Kvalifikationsrækken erstattet

DBU har afskaffet Kvalifikationsrækken, der har været ”buffer”-række mellem forår-efterårsturneringerne og efterårs-forårsturneringerne, med nu tre Danmarksserier på hver 14 hold. Starter efteråret 2008.

Alle DBUs turneringer skal fremover starte om efteråret og slutte i foråret.
 
Det betyder samtidigt et farvel til Kvalifikationsrækken, som har fungeret som en ”buffer”-række mellem DBUs efterår/forårsturneringer og lokalunionernes kalenderårs-turneringer.
 
Samtidig ændres Danmarksserien fra dens nuværende to puljer på hver 16 hold til fordel for tre puljer af 14 hold med start fra efteråret 2008.
Vending af turneringen og nedlæggelsen af Kvalifikationsrækken betyder, at lokalunionerne fremover skal ”aflevere” oprykkerne til Danmarksserien i juni i modsætning til i november som hidtil.
 
Forslaget bygger på seks oprykkere fra Danmarksserien til 2. Division, hvor oprykkerne bliver de to bedst placerede oprykningsberettigede hold fra hver af de tre puljer
 
Forslaget krævede en konsekvensændring i propositionerne for Herre-DM, idet antallet af nedrykkere fra 2. Division skal udvides fra fire til seks hold. Fire hold rykker ned fra hver pulje i Danmarksserien, hvilket i alt giver 12 hold.
 
Se den grafiske oversigt over den nye struktur sammen med et alternativt forslag fra en gruppe klubber, som ikke blev vedtaget, her.
Af: Lars Berendt - 23. februar 2008, 00:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første