvide shorts, rød sokker
Slovenien:
Grønne trøjer, grønne shorts, grønne sokker
 
 
Tidligere kampe mod Slovenien
 
 
TV-transmission:
 
Kampen vises direkte på TV3.
 
DBU ejer ikke tv-rettighederne til landskampe spillet på udebane. Du kan læse mere om tv-rettigheder her.
 
 
Fotos til denne nyhed:
 
Landsholdsspillernes eneste reelle træningspas før kampen mod Slovenien blev gennemført i dejligt forårsvejr på en meget fugtig træningsbane ved vandløbet Korn i udkanten af Nova Gorica.
 
 
Læs også:
 
 
 
 
Af: Lars Berendt - 05. februar 2008, 03:29

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første