Dansk sejr over Sverige

Det danske U/17-pigelandshold vandt torsdag 4-3 over Sverige i Vildbjerg på en flot spillet første time og fik dermed revanche for tirsdagens 0-1 nederlag.

Torsdag formiddag stod på revanche for de danske U/17-landsholdspiger mod ditto fra Sverige, efter tirsdagens nederlag på 1-0.

Pigerne var klar fra første fløjt og fik en meget bedre start end i tirsdagens kamp. Spillet flød meget bedre og holdet var langt mere direkte i deres spil og derfor også meget farligere. Forbedringerne var ikke kun i boldbesiddende situationer, men gjaldt også alle nærkampene.

Der skulle gå 15 minutter før kampen første store målmulighed bød sig. Pernille Harder, Team Viborg, som igen spillede en fantastisk kamp, får afsluttet langt ude fra, men den svenske målvogter får parerer flot over overliggeren. Syv minutter senere er Sofie Junge, IK Skovbakken på plads i feltet efter hjørnespark, hvor hun header på stolpen. Simone Bøje Sørensen, Skovlunde IF, melder sig også ind i kampen om at komme først på måltavlen, da hun to gange i første halvleg får driblet sig igennem det svenske forsvar og får afsluttet på den svenske målvogter som dog kommer flot ud og redder Simones afslutninger.

Stik imod spil og chancer er det svenskerne der kommer først på tavlen. Føringen kommer efter et straffe, hvor det danske forsvar’s clearing af bolden rammer en medspiller og sætter Esther Dam Simonsen, Lemvig GF i en presset situation hvor hun sparker bolden ind på en svensker og derefter holder hende tilbage. Situationen giver som nævnt straffe, og Esther får det røde kort.

Danskerne bevarer overtaget og i det 38. minut spiller Pernille Harder en fantastik lang diagonalbold til Linette Andreasen, IK Skovbakken, som Linette banker op i nettaget til 1-1 som pigerne går til halvleg på.

Anden halvleg får en meget målrig start. Danskerne kommer i det 43. minut foran med 2-1 på flot frisparksmål af Amanda Marie Hohol, Brøndby IF og inden for de næste fem minutter herefter kommer danskerne på både 3-1 og 4-1 på mål af Pernille Harder og Marie Bonde Jensen, B1901. Det sidste er især et rigtig flot mål, hvor Pernille Harder splitter det svenske forsvar totalt med hendes pasning til Marie som sikker scorer.

De første 60 minutter af kampen stod i danskernes tegn. Pigerne viste fantastisk flot direkte spil og var meget boldbesiddende. De sidste 20 minutter af kampen præges af de mange indskiftninger, og danskerne får ikke spillet til at flyde på samme måde. Svenskerne kommer nu mere ind i kampen og får reduceret til både 4-2 og 4-3. Danskerne vinder dog fortjent kampen og kan nu se frem mod den vigtige EM-kvalifikationsturnering i Danmark sidst i marts med masser af selvtillid.

"Den første time er det bedste jeg har set et U/17 landshold spille. Set positive var at di i dag var meget nærkampsstærke som var nødvendige for at vinde over et svensk hold. Det der glæder mig allermest er de flotte opspil, og de mange chancer vi skaber. Resultatet afspejler ikke kampen, da vi burde have scoret nogle flere mål. Det eneste minus ved kampen i dag er at vi giver dem to mål ved personlige fejl," sagde træner Bent Eriksen efter kampen.

Landstræneren fremhæver den centrale midtbane bestående af Pernille Harder, Team Viborg, Sofie Junge, IK Skovbakken, og Amanda Marie Hohol, Brøndby IF, som kampens bedste spillere.

Kamprapport

Hold

Danmark - Sverige

Resultat

4-3

Tid

28.02.2008 kl. 11.00

Sted

Vildbjerg Sportscenter

Status

U/17 venskabskamp

Tilskuere

123

Dommer Lars Ø. Poulsen (DK)

Linjedommere

 Lars Rix og Lars Winther-Nielsen (DK)

Startopstillingen

Nr

Spiller

Klub

1

Esther Dam Simonsen

Lemvig GF

2

Line Østergaard

Team Viborg

4

Victoria Black (anf.)

OB

5

Simone Boye Sørensen

Skovlunde IF

6

Britta Olsen

Team Viborg

7

Sofie Junge Pedersen

IK Skovbakken

8

Pernille Harder

Team Viborg

10

Amanda Marie Hohol

Brøndby IF

12

Stina Mikkelsen

B52 Aalborg

13

Linette Andreasen

IK Skovbakken

20

Line S. Jensen (C)

B52 Aalborg

Kampforløb

Min

Status

Spiller

28

Rødt kort og straffe til Sverige

Esther Dam Simonsen

29

0-1

Maja Binkowsky

38

1-1

Linette Andreasen

43

2-1

Amanda M. Hohol

45

3-1

Pernille Harder

48

4-1

Marie Bonde Jensen

58

4-2

Amanda Wegerman

79

4-3

Amanda Wegerman

Ind- og udskiftninger Danmark

Min

Ind

Ud

32

Marie Bonde Jensen, 9. B1901

Stina Mikkelsen, 12

47

Ida E. B. Sørensen, 15. Brøndby IF

Line Østergaard, 2

47

Tenna Kappel Bendtsen, 18. Team Viborg

Simone Bøje Sørensen, 5

50

Pernille Ramlov, 3. B52 Aalborg

Victoria Black, 4

54

Liv Nyhegn, 11. OB

Sofie Junge, 7

54

Nina Svenstrup, 17. Horsens SIK

Linette Andreasen, 13

64

Fitore Zejnullahi, 14. Varde IF

Pernille Harder, 8.

Ikke benyttet

16

Lene Gissel Rasmussen

KoHBra

Af: Gitte Therkelsen - 28. februar 2008, 04:44

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første