Danmark tabte første testkamp

Det danske U/17-pigelandshold tabte fortjent tirsdag aften 1-0 til Sverige i første testkamp ud af to før den afgørende EM-kvalifikation i april. Landsholdsdebut til Fitore Zejnullahi fra Varde IF.

U/17-pigerne blev onsdag aften hårdt testet forud for EM-kvalifikationsturneringen i marts. Kampen stod mod det stærke svenske U/17-pigelandshold. På trods af årstiden blev kampen spillet under rigtig gode forhold på Holstebro Stadion, som i samarbejde med Mejrup GU var medarrangør af kampen.
 
Kampen starter nervøst for danskerne, og det giver et par muligheder for tidlig scoring til svenskerne. Men det er dog danskerne der får kampen første store chance som falder efter seks minutters spil, hvor Nina Svenstrup, Horsens SIK, dribler sig fri på venstrekanten og afleverer på tværs af det lille felt hvor Simone Bøje Sørensen, Skovlunde IF, desværre kommer en støvle-størrrelse for sent.
 
Efter et kvarters spil er det danskerne der er ovenpå og i meget boldbesiddelse. På trods af at det er første kamp på græs for de fleste af pigerne, får de spillet til at flyde rigtig godt. Danskerne er flere gange tæt på scoring i kampens sidste 10 minutter. Halvlegens store oplevelse Pernille Harder, Team Viborg, bliver spillet helt fri af Stinna Mikkelsen, B52 Aalborg, i kampens sidste minutter, men danskerne må gå til halvleg målløs. Lidt imod spil og chancer lykkedes det dog svenskerne at score i halvlegen sidste minut på fladt skud fra hjørnet af feltet.
 
Anden halvleg blev end mere rodet affære, hvor danskerne fik svært ved at etablere deres pasningsspil. De danske spillere virkede mere trætte, mens svenskerne nu var fysisk ovenpå og fik tilspillet sig en del chancer. Svenskerne får dog ikke scoret, og går fra banen som vinder af kampen. På baggrund af spil og chancer i især anden halvleg må det siges at være ganske fortjent.
 
Kampen gav landsholdsdebut til Fitore Zejnullahi fra Varde IF, som fik et kvarter på banen.
 
Landstræner Bent Eriksen udtalte efter kampen: ”Sverige er en rigtig god modstander forud for EM Kvalifikationsturneringen i næste måned. Svenskerne er i dag fysisk stærkere end os, men alligevel tilspiller vi os de chancer, der skulle til for at kunne vinde kampen. Jeg er ikke tilfreds med vores nærkampsstyrke. Der er noget at arbejde frem mod kampen på torsdag."
 
Landstræneren fremhævede efter kampen Pernille Harder, Team Viborg, og Sofie Junge, IK Skovbakken, for at spille en rigtig god kamp. 

Danmark spiller igen kamp mod Sverige på torsdag klokken 11.00 på Vildbjerg Sportscenter.

Kamprapport

Hold

Danmark - Sverige

Resultat

0-1

Tid

26.02.2008 kl. 18.00

Sted

Holstebro Stadion

Status

U/17 venskabskamp

Tilskuere

146

Dommer Lars Ø.Poulsen

Linjedommere

Lars Rix og Lars Winther-Nielsen

Startopstillingen

Nr

Spiller

Klub

16

Lene Gissel Rasmussen

KoHBra

3

Pernille Ramlov

B52 Aalborg

4

Victoria Black (C)

OB

5

Simone Boye Sørensen

Skovlunde IF

6

Britta Olsen

Team Viborg

7

Sofie Junge Pedersen

IK Skovbakken

8

Pernille Harder

Team Viborg

11

Liv Havgaard Nyhegn

OB

12

Stina Mikkelsen

B52 Aalborg

15

Ida E. B. Sørensen

Brøndby IF

17

Nina Svenstrup

Horsens SIK

Kampforløb

Min

Status

Spiller

40

0-1

Amanda Fredriksson, 7

Ind- og udskiftninger Danmark

Min

Ind

Ud

41

Tenna Kappel Bendtsen, 18. Team Viborg

17. Nina Svenstrup

51

Marie Bonde Jensen, 9. B1901

12. Stina Mikkelsen

52

Amanda Marie Hohol, 10. Brøndby IF

11. Liv Nyhegn

54

Linette Andreasen, 13. IK Skovbakken

5. Simone B. Sørensen

66

Fitore Zejnullahi, 14. Varde IF

8. Pernille Harder

Ikke benyttet

1

Esther Dam Simonsen

Lemvig GF

2

Line Østergaard

Team Viborg

Af: Gitte Therkelsen - 26. februar 2008, 09:34

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første